Sta bih mogao da treniram od borilackih vestina?

licno mislim da bi ti za pocetak bilo jako dobro da ides na plivanje...plivanjem se razvijaju svi misici na telu
i mislim da si premlad za bor.sport ili vestinu. to prvenstveno mislim na povrede koje ti se mogu desiti,
jer tvoji misici ,ligamenti i kosti jos nisu spremni za tako nesto. u 17-18 god. vec mozes polako krenuti na
bril.sport ili vestinu. to je moje misljenje.

@ postavljac teme
Prvo krenes malo na box jedno 5-6 meseci da naucis da drzis gard i udaras vezane udarce iz kuka,posle malo na kik-box 5-6 meseci da naucis malo mae-geri(vrlo koristan) i mawashi,odes malo posle toga na BJJ cisto da niko ne moze lako da te zadavi na zemlji i na kraju zavrsis sa krav-magom kao dobrom vestinom prezivljavanja. E sad usput ces se sigurno navuci na neki od ovih sprortova i to ce ti biti glavni pravac(parter,udarac ili mozak) ali ces i znati malo i o drugim sportovima i bices kompletan...

Kako ce covjek da se posveti necemu ako stalno ide od dojoa do dojoa. Dodje u jednu skolu i prema tvom postu, zna da ce jednog dana otici nedje drugo. Ono sto bi trebao da radi jeste da upise Ninjutsu i imas sve to na jednom mjestu. Ali ne Ninjutsu koji poducava Blazo Nastov nego neki normalni. Plus imas razna japanska tradicionalna oruzja i orudja sto je neko pomenuo prije (stap i katana) sa kojima se skoro svaki trening uveliko radi veliki broj stilova, dok se u aikidu rijetko radi i taj jedan jedini stil sto postoji, tj. univerzalni samurajski. Da ne spominjemo tekvondo koji samo prolazi kao sport i nista vise. Isto tako mora se imati u vidu borba sa vise napadaca na koju akcenat stavljaju samo borilacke vjestine.

Ja bih ti preporucio da uzmes u obzir i ekonomski faktor treniranja borilackih vestina.Prosecna mesecna clanarina u nekoj skoli u Beogradu je oko 1000-1600 dinara.To je OK ,svaka vrsta obrazovanja,ucenja se placa.Ali ako neki ucitelj vrsi pritisak na tebe da odmah u sto kracem roku kupis neki kimono (koji kosta izmedju 50-150 eura,zavisno od kvaliteta),zato sto se taj isti ucitelj nalazi u dilu sa tom kompanijom koja prodaje sportsku opremu i za svaki prodati kimono dobija procenat od te kompanije.I ako mu ni to nije dovoljno nego ti trazi da odmah u sto kracem roku platis clanstvo u toj skoli,a clanstvo se takodje krece oko 20 eura i ako ti jos uvaljuje kojekakve ambleme,grbove kluba po ceni od 10 ili 15 eura,a ti jos nisi ni poceo da treniras a vec ti je IZNUDJENO pod raznim izgovorima vise od 100 eura,bezi od takvih licemera.Ako su ti odrali kozu jos na pocetku,dok nisi stekao ni zuti pojas,sta mislis sta ce biti kasnije?Par mojih poznanika je doguralo do crnog pojasa u trenerci i majici ! Veruj mi kojekakvi egzoticni rekviziti i kimona za treniranje u mnogim borilackim vestinama ti nisu ni potrebni.
Ne budi ovca i ne dopustaj da te sisa bilo koja budala.
Pozdrav

Na zalost oprema jeste potrebna ali stvari znaju biti mnogo gore. Jednom mom poznaniku desilo se da je ucitelj iako je bio u jednom takvom dilu, odlucio da sav novac zadrzi za sebe i cak zaboravi da nekolicini ucenika isporuci opremu naglasavajuci da je izgubljena u transportu....

Danas se traze glumci koji imaju gay"look" .Pogledaj samo ko je glumio Spajdermena i ko je glumio Dart Vajdera,Anakina Skywalkera u Ratovima Zvezda ili ko je glumio Ahileja u Troji(da ne gresim dusu Bred Pit je posle filma "Fight Club" i jos ponekih filmova prilicno uznapredovao,ali sam Ahileja ipak drugacije zamisljao).
Ocekuj nekog glumca drugojacijeg izgleda.Ne bi me zacudilo da Terminator 4 bude neki klinac u filmu tipa "kako je sve pocelo",zasto je Terminator zaista postao Terminator(u prva 3 filma su nas nalagali o stvarnom razlogu :lol: ). To ce biti neki mladi Terminator,nervozni teenager-robot,koji je isfrustriran u nekoj srednjoj skoli za robote. ....:twisted: ***-a
:lol:

Vidis nisi bio u pravu. Glumac koji glumi Johna Connora u filmu Terminator 4 odnosno Salvation je Christian Bale, i to je bilo potrebno jer ovaj film po prvi put prikazuje lidera ljudi kao ratnika i komandanta. Svaki glumac je Johna prikazivao u odredjenom vremenu. Kad je bio decak glumio ga je Edward Furlong koji je jako talentovan glumac i koji je tada bio dete, a i lik je bio dosta raspusten buduci da mu je otac nepoznat a majka u ludnici, ne vidim da je bio gej. U trecem delu potreban je bio karakter koji bi portretisao jednog momka koji bezi iz grada u grad kao sto prica govori, tako da ne znam zasto to pominjes uopste. Na liku Johna Connora kao i na svakom liku radi oko 50 strucnjaka, neces valjda reci da bi ti to bolje. A u T4, potrebno je bilo da se nadje pravi bad ass, jer treba da se pokaze zasto su masine pokusale 3 puta da ga ubiju saljuci najsmrtonosnije svoje predstavnike u proslost, u prvom slucaju on nije bio ni rodjen, u drugom je bio tek dete. I to je ostvareno. Ne samo da je John Connor prikazan onakav kakav treba da bude, nego je izabran bas tough guy da ga glumi.
Tobi MekGvajer je odlicno glumio Spajermena, Bred Pit je odlicno prikazao Ahila i Hayden je superioran bio u prikazivanju Anakina. Mozda je novi glumac za Spajdermena gej like.

Vidis nisi bio u pravu. Glumac koji glumi Johna Connora u filmu Terminator 4 odnosno Salvation je Christian Bale, i to je bilo potrebno jer ovaj film po prvi put prikazuje lidera ljudi kao ratnika i komandanta. Svaki glumac je Johna prikazivao u odredjenom vremenu. Kad je bio decak glumio ga je Edward Furlong koji je jako talentovan glumac i koji je tada bio dete, a i lik je bio dosta raspusten buduci da mu je otac nepoznat a majka u ludnici, ne vidim da je bio gej. U trecem delu potreban je bio karakter koji bi portretisao jednog momka koji bezi iz grada u grad kao sto prica govori, tako da ne znam zasto to pominjes uopste. Na liku Johna Connora kao i na svakom liku radi oko 50 strucnjaka, neces valjda reci da bi ti to bolje. A u T4, potrebno je bilo da se nadje pravi bad ass, jer treba da se pokaze zasto su masine pokusale 3 puta da ga ubiju saljuci najsmrtonosnije svoje predstavnike u proslost, u prvom slucaju on nije bio ni rodjen, u drugom je bio tek dete. I to je ostvareno. Ne samo da je John Connor prikazan onakav kakav treba da bude, nego je izabran bas tough guy da ga glumi.
Tobi MekGvajer je odlicno glumio Spajermena, Bred Pit je odlicno prikazao Ahila i Hayden je superioran bio u prikazivanju Anakina. Mozda je novi glumac za Spajdermena gej like.

E, nek si mu odgovorio. Pa nije prošlo ni 4 godine :rotf::rotf:

Back