Sta ako demonstracije uspeju?

Ne podrzavam Djilasa, ali mi ukratko objasni po cemu je on gori od AV-a? Ako je kriminalac, zasto se ne hapsi? Kada je bio gradonacelik Beograda u jednom mandatu, Beograd je dobro funkcionisao, otvorio je vise djecijih vrtica, skola. parkova, most na Adi, obnovio PKB (koji je sns unistio i prodao arapima u bescjenje) . . . od danasnje vlasti.
Đilas i jeste najbolji među nama

"Đilasova opozicija" bio je kompliment

Fashizam je neodmjereno mjesanje partije i drzave u gradjanske slobode, okupacija medija od strane vlasti (jednog covjeka), unepostojanja nezavisnog sudstva, tuzilastva i izvrsne vlasti. S, druge strane, AV je stvorio sns partiju, koja je vojno organizovana i finasira se od korupcije.
Fašizam je uopšte mišljenje da su "ljudska prava" neka glupost koja je nevažna u poređenju s Državom.

A to mišljenje karakteriše i mnoge u opoziciji.

Ne Dinka, ali njegove protivnike da

Naravno da neće uspeti. To su vlažni snovi gubitnika izbora. Ne mogu legalno do vlasti, videli da Moldavija, Gruzija, Rumunija i ostali imaju frku kod kuće, pa da probaju i oni sa ulicom. Samo što je razlika velika u tome što te protestante iz drugih zemalja podržavaju EU, SAD i ostali, a ove ne podržava niko (Hrvate i Albance ne računamo - oni su NIKO).

Ne može se obojena revolucija izvesti bez pomoći organizacija kao što su CIA, MOSSAD i slične. U zemlji u kojoj je vlast legalno pobedila na izborima, stotinak studenata koji se glupiraju za TikTok i par hiljada članova opozicionih stranaka koje narod nije hteo i NEĆE (a i koji se mrze među sobom) koji blokiraju mostove i puteve - ne mogu ništa uraditi.

Političari su surova bića bez mnogo empatije (ako je imaju uopšte). Neće njih ni raznežiti ni uplašiti šetači po ulicama. Vlast uvek ima brojne načine da se sa protestantima obračuna ako proceni da su opasni i ugrožavaju. Uostalom, gledali smo - Francusku, Nemačku - suzavac, vodeni topovi, pendreci, hapšenja... I za vreme Miloševića je tako često bilo.

Izostanak ikakve ozbiljne reakcije od strane vlasti (osim simboličnih - ostavki, itd.) upravo i pokazuje da nije nimalo ugrožena. Ljudi to tumače kao slabost. "Samo što nisu pali!", a zapravo je suprotno.

To je kao u ratu Rusije i Ukrajine. Rusija ne koristi nijedno od svojih opasnih i ubojitih oružja kojima bi cele gradove od nekoliko miliona stanovnika pretvorila u pustinje ili kratere - ne zato što je slaba i što se boji, već - naprotiv - ne oseća se ugroženom, pa nema potrebe da sebi komplikuje situaciju.

Isto vam je i ovo sad kod nas, samo u minijaturnoj meri.
niko ne priča na ulici, već na izborima

Jedino sto su izbori kod nas lazni izbori, ne postoje. Glasovi se kradu, glasaju mrtvi, ljudi se ucenjuju poslom, teraju ih da glasaju za SNS, dovlace busevima Bosance na mesta gde postoji sansa da ne pobede. To je kao da treba da postujemo rezultate utakmice gde je golman placen da ne brani suteve i gde sudija svira nepostojece penale. Besmisleno.

Ali ipak moguće. Pritisak ako urodi plodom da se makar RTS unormali (jer ostale mi i ne plaćamo, privatni su), ovo što se sad širi Srbijom, da se ljudi ne plaše, da mogu slobodno da protestuju, da vide neku nadu, sve je moguće. Ko je samo pre 4 meseca pomislio da se ovo danas može dešavati?

Sta ce se desiti ako demonstracije uspeju i srusi se Vucic?
Pojaviće se neko novi na političkoj sceni Srbije... Sada pitanje je samo kakvu će politiku voditi...
Ko ce doci na vlast?
Kontam da će to biti ili osobe koje imaju nekog uticaja na vođenje studentskih protesta ili neko ko je nepoznata/neutralna ličnost na opozicionoj sceni.
Ili mislite da ce Vucic preziveti demonstracije i sve dati sta traze?
Mišljenja sam da će i ovo pregurati nekako i da će biti na nekoj vlasti tu negde maksimum još 2-4 godine.
Kako mi se čini ovu situaciju ne može sam da hendluje tako da će verovatno da zatraži neku pomoć iz inostranstva da stvari stanu, a on će zauzvrat dati nešto državno ili će se nenormalno zadužiti kod neke strane.

Vidi prijatelju,ja vidim da si slabo informisan i baš ogorčen.Činjenica je da su i naši roditelji u vreme Broza pravili kuće od stranih kredita.Tako je i sada,tako je svuda,to je model u celom svetu,tako funkcioniše.
Razlika je velika, u vreme Broza, gradile su se fabrike, elektrane, gradovi po svuda, nase firme su izvodile kolosalne gradjevinske projekte i u zemlji i u inostranstvu, poljoprivreda je cvetala, Mnogo se izvozilo . . ., dakle krediti su se oplodjavali i stvarali novu vrednost.
Vuckovi krediti se krcme na preskupe autoputeve, stadione i fontane, a koji su nerentabilni i koji ce trositi mnogo para na odrzavanje, fabrike pripadaju strancima, kojima se placa i do 150 000 EU po zaposlenom, daju beneficije, a oni odnose profit napolje.
Nadalje, uzimamo kredite da bi placali kamate na stare . . .

Prijatelju., obrisi sns paucinu sa ociju i progledaj.

Pa kako će onda izgledati taj pad 2027, ako već 2025. našu decu ne mrzi da idu 80 kilometara peške.

Mislim da ima šanse da se još 2025. kurtališemo ove pro-ruske vladavine
Sada će ga napustiti saradnici jer je frka u SNS-u ko će koga najviše da druka strancima. Verovatno će cene početi da skaču naglo, za to vreme će pokušati da prebaci svoje bližnje van Srbije i slično. Možda nam uvali qu... za nešto i sam da ostavku i povuče se negde, taman da se Dačić vrati na velika vrata...

Ali ipak moguće. Pritisak ako urodi plodom da se makar RTS unormali (jer ostale mi i ne plaćamo, privatni su), ovo što se sad širi Srbijom, da se ljudi ne plaše, da mogu slobodno da protestuju, da vide neku nadu, sve je moguće. Ko je samo pre 4 meseca pomislio da se ovo danas može dešavati?
Ali nije samo do RTS-a. Sta cemo sa duplim birackim spiskovima, sta cemo sa onima koji prebrojavaju glasove, sa onima sto podmicuju za 2000din ljude da glasaju za SNS, sta cemo za belim listicima i kradjom glasova...?

А шта би ти желео да се деси? Сећаш се да смо пучисте већ имали на власти и шта су они испунили од њиховог "Договора са народом"? Није ли Ђинђић саветовао рударе да почну да гаје печурке и да од тога нормално живе? Сам сам за то да се власт промени, тек онда ћемо да схватимо која је величина била Александра Вучића, али само демократским средствима, а не обојеним револуцијама, јер свака револуцију своју деце поједе ...
Najveći (i jedini) uspeh Vučića je što je uspeo vas pojedine da ubedi da je Bog otac, Mojsije, Muhamed i vlasnik univerzuma i života. Da sve on daje, da sve odlučuje, da od njega i njegove milosti sve zavisi i da će posle njega biti smak vasione.

Ko je samo pre 4 meseca pomislio da se ovo danas može dešavati?
sns mafiji sledi robija, medjunarodne poternice za sverc droge, i zato sada vucic rusi ceo sistem, inace ne bi imalo smisla zasto sve ovo radi, dok popularnost vladajucoj stranci vrtoglavo pada

bezocno laze, provocira, tera da se gaze ljudi, prebijaju, ... zasto?
sns stranka bez korupcije i kriminala ne postoji, znaci on ce je unistiti, samo nece niko ni u lojaliste ni u novi pokret, to je problem, a sns mora da se eliminise

iskren da budem podrzavam zahteve jer sam i sam bio 100x pod tom nadstresnicom.
necu da razmisljam da mi padne neka druga na nekom drugom mestu u gradu, sve sta je sns renovirao je moralo da se ponovo sredjuje od trga do slavije..

ali ako me pitas oko vlasti zaista nemam misljenje jer licno smatram da na nasoj politickoj sceni za sada ne postoji neko ko ce vladati kako treba jer novih lica nema...i opoziicija je nekad bila na vlasti a nista nije uradila tako da iz tih razloga nemam razvijeno politicko misljenje niti nekog podrzavam, samo sa strane gledam i komentarisem sta smatram da je dobro a sta lose.

Lose ce biti ako ostanu, jbt pa nama bre ne treba vodja nego sistem i da promene disu i sistem i institucije da budu zdrave i strucne, da funkcionisu!Daj vise ne ponavljajte to mutno, trulo, naorednjacko, spinersko, ko, nema ko.Siri se defetizam samo tako da bi se sacuvao interes od ove vlasti iz straha.Lele nema drzave bez vucka, vucko sve napravio kako funkcionise tako, lose ali eto bez njega kraj i babaroge ce nas pojesti, godinama truju time narod i plase sns mafija.Ko babe neke bre.Vucic nije drzava i Srbija niti njegove sluzbe!

Svi ce biti bolji od njih i njega!A kad institucije i sistem proradi, oslobode se mediji i Srbija ce moci da dise, da sledeci budu zamenjivi!Naravno ovaj put mora svi da odgovaraju i budu lustrirani!Posle ako neko nevalja institucije i sistem ce sam da ih obori, bice lako zamenjivi i svako ce da pazi sledeci sta radi.Ovo se Srbiji ponavlja drugi ili treci put da ima autokratu i diktatora koji planira ceo zivot ko Tito da vlada sto je uvek bilo lose i los scenario za Srbiju.Dosta bre vise, daj maknimo se malo iz 19 veka...Kad sistem ozdravi nece biti mnogo ni bitno ko je na vlasti ali naravno jedno oko uvek treba biti budno!

Poslednja izmena:
sns mafiji sledi robija, medjunarodne poternice za sverc droge, i zato sada vucic rusi ceo sistem, inace ne bi imalo smisla zasto sve ovo radi, dok popularnost vladajucoj stranci vrtoglavo pada

bezocno laze, provocira, tera da se gaze ljudi, prebijaju, ... zasto?
sns stranka bez korupcije i kriminala ne postoji, znaci on ce je unistiti, samo nece niko ni u lojaliste ni u novi pokret, to je problem, a sns mora da se eliminise
Upravo ti je tu odgovor, kriminal i korupcija opstaju bez obzira na nas umisljeni kult licnosti.

Back