Хелен је у праву. Понекад идући улицом анализирам натписе на излозима и слично. Свуда само латиница. Најобичније помодарство.
Често они полуобразовани користе латиницу (при томе не мислим на Ахенатона) јер мисле да је то кул, западњачко, напредно писмо и мисле да су паметнији ако пишу латиницу. Сирома.
Милијарду и по Кинеза користи своје писмо, милијарду индијаца своје, 200 милиона Јапанаца употребљава јапанско писмо, Корејанци своје, Највећи део република бившег СССР + Монголија користе неку врсту ћирилице, сви Арапи (а има их доста) користе арапско писмо, Етиопија такође има своје писмо настало из Грчког, Бугари, Грци, ми, Јевреји, Грузини, Јермени. Иранци, Пакистанци, Авганистанци, Вијетнамци, Бурманци, 150 милиона Индонежана, гомила Малежана... Сви ти људи имају своја писма која нису латиница. Латиница је ограничена на Западну Европу, Северну и Јужну Америку, Аустралију и делове Африке.
Закључак је да латиница није универзално писмо, него писмо подједнако добро као и друга писма. А што се тиче српског језика, мислим да је ћирилица сасвим довољна, а ако баш хоћете и естетски је лепша од латинице.