Šta čitate?

Јуху,максимална величина аватара 100 на квадрат!
"манки" тема
Обрнуо сам малог принца,поново.
Ааах,брука како занимљива и поучна књига.
Елем,сада читам "Ротен - Забрањено за Ирце,црнце и псе".Напржио сам се. :Р

Обрнуо сам малог принца,поново.
Ааах,брука како занимљива и поучна књига.

Le petit prince :heart: sticajem okolnosti čitala sam ga gomilu puta u originalu, što će reći na francuskom. :)

Елем,сада читам "Ротен - Забрањено за Ирце,црнце и псе".Напржио сам се. :Р

Da se primetiti. :P

Pročitah i to pre koji dan.

"Ali već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja,a ko čovek"

Slomili su ga.Ubili su sve ljudsko u njemu. :neutral:

(...) No čini se da je Novski u dodiru sa kamenom svoje žive grobnice izvukao neke metafizičke zaključke koji se bez sumnje nisu mnogo razlikovali od onih koji sugerišu da je čovek samo čestica prašine u okeanu bezvremenosti;ali mu je izgleda to saznanje došapnulo i neke zaključke koje arhitekti nisu mogli da predvide: ništa za ništa.Čovek koji je našao u svom srcu tu jeretičku i opasnu misao koja govori o uzaludnosti sopstvenog trajanja,stoji međutim ponovo pred jednom (poslednjom) dilemom: prihvatiti privremenost trajanja u ime tog dragocenog i skupo stečenog saznanja (koje isključuje svaku moralnost i koje je dakle apsolutna sloboda) ili se,u ime tog istog saznanja,predati zagrljaju ništavila. (...)

hm
citam Majstora i Margaritu...

fino

vidim da volis Gospodina Kisa. Stoga Vase strucno misljenje kakva je knjiga?

Tek sam počeo da je čitam,ali naslućujem - spoj stvarnosti i pripovedačke magije,logora smrti,rata i ljubavi negde između.Tipično kišovski,ono što će rasti i dostići kulminaciju u "Grobnici za B.D."Kad pročitam celu - napisaću.

Moderna forma fantastike jeste erudicija.

@Vril:
Vreme je relativno, uostalom kao i sve drugo. Kako nešto što dovodi do boljitka može da bude glupavo? Mislim na fax.

@tema:
Čitam sonete Lujze Labe. Poštovanje zaslužuje ta dama i uopšte način na koji je pokazala otrcanost i izlizanost petrarkističkih epiteta.

Back