Šta čitate?

Pročitala sam od jutros 11 minuta - Koeljo.
Iako nije neka dubokoumna knjiga, mogu reći da me malo opustila, usred ispitnog roka.

Koeljo je bljak. Necu da se umorim da to pricam, cova ima veze sa upecatljivim pisanjem ko ja sa nuklearnom fizikom. Njegove knjige mi, pored svih drugih knjiga koje sam procitala deluju kao da su buvljak rang i to buvljak second hand.

ne seri,koje je proces sranje,ajde reci da je dobar

Ja sam vise rekla onako u globalu, ne tebi.

A ako oces konkretno o procesu, Proces je jedna od knjiga koju bih svima preporucila. A tek Preobrazaj, nemam reci.
Kafka jeste aptraktan i zahteva veliku koncentraciju dok ga citas, ali kad se utisci slegnu, dozivljaj knjige je neponovljiv.
Inace, Preobrazaj je malo laganiji od Procesa i kraci je, to je vise novela, bar sto se sadrzine tice, govori o jednom coveku koji postepeno postaje bubasvaba, a zivi kao podstanar u gazdaricinom stanu. Zatvara se u svoju sobu, onako, vremenom zamracuje zavese, koza mu postaje ljuspa, bukvalno se preobrazava u bubu enormne velicine. I sta mislis sta se na kraju desi?
Iz njegove sobe nesnosno vonja, dopire oduran smrad, gadarica otvara vrata i on je pojede
buahaha

Back