Sta bi ste radili da vecno zivite jedan isti dan...

Sta bi ste radili da vecno zivite jedan isti dan, tacnije da taj isti dan krece iznova kad zaspite, znaci dok si budan moze i da trajei nedelju dana taj dan sve dok ne zaspite a onda kad zaspis se opet budis na pocetku...I jos nesto ako slucajno nastradate opet se vracate na pocetak bez obzira sto ste poginuli sto ste mrtvi i tako u nedogled...?

Pa ajde da vas cujem...:D

Radila bih na tome da prekinem taj večiti niz :lol: .

Ja bih napokon mogla da uzivam sa porodicom do mile volje i da procitam sveee knjige koje bih zelela. Da otputujem i istrazim sve potencijalne arheoloshke lokacije .. hmmm mislim da bih sasvim lepo popunila tu vecnost ;LoL

Јел? За то би ти требало ако би се само посветила томе неких десетак година, па хајде на не шкртаримо, нек је и 100 година. А шта после? Шта ћемо са оним 100000000000000 година пута трилион ...пута вечност ? :think:

И у самици би можда било забавно провести један дан. Постоје такви "затворски хотели" да тако кажемо. Али, ако би се самица продужила на пар месеци или година.. уопште не би било тако забавно.

Исто тако, за известан број година живот овде би постао гори од самице јер све што си могла прочитати прочитала си једно хиљаду пута, све што се могла видети.. видела си хиљадама пута ..и не могу да замислим ужаснији пакао од тога. И не говорим ту конкренто о неком понављању дана већ о претпостваљеном вечном животу овде на земљи .

Највећи благослов за нас је што имамо слутњу и обећање егзистенције из које смо потекли и у коју ћемо се вратити. Егзистенције ткз. света "ствари по себи".
Не знамо шта та егзистенција јесте, али знамо шта није. Није ама баш ништа од овога што познајемо као објективан свет.

Да није тога...и да нам је овај и овакав живот на земљи гарантован вечно... били бисмо у великој невољи.

Већ сам споменуо самицу у затвору. Замислите да доспете у тај затвор( свакоме се то може десити па био крив за нешто или не), и да тамо будете кажњени рецимо на казну седам дана у самици..... да би схавтили да се неки дан у тој самици понавља вечно ..опет и опет. .... :mrgreen:

Већ сам споменуо самицу у затвору. Замислите да доспете у тај затвор( свакоме се то може десити па био крив за нешто или не), и да тамо будете кажњени рецимо на казну седам дана у самици..... да би схавтили да се неки дан у тој самици понавља вечно ..опет и опет. .... :mrgreen:

dovoljno je jedan dan ako se ponavlja stalno :roll:
sedam dana mu dodje ko zanimacija :lol:

Sklekovi.........

kristijan.jpg

A ja mislio da si me stavio na ignore listu.

Evo šta sam ja odgovorio i ispalo da sam najbolji odgovor dao........

Prvo bi ujutro otišo da se obalegam da ne bih celi dan bio pod nepotrebnim opterećenjem.

Posle bih popijo dve čašice rakije , otišo da namirivam , dok čekam doručak.

Kad doručkujem išo bi da radim nešto u polju ili u radionici.

Posle ručka sa ukućanima, prilego bih da odremam ili odgledam neki film.
Možda na internet , da pogledam šta piskaraju razni nesrećnici i pokoji pametan čova
Prelistam vesti iz zemlje i sveta.

Posle podne bi otišo do kafane da odigram koju partiju tablića ili gangsterice i popričam sa drugarima.
Onda bi opet došo kući da namirim blago .

Večera - malko televizijskog programa - kad deca zaspu zabavim malko babu da mi ujutru opet bude vesela i........... na spavanje.

Bem ti, pa to manje više i radim svakog dana.........

Moj život je kolotečina...........:eek::sad2:

Idem oma da prodam sve i odlazim na južnu hemisferu.:think:
:mrgreen:

Ma nemoj, Fronzinette... ponavlja se onoliko koliko je određena samica, ne večno. Mislim, kako možeš lupiti tako nešto?

Ustvari, nije tako. ;)
Zatvoreniku je odredjena samica i tamo je prebačen. Jedan dan, drugi, treći, treći, treći, treći... treći, treći, treći... treći... x 1 000 000 000 000 000 dana, pa to na kvadrat :sad2: Jer taj treći dan se ponavlja, iznova i iznova, drugi je bio i prošao, kao i svaki pre njega, a svaki put je juče :sad2:
Užas, bre, užas! I za slobodnog čoveka, a kamoli za zatvorenika. ( A uzmimo zatvorenika u nekom od zatvora tipa Gvantanamo, ili ono što je na ovim prostorima bivalo, ne ponovilo se nikada nigde. I da je baš tog dana, kada je počelo ponavljanje, bio dan za bol i mučenje :sad2::sad2::sad2: Ebeš samicu, ovo je pakao :sad2::sad2::sad2: Ništa od tebe ne zavisi, baš ništa, u tvojoj realnosti niko nema pojma da se dan ponovio, i rade iste stvari iznova i iznova svakog božjeg dana. Ti možeš menjati svoje ponašanje, ali nemaš priliku, nemaš uslova :sad2: )
A na temu - šta bih radila... pa šta bih zapravo mogla da radim? Ako postoji način, gledala bih kako taj kontinuum da prekinem, a ako ne... šta zapravo možeš, sem da živiš iznova i iznova, lud ili normalan, ne zavisi od tebe. Pa čak ni da se ubiješ ne pomaže. Kad nemaš izbor, radiš ono što moraš

Ne znam baš za ta putovanja do nalazišta... jer, ako ti se dan ponavlja, onda imaš jedan dan da dođeš na destinaciju... poznavajući žene, spremanje bi trajalo ekvivalentno broju kofera i torbi koje bi neki jadničak morao da tegli, samim tim pokrenuli bi se oko 15:00h sa mesta... :)

Mislim da je postavljac teme rekao da ce se dan ponoviti tek kad utonete u san. Znaci dokle god nezaspite traje taj "dan" znaci to nije 24h, moze biti duze.. drugo ja se jako brzo spremam a na putovanja nosim samo kofercic koji moze da se nosi kao rucni prtljag u avionu..to je pod uslovom da ne nosim opremu.. U ostalom ako znam da ce se dan ponoviti ne bih nosila nishta od garderobe samo opremu :D. E jedino ne bih mogla vozom da putujem jer iz iskustva znam da cim voz krene da se ljuljushka ..osvanuo bi isti dan. I josh jedna zanimljiva stvar , troshila bih stalno isti novac za sva putovanja :)
Mozda bi mi jednog dana dosadilo sve ali eto mislim da bih bar neko duze vreme uzivala..

Opet ce sad neko ispod da postavlja nove teorija kako ce mi dosaditi zbog toga i toga... a gde ova tema vodi.. ?
Darkslave shta si zeleo da cujesh na ovoj temi ?

Ata, to je lično zatvorenikovo, ali vreme uprkos tome teče i dan oslobađanja dolazi, jednakom i linearnom brzinom. To što se zatvoreniku vreme odužilo, ne znači da se isto usporilo :)

Njegova subjektivna agonija nema veze sa tim.

Ти изгледа ниси баш укапирао о чему се ради у овој теми. :neutral:

Ради се о идеји вечног понављања једног истог дана, при чему је само једна особа свесна шта се дешава. Погледај онај филм "Дан мрмота" ако ти није појмљива та идеја.

А што се тиче линераног времена које "тече". Време је субјективна категорија духа, и не постоји нигде изван свести субјекта а где би како ти кажеш "текло" мислећи при томе на неку линију у простору. Епа, да те обавестим да време није линија! Време није линија у простору. Само линија у простору има почетак и крај не и време које је нешто суштиниски различито од линије, од простора. Времена тамо напољу у твом реалном свету НЕМА. Оно је део свачије индивидуалне свести и само ту има своју егзистенцију.

Наравно, вероватно су ти ове истине на којима можемо да захвалимо Бергсону, стране; али имаш зато Анштајна и његову релативност која говори управо то иако држећи се једино објективног . Тј. да нема апсолутног времена, и да је оно релативно.

Имајући све ово у виду можда сценарио о коме говоримо и није немогућ, и да се некима дешавало или можда дешава. И да нема ништа заправо немогуће у томе имајући на уму да су сви садржаји наше свести субјективни; не блиски, него саздани од исте материје од које су саздани снови.. како каже Шекспир.

Ustvari, nije tako. ;)
Zatvoreniku je odredjena samica i tamo je prebačen. Jedan dan, drugi, treći, treći, treći, treći... treći, treći, treći... treći... x 1 000 000 000 000 000 dana, pa to na kvadrat :sad2: Jer taj treći dan se ponavlja, iznova i iznova, drugi je bio i prošao, kao i svaki pre njega, a svaki put je juče :sad2:
Užas, bre, užas! I za slobodnog čoveka, a kamoli za zatvorenika. ( A uzmimo zatvorenika u nekom od zatvora tipa Gvantanamo, ili ono što je na ovim prostorima bivalo, ne ponovilo se nikada nigde. I da je baš tog dana, kada je počelo ponavljanje, bio dan za bol i mučenje :sad2::sad2::sad2: Ebeš samicu, ovo je pakao :sad2::sad2::sad2: Ništa od tebe ne zavisi, baš ništa, u tvojoj realnosti niko nema pojma da se dan ponovio, i rade iste stvari iznova i iznova svakog božjeg dana. Ti možeš menjati svoje ponašanje, ali nemaš priliku, nemaš uslova :sad2: )
A na temu - šta bih radila... pa šta bih zapravo mogla da radim? Ako postoji način, gledala bih kako taj kontinuum da prekinem, a ako ne... šta zapravo možeš, sem da živiš iznova i iznova, lud ili normalan, ne zavisi od tebe. Pa čak ni da se ubiješ ne pomaže. Kad nemaš izbor, radiš ono što moraš

Мислим да се ти не мораш бринути пред том идејом. :)
Тебе са таквим карактером највероватније чека рај... или си бар на корак од њега.

У невољи смо ми који унутар себе као свој карактер видимо оно због чега смо и доспели на овај свет. Нас чека рођење овде опет и опет. Буквално. Док једном не прекинемо тај круг "Самсаре" , вечног рађања и умирања нашавши Нирвану, да кажемо све то тим источњачким језиком. ;)

Fronzo dusebriznik zivi u uverenju da jedini on gleda filmove.. :-)

Филм "Дан мрмота" може помоћи теби да схватиш о чему се ради у овој теми јер ти је очито проблем и нека врста јереси да третираш време на тај начин а који није у складу са материјалстичким научним догмама на које си навикао.

Јер, како би било могуће да се понавља један исти дан? Тако нешто научници нису писали у својим књигама што значи да тако нешто није могуће. Ма немој?

Време није линија нити апсолутно постојеће да би се данас згаржавао над таквом "јереси" и саблазни твојих научних догми.

Back