Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Tko iseljava u irsku osim slavonaca cija ste sela vi unistili?
Ne znan kad se pocel ici u njemacku?
I ndh je imala vise hrvata ako cemo tako gledati
Zasto je tito imao onoliko dvoraca i automobila?
Sfrj je imala dva kanala na tv-u i fiću kao najbolje auto
A zasto je juga dovodila arape da ih mi skolujemo, zasto je ostavljala nerazvijene hrvate stokavce a razvijala cakavce i zagrepcane?
30 godina je proslo od rata, mogli ste postati Njemacka danas, Amerika ekonomska, da vas Karadeze seljacki kriminalni za koji glasate nije unistavao i pljackao 3 decenije.

Tito sta god da je imao , imao je i narod, obicni radnici su mogli kuce da prave gdje su god zeljeli, rata kredita bila kao kutija cigareta, penzije 86% od plate za 10 najpovoljnijih godina staza, danas nisu ni 60%.
Sta danas proizvodite od automobila, hrvatska radna snaga, sta izvozite vani sem obrazovane omladine koja ne vidi buducnost u kriminalnoj guberniji kakva je dananja Hrvatska.

''Zastava'' je proizvodila cca 200.000 automobila godišnje koji su bili 90% od domaćih kooperanata. Danas Zastava proizvodi s ''Fiatom'' model Fiat 600L, ali je omjer ugrađenih dijelova obrnut - 90% je iz uvoza( do danas je i to unisteno)

. Sarajevski TAS proizvodio je godišnje 40.000 Wolksvagena (Golf)

. IMV Novo Mesto izbacivalo je godišnje 30.000 Renaulta, danas proizvodi isključivo tvingo model.

. Cimos je proizvodio Citroena

U Prištini se radio Pegueot

. IDA iz Kikinde proizvodila je godišnje 10.000 Opela ... u njenoj ljevaonici radili su se blokovi za Mercedes, BMW...

FAP iz Priboja i TAM iz Maribora proizvodili su teške kamione i šlepere, a kragujevačka Zastava lake transportere..

. "Ikarbus" je proizvodio autobuse, a TAM mini buseve itd itd...

Na TikToku se nedavno pojavio video „Šta kad bi Jugoslavija danas i dalje postojala“ koji je zbog izloženih „konstrukcija“ privukao pažnju celog regiona.

Prema „analizi“ iz videa, ova današnja Jugoslavija brojala bi oko 21,5 miliona stanovnika i prostirala se na čak 255.800 kvadratnih kilometara. Drugim rečima, bila bi među većim evropskim državama – veća od Velike Britanije.

Ekonomija, bar na papiru, zvuči jako dobro, posebno s osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji. Ukupan BDP bi iznosio oko 230 milijardi dolara.

https://nova.rs/magazin/prica-se/po...-dalje-postoji-i-mreze-su-s-razlogom-planule/
Pogledajte prilog 1789451

Bilo bi bolje nego sada, mislim ja. A vi?
Bili bismo bitna clanica Evropske unije.

Ja bih bio jedan od Evroposlanika iz Srbije.

A Britanski rok je krao od američkih crnaca.

Nije krao, nego se inspirirao. Većina rocka osamdesetih u Srbiji, Hrvatskoj i BiH doslovce su plagijati. Uglavnom Bruce Springsteena. Što je najbolje, čak i među tzv. novokomponovanom narodnom muzikom nađeš Springfielda. Ako nije Springfield, onda je Teodorakis. Doslovce sva glazba u Jugoslaviji krađa nečega.

The Beatles koji su direktno naslonjeni na crnu Ameriku napravili su svjetsku glazbenu revoluciju. Jedino tko je prdnuo izvan Jugoslavije bili su Ivo Robić i Laibach. Tragikomično i Robić i Laibach na njemačkome.
Malo sam pogubio nit rasprave te da naglasim da ne smatram da smo mi bili bitni na svetskoj rok sceni, ali da smo bili "zakon" za sve socijalističke zemlje

To ne znaš. Slovencima je i onda bilo drastično bolje nego bilo kome drugome. Da su stali u YU zadržali bi vlasništo nad svim firmama koje su sada morali da prodaju strancima.

Slovencima je bilo najbolje u Jugi. Da ih Slobodan Milošević nije krenuo izguravati iz Jugoslavije (bojkot slovenske robe koje je Slobo proglasio u prosincu 1989.) ne bi Slovenija tako lako izašla. Tuđman je bio za konfederaciju također.

A bojkot je bio izazvan čime?

Slobinim mišljenjem da Slovenija ne smije prigovorati na pendrečenje Albanaca na Kosovu koje se zbivalo opet od kraja 1988. Pravno ludo suđenje Azemu Vlasiju za kontrarevoluciju. Službeno. Neslužbeno slovenski otpor neuspjeloj jogurt revoluciji kada korisni idiot Šolević nije došao do Ljubljane jer hrvatski željezničari su tada osnovali neovisni sindikat od partije i nisu htjeli voziti jogurt-revolucionare dalje od Vinkovaca.

Slobinim mišljenjem da Slovenija ne smije prigovorati na pendrečenje Albanaca na Kosovu koje se zbivalo opet od kraja 1988. Pravno ludo suđenje Azemu Vlasiju za kontrarevoluciju. Službeno. Neslužbeno slovenski otpor neuspjeloj jogurt revoluciji kada korisni idiot Šolević nije došao do Ljubljane jer hrvatski željezničari su tada osnovali neovisni sindikat od partije i nisu htjeli voziti jogurt-revolucionare dalje od Vinkovaca.
Nisam siguran, ustvari znam zasigurno da to nisu bili razlozi

Naravno, Italija i Njemačka imaju zajedničku kulturu. Što ja imam zajedničkog s Albancem iz Crne Gore, Goraninom s Kosova ili Bošnjakom iz Sandžaka (Srbi bi rekli Raške). Što imam zajedničkog s nekim iz Bora?

Baš Žabari i Švabe imaju zajedničku kulturu.

Za ostalo se slažem, uz dodatak da sa Bošnjacima iz Bosne nemate takodje ništa, kao ni sa Srbima.

Baš Žabari i Švabe imaju zajedničku kulturu.

Za ostalo se slažem, uz dodatak da sa Bošnjacima iz Bosne nemate takodje ništa, kao ni sa Srbima.

Kako da ne. Nijemci koji su toliko dosadno uniformirani nemaju zajedničku kulturu. Danas iste gluposti govori mladi Nijemac s obje strane nekadašnje granice Istočne i Zapadne Njemačke. Nikada nisu bili sličniji. Jedino generacije stasale pod komunizmom u DDR-u imaju specifičnu komunističku kulturu koja je srećom umrla.

Bili bi i u NATO. Ne bi bilo ratova niti bombardovanja. Sve ono što je Poljska sada izmajmunisala kroz EU, mi bismo imali mnogo pre i verovatno jače.

Nema Zapadni Balkan mentalitet Čeha i Slovaka da se potpisom raziđu.

Etnička pripadnost, kultura i religija pa i jezik u Ex-Yu je toliko šarolika da je nemoguća zajednička država. Kralj Aleksandar je imao ambicioznu zamisao ali se još za njegovo vreme dokazala nemogućom i najbolje dalje više ne čačkati.

A što su onda bili razlozi?
Par godina pre toga su krenuli sa javnim pozivom za nezavisnost Slovenije. Mnoge stvari su stavljene u pogon da se to desi, uključujući i izmene zakona. Bilo je više nego jasno da Slovenija želi i da će uspeti da se odcepi. Srbi (Milošević) nije krvolok kakvim ga kasnije predstavljaju, jer da jeste on je taj pokret na veoma malom prostoru i sa relativno malo učesnika mogao olako da uguši na silu.

Nema Zapadni Balkan mentalitet Čeha i Slovaka da se potpisom raziđu.

Etnička pripadnost, kultura i religija pa i jezik u Ex-Yu je toliko šarolika da je nemoguća zajednička država. Kralj Aleksandar je imao ambicioznu zamisao ali se još za njegovo vreme dokazala nemogućom i najbolje dalje više ne čačkati.
Ovde nije u pitanju razilaženje već očuvanje celine.

Back