Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Da nije bilo Jugoslavije ne bi bilo ni Hrvatske, zato su svi glavni predstavnici jugoslovenskog odbora bili Hrvati, od Ante Trumbica, Ivana Mestrovica, Frane Supila, zato su prednjacili s aidejom jugoslovenstva, jer su smatrali da su Hrvati mali narod i da sam ne moze egzistirati i odoliti maleficnom pritisku vecih naroda i sila.
Austrougari Hrvatsku nazivaju " trojednica Hrvatske, Dalmacije i Slavonije", a kasnije da nije bilo Partizana Hrvatske opet ne bi bilo, jer bi Dalmacija i Istra odleprsali Italiji.
Glupost. Hrvatske je bilo u kontinuitetu od ranog srednjeg vijeka do 1918. godine. Zapravo, Hrvatska je prvi put nestala upravo kada je stvorena Jugoslavija.

Ma ja bolan Brega je bio svjetska institucija. Treća armija svijeta.
Bila je 4, peta armija Evrope, i jedna od nanjacih u smislu velikig brija rezervista, neosvojivog reljefa, posebno u Bosni, neka su Srbija i Hrvatska danas sile, ne smiju da pisnu bez misljenja Brisela i Washingtona.

Tito prekinuo bilateralne odnose sa Vatikanom, sa Izraelom, hajde nekada se danas neko usudi da to uradi.

Bila je 4, peta armija Evrope, i jedna od nanjacih u smislu velikig brija rezervista, neosvojivog reljefa, posebno u Bosni, neka su Srbija i Hrvatska danas sile, ne smiju da pisnu bez misljenja Brisela i Washingtona.

Tito prekinuo bilateralne odnose sa Vatikanom, sa Izraelom, hajde nekada se danas neko usudi da to uradi.
Pita bi te da se juga nalazila malo istocnije

Na TikToku se nedavno pojavio video „Šta kad bi Jugoslavija danas i dalje postojala“ koji je zbog izloženih „konstrukcija“ privukao pažnju celog regiona.

Prema „analizi“ iz videa, ova današnja Jugoslavija brojala bi oko 21,5 miliona stanovnika i prostirala se na čak 255.800 kvadratnih kilometara. Drugim rečima, bila bi među većim evropskim državama – veća od Velike Britanije.

Ekonomija, bar na papiru, zvuči jako dobro, posebno s osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji. Ukupan BDP bi iznosio oko 230 milijardi dolara.

https://nova.rs/magazin/prica-se/po...-dalje-postoji-i-mreze-su-s-razlogom-planule/
Pogledajte prilog 1789451

Bilo bi bolje nego sada, mislim ja. A vi?
Naravno da bi bilo.
Bez ikakve analize mozemo reci da su nas ratovi devedesetih unazadili u svakom pogledu i vratili bar pedeset godina unazad.
Sve je bolje od toga.

Odrežem ja sebi K, ako u idućih 40-50 godina Italija uopće pomisli na Dalmaciju. ;)
Bas ce tebi trebati K za 40 godina :lol:

Nemoj da mislis da bi mi bilo drago, naprotiv, nisam od onih koji zele “da komsiji crkne krava”; ali ne treba biti naivan, Italijane gotivim ali oni su ipak velika nacija, istorijski i brojno a vremena se ubrzano menjaju. Pokazali su tada koji su njihovi ciljevi i zelje.

Back