Šta čitate?

E aj, ćuti bre, nemam ja ništa protiv Mime, ona je lik, htela sam da znam što ne simpatiše Koelja, jer trebam da ga čitam, i onda si ti upao sa pričom o tome ko sere i zajebunio i mene i čitav sistem.

Mima, nemoj da mi se u3puješ! :lol:

Biće zanimljivo.

: zavalio se i uživa na bezbednoj razdaljini :
63713938.qaEEdjG9.popcorn.gif

Poslednja izmena:
Jasno.
A s obzirom da su njih dve sklone drugačijem zaključku koji nije "pao s neba",
ostavimo ih da se pravdaju i izvlače. :mrgreen:

E 'ebiga sad.

Nesporazum.

Biljana je tražila stručno mišljenje o Koelju od Mime, nakon toga sledi Kreptin post " Stručno - se*e mnogo " pa smo obe shvatile da Milica... aham.... :lol: a ne Koeljo.

Tako da to, pa nije palo s' neba.

:hahaha:

Dobro, Biljana, očito nama ne ide ovo forumsko razglabanje. Sve pogrešno protumačimo. :lol:

Neg', ae, pričaj mi, psihić je na dužnosti. :lol:

Ne Luka, nisam imala pretpostavke o Milici.

Ne obraćam pažnju na komentare Overkilla i sličnih kada pričaju o njoj. (da li zbog toga što imaju isto mišljenje i za mene? xD)

A više mi nije jasno, kome sam šta objašnjavala. :lol:

@wind_of_change
Делујеш ми благо увређено. Ја заиста не знам... Крептини коментари су били заиста комични.
Мишљење које имаш о мени - позитивно или негативно - ја поштујем и због тога не видим неки разлог због којег би ми се увлачила у дупе, ил' шта већ. :)

Даље, нисам никакав филозоф, стручњак још мање. :)
То што дођем на форум у паузама између зависиодситуације па серем јер нисам способна за нешто паметније је друга ствар, коме се не свиђа, авај...
Нек' се навикава, у животу не иде све према нашим замислима, а људи око нас су врло различити. :)
Када друге сматрамо лошима, ствар је заправо у нама и нашој прецепцији других људи. Лично, немам тенденције да се неком допаднем или не.
А исто тако гледам да из сваког људског бића на форуму или у правом животу ишчупам нешто што ће ми се свидети и на тај начин створим позитивну слику о дотичној особи. :)

Коеља нисам читала, осим „Алхемичара“ остале књиге сам само прелистала.

Гајим анимозитет што се тиче Коеља, Де Мела, Тола, Редфилда и сличних просвећених писаца.
Блокбастер литература, у пар наварата прочитах на форуму да су то све омиљени писци манекенки, фудбалера, менаџера - дакле, тренди литература, гнушам се тренда.
Или она књига/филм „The Secret“. :lol: Сестра кад ми дође с' тим, па још крене да ми сере о томе, добијем нагон да је млатнем Клајновим речником.

У суштини сви они дају исте, али исте прежвакане идеје замаскиране различитим ситуацијама, неко експлицитно, неко имплицитно али на врло излизан начин.
Идеје које воде до просвећености, одбацивању сопственог ега, проналаску истинске среће у нама, љубав, слобода, самоопсервација ради самоспознаје, нуђење одговора на различита животна питања...
Можда се ти људи заиста јесу просветлили, али будале су они који их следе, као што сматрам будалама оне који слепо следе религијска, црквена начела.
Зашто?
Јер просвећење, самосвест (шта год) неће доћи праћењем знакова тих писаца и читањем њихових плагијаторских дела или њихових животних искустава.
Поента је пратити само свој пут и не идентификовати се са другима.
Но, то се заборавља јер бивамо индоктринисани овим ил' оним.

Сидарта Гoтама је сјајан пример. :)
Након што је напустио зидине очеве палате схватио је шта је живот, бол, старост смрт итд. и желео је да пронађе пут који води ван све те патње...
И то је покушао на разноразне начине док није пронашао свој пут. :)

Е, сад се код мене јавља амбиваленција - можда заправо и није лоше ишчитати те књиге.
Многи људи су или глупи или не размишљају о различитим стварима, па их можда те књижице наведу да поразмисле и да трагају сами за својим путем.
Што код оних глупих неће бити случај, ал' боже мој. :)

Е, сад Коељо ме подсећа на средњевековне дворске песнике који су писали стереотипну и конвенционалну поезију да би се свидели краљу и људима из дворских кругова.

Што се тиче „The Secret“ :lol: „ако нешто довољно јако желиш испуниће ти се“.
Не знам зашто, али имам осећај да се свет окреће по инат принципу а не нашим жељама на руку.
Но, свакако да треба имати позитивне ставове и позитивно размишљати.
Осећања мржње и презира су смешни сами по себи; на страну што нас трују већ и на тај начин признајемо и прихватамо особине објекта наше мржње, узимамо их к срцу. :)

Но, што се књига тиче, увек предност дајем:
„Малом Принцу“, „Галебу Џонатану Лингвистону“, „Демијану“, „Сидарти“ итд.

За оне који воле филозофију препоручујем: „Огледе“, Мишел де Монтења.
Ја то не бих ни прочитала да ми није на списку обавезне литературе француске ренесансне књижевности. :)
Кад будем поново обнављала за испит, свакако ћу написати неки есеј, анализу дела, па можда вам набацим овде. :cool:

Даље, невезано за тематику мог поста, књига коју препоручујем је „Употреба човека“, Александар Тишма.
Требало би да је на списку лектире за четврти разред средње школе.
Ја бих је поново прочитала, ал' никако да уграбим времена.
И толико књига бих прочитала, али немам времена јер имам и превише обавеза за факултет и превише обавезних књига за читање.

Mima, nisam bila uvređena niti sam sada.

Onaj post je posledica mog raspoloženja, koje ni sada nije bolje ali dobro.
Nema to veze sa tobom, kreptom, Lukom, Biljanom ili bilo kim.

Ali ja i dalje imam takvo mišljenje, fućka mi se za cyber svet, ovde sam samo zbog zabave, nemam razlog da bi se osećala uvređeno.

Mima, nisam bila uvređena niti sam sada.

Onaj post je posledica mog raspoloženja, koje ni sada nije bolje ali dobro.
Nema to veze sa tobom, kreptom, Lukom, Biljanom ili bilo kim.

Ali ja i dalje imam takvo mišljenje, fućka mi se za cyber svet, ovde sam samo zbog zabave, nemam razlog da bi se osećala uvređeno.

Ако си дошла да се забавиш, онда остави своје лоше расположење по страни.
Већ ако ти овде нико ништа није скривио. :)

* * *

Иначе, немојте се устручавати. Слободно реплицирајте на пост.
Мислим, што се тиче главног дела о Коељу и сличним књижевницима.

Poceh Zlocin i kaznu,po drugi put...Mada,dzabe to,kad jos Bulgakova nisam zavrsila....:roll:

Kad citate knjige,volite li vise one nove,belih stranica,i sl...?Ili volite ne stare,pozutele,ispodvlacene.. Nekako uvek gledam da uzmem ove druge,kao da imaju svoju dusu ,nekako..:):heart::mrgreen:

jesam mnogo pukla kad pitam ovo...?:lol:::hahaha:

Back