Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Što je prosta laž. Francuski rock je bio jači i raznovrsniji, ali nitko živ nije čuo za francuski rock. Jugoslavenski rock je bio ista stvar kao čehoslovački, zdrpi pjesmu sa zapada i stavi tekst na narodnom jeziku.
Slovački rock je bio prilično orginalan 1980-tih.
Jesi slušao TEAM? (Pavol Habera) Znatno bolji nego jugoslovenski rock.

Na TikToku se nedavno pojavio video „Šta kad bi Jugoslavija danas i dalje postojala“ koji je zbog izloženih „konstrukcija“ privukao pažnju celog regiona.

Prema „analizi“ iz videa, ova današnja Jugoslavija brojala bi oko 21,5 miliona stanovnika i prostirala se na čak 255.800 kvadratnih kilometara. Drugim rečima, bila bi među većim evropskim državama – veća od Velike Britanije.

Ekonomija, bar na papiru, zvuči jako dobro, posebno s osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji. Ukupan BDP bi iznosio oko 230 milijardi dolara.

https://nova.rs/magazin/prica-se/po...-dalje-postoji-i-mreze-su-s-razlogom-planule/
Pogledajte prilog 1789451

Bilo bi bolje nego sada, mislim ja. A vi?
Možda bi imala i 30 miliona stanovnika,a Beograd i preko 3. Verovatno se ne bi iseljavalo stanovništvo, a došlo bi nam sa strane par miliona, jer bi bili ekonomski prilično stabilni i privlačni.

ako ćemo tako, sva muzika je neorginalna svi kopirali Baha a on ko zna koga...
Govorim o orginalnost kompozicije, melodije, teksta... ali i spot - nešto za čim su žudeli mladi u Socijalističkim zemljama, ali se retko uspevalo napraviti.
Mogu da zamislim da je tako nešto bilo revolucionarno u Slovačkoj (iza čelične zavese).
Mi smo bili otvorenio prema zapadu znatno ranije. Otprilike odmah nakon su komunisti došli na vlast.

Sta kaze GPT o SFRJ pop rock muzickoj sceni :

Zašto je Jugoslavija bila pop rock scena u Evropi (poslije UK)​

1.​

Jugoslavenski pop rock pokrivao je gotovo sve važne evropske tokove:

• Hard/pop rock: Bijelo Dugme, Divlje Jagode, YU Grupa
  • Novi talas (New Wave): Azra, Idoli, Haustor, Električni orgazam, Film
  • Post-punk / Darkwave: EKV, Luna, Paraf
  • Art rock / Eksperimenta: Buldožer, Lačni Franz
  • Synth-pop / elektro rock: Denis & Denis, Dorian Gray
  • Mainstream pop rock: Zana, Magazin (ranije), Galija (ranije faze)
  • Reggae/ska fuzije: Haustor
  • Etno-rock fuzije: Bijelo Dugme, Leb i Sol itd itd

Malo koja zemlja u Evropi (osim UK) je imala ovakvu stilski razuđenu, autorski jaku i istovremeno dobro produciranu scenu.

Sta kaze GPT o SFRJ pop rock muzickoj sceni :

Zašto je Jugoslavija bila pop rock scena u Evropi (poslije UK)​

1.​

Jugoslavenski pop rock pokrivao je gotovo sve važne evropske tokove:

• Hard/pop rock: Bijelo Dugme, Divlje Jagode, YU Grupa
  • Novi talas (New Wave): Azra, Idoli, Haustor, Električni orgazam, Film
  • Post-punk / Darkwave: EKV, Luna, Paraf
  • Art rock / Eksperimenta: Buldožer, Lačni Franz
  • Synth-pop / elektro rock: Denis & Denis, Dorian Gray
  • Mainstream pop rock: Zana, Magazin (ranije), Galija (ranije faze)
  • Reggae/ska fuzije: Haustor
  • Etno-rock fuzije: Bijelo Dugme, Leb i Sol itd itd

Malo koja zemlja u Evropi (osim UK) je imala ovakvu stilski razuđenu, autorski jaku i istovremeno dobro produciranu scenu.
Krali su sve od stranaca

Ne zanima me jer smo bogatiji
Ceste aute tehnologije putovanja i ostalo
U Jugi je uvest struju bila revolucija
Ako ste bogatiji zasto sve vise iseljavate u Irsku, Njemacku, generalno na zapad, zasto vas je za milion manje u Hrvatskoj nego 1991, zasto vam se u Slavoniji skole zatvaraju, nema prvacica, zasto vam Plenkovic smijeni preko 30 ministara zbog kriminala za 3 godine?
Imao sam zvanicne statisticke podatke, danasnja Hrvatska, nije 60% Hrvatske iz vremena SFRJ.

Ako ste bogatiji zasto sve vise iseljavate u Irsku, Njemacku, generalno na zapad, zasto vas je za milion manje u Hrvatskoj nego 1991, zasto vam se u Slavoniji skole zatvaraju, nema prvacica, zasto vam Plenkovic s mije ni preko 30 ministara zbog kriminala za 3 godine?
Imao sam zvanicne statisticke podatke, danasnja Hrvatska, nije 60% Hrvatske iz vremena SFRJ.
Tko iseljava u irsku osim slavonaca cija ste sela vi unistili?
Ne znan kad se pocel ici u njemacku?
I ndh je imala vise hrvata ako cemo tako gledati
Zasto je tito imao onoliko dvoraca i automobila?
Sfrj je imala dva kanala na tv-u i fiću kao najbolje auto
A zasto je juga dovodila arape da ih mi skolujemo, zasto je ostavljala nerazvijene hrvate stokavce a razvijala cakavce i zagrepcane?

A ostali nisu krali, danasnji Turbo folk koji vjerovatno slusas nije ukradena tusrka, grcka, indijska muzika ? :D U Hrvatskoj nakon smrti Olivera danas nemate 2 pristojna pjevaca, sve na isti kalup, zvijezde vbam nekakvi anonimusi za koje ne zna niko vec u Sloveniji.
Svak ce rec da je to dno od muzike
Al praviti od zeljka bebeka kralja rocka mi je komicno

JADNI LI STE ...još jučer ste dolazili u beograd ko pokunjena PSta DA DOBIJETE cjepivo o d vučića a kojeg su srbi platili jer vaši vam islamisti to nisu obezbjedili...ali vučić ima jednu grešku ...on ne shvaća...da njima da svako jutro dukat ispod jastuka on će ostati četnik...i još nešto...priznao si da mi ne možeš negirati činjenicu da milošević nikada nije bio nacionalista...za razliku od tvojih vođe smradova
Šta ima u tvojoj državi BiH? Šta se radi?

Back