Srpskohrvatski jezik

• Začetnik teme Začetnik teme zoe68
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vladika Rufim:
Hoces da kazes, da sve sto srpski istoricari sakriju i ne prikazu svojoj javnosti, to ne vazi.
Ono sto su Srbi SAKRILI smatracemo da ne postoji, vjerovacemo svetosavskim bajkama?
Hocu da kazem upravo ono sto sam napisao. A to je, da pisanje tog Martina Kotoranina ima istu vrednost, kakvu ce ovo tvoje pisanije imati za pet vekova. Ni vecu, ni manju.

ja imam problema s razumevanjem hrvata...djetitje i kapiram al hrati kad mi smrse ono sa tj...dogadja se da ne pohvatam...slovence tek nishta ne kapiram...

e ovde su bili neki profesionalni srbi...garant su kenjali kako smo svi mi srbi i da nema ni hrvata ni crnogoraca i svi smo mi srbi...i chesi su srbi i nemci ameriq su naselili srbi u manjoj meri australiju indijci imaju neke korene gore od dnjepra i oni su ako ne srbi onda sloveni garant...

mislim ako ja sad zhivim u indiji i kazhem da sam indijac jesam li?...mislim svi smo mi afrikanci ako tjemo unazad a?...
ma...kamen-kamen

Играчино,
А што си ти бежао са часова логике, а???
Видиш како ти се то лупа о главу! А да си учио логику бар би био свестан како се бламираш оваквим ''закључивањем''....

У прилог твојој тези ево још доказа:
Ни Шекспир не зна за Србе у Босни јер их у својим делима нигде не спомиње, значи, закључак је да их нема!
Ни Лао Це не зна за Србе у Босни јер их у својим делима не спомиње, значи- нема их!
Ни моја баба Иванка не зна за Србе у Босни јер их у нигде не спомиње у својој богатој писаној заоставштини, значи, закључак је да их нема.....

итд.....

Мудро, мудро!

Хвала ти што си поставио линк, поново сам са задовољством прочитала Островичанина. Не знам да ли си га икад читао, али он у свом делу највише говори о уређености турске државе, о неким историјским догађајима и биткама, а Босну спомиње само када описује напад Турака на Јајце.

НИГДЕ У ЦЕЛОМ ДЕЛУ ОН НЕ СПОМИЊЕ НАЦИОНАЛНИ САСТАВ БОСНЕ, НИТИ СЕ БАВИ ДЕМОГРАФИЈОМ!!!

По твојој логици:

ПОШТО КОНСТАНТИН МИХАИЛОВИЋ ОСТРОВИЧАНИН НИГДЕ НЕ СПОМИЊЕ ЦРНОГОРЦЕ У СВОМ ДЕЛУ ЗНАЧИ ЛИ ТО ДА ЦРНОГОРЦИ НЕ ПОСТОЈЕ????

@Hellen

To i ja upravo pokusavam da kazem, ali on nema sta da kaze drugo, pa ubacuje neke opaske kao "Vidi se da si djak srpske istoriografske skole i sl."

Jadnik.

Nema svrhe da se raspravljas s njim, taj kad nesto zabrazdi, nista ga ne moze uveriti u suprotno. Jalova rabota. Treba decko malo da se baci na proucavanje logike i posebno sociologije, pa da vidi da nije sve tako crno-belo.

Zasto se zamlacujete sa ''vladikom?Mislim da smo na jednoj temi jasno rekli sta mislimo o njemu i o njegovim postovima.Sve pusta izmisljanja i gluposti.Odem na podforum 'knjizevnost', kad gle cuda, 'vladika' i tamo postavio svoju temu po pitanju jezika.Lukavo nema sta.Posto je ovde ispusio, pokusava da nasanka nekoga tamo na knjizevnosti.Stvarno lukavo 'vladiko', ali jalova ti je ta rpica.
Sto rece Wilkolak jednom, samo IGNORE!!!

Ma, on kroz foru jezika i književnosti protura politiku! To je jasno svima kao dan. Ne želi čovek da išta zna o jeziku, treba mu samo potvrda -valjda od nas, da postoji crnogorski jezik ili čeka da mu mi saopštimo da mi zapravo uopšte ne postojimo ! Pošto po njemu izgleda Srba nigde nema ! Čovek mi stvarno nije jasan.

У будуће, ако неко буде желео да се изјасни као припадник неког народа мора прво на вађење крви! Тек ако се установи да 50 колена уназад има ''чисту, немешану крв'', онда ће му Играчина дати ту слободу да се изјашњава онако како се осећа!

Vladika Rufim:
Ovaj klinac cijih 50 predaka nema nikakve veze sa Srbima je prolupao potpuno.
Slavi tudju istoriju sa kojom njegovi preci nemaju nikakve veze ?!!

Da mu je tata otisao da zivi u Portugal on bi sada nama objasnjavao da je Portugalac!

Moji preci su Srbi, ka sto sam i ja Srbin.Pa i da uzmemo u obzir da sam iz Kenije, da sam crnac, mogu da kazem da sam Srbin, to se ne tice nkoga, a najmanje tebe, bravu!!!

igracina:
Srpski jezici i dijalekti su davno izumrli.
Ćopavi Vuk je uzeo za podlogu za tobože reformisani jezik, uzeo je za podlogu jezik Crnogoraca to jest dukljanskih slovena !!
Srbi su jezik Crnogoraca PROGLASILI za srpski jezik.
Srbi da su jezik kobajagi reformisali, i da su recimo uzeli poljski jezik, Srbi bi i taj jezik PROGLASILI za srpski jezik.
Da su Srbi uzeli Danski jezik za svoj, Srbi bi ga PROGLASILI za svoj srpski jezik !!!
To su Srbi uvijek na taj način rješavali !
Zanš već: srpska nova godina,
za ćirilicu - srpsko pismo, srpska kafa, razna "srpska" jela itd, itd.
Tako to ide kod Srba: abarakadabra ćiribu/ćiriba, ubaci se u udžbenike i medije i kad ponoviš laž 800 000 puta onda ti analiticaru htio ne htio, povjerujes u nju !

I ja sam bio istog misljenja o Vuku kad sam bio u osnovnoj skoli, ali kasnije sam dosao do dokaza koji su isli u korist toga da je Vuk poboljsao nas jezik, uvodeci u srbski sva slova koja postoje na svetu (izgovorna)

Sloveni ne postoje, dokazano.

Srpska nova godina nije "srpska", to je pravoslavna nova godina, ili u stvari jedina prava nova godina, ova rimokatolicka-medjunarodna nije nista no obican dan. I mi smo slavili taj dan od primanja hriscanstva, a rimokatolici su poceli da je velicaju, mislim negde oko 1800-tih.

Misli da nema nicega lose u tome da imamo svoju tradiciju i kulturu, kao i svi drugi normalni narodi na svetu.

Cirilica nije srbska, ali je Srbi koriste, i to je jedna od stvari koja nas odvaja od ostali Srba koji su prodali svoj identitet i veru.

Ovo za ubacivanje i ponavljanje verovatno mislis na Hrvate, jer to je njihov dokazani metod, nasuprot tome, kod nas se jos uce budalastine, koje su na zapadu opovrgnute, istorijske bitke, teorije iz biologije i fizike (npr. Darviova teorija i Ajnstanova teorija relativiteta).

Ako toliko mrzis Srbe i srbsko, sta onda radis na ovom forumu?

Sirok je svet pa i internet...

Kao prvo mozes da za pocetak da procitas "Istorija Srba - Odlomci", mislim da pretragom foruma mozes da nadjes i adresu gde je mozes naruciti.

Zatim, uz malo truda pretragom putem googla, ces naci da su svi navedeni dokazi u korist teorije doseljavanja Slovena, oboreni, te je i samim tim teorija da Sloveni postoje oborena.

Namerno sam ovo ostavio neobrazlozeno da vidim na sta ces da napadnes ;) , sa ostalim se pretpostavljam 100% slazes, posto nemas cim da kontriras. Ali time sam i sebi hteo dokazati, da tebe u stvari ne interesuje sta neko kaze i misli, nego si ti najvazniji i ne trpis negiranje.
Sad ponovo razmisljam o tome, da sam mozda i pogresio kad sam te branio, onda kad su otvorili temu sa ciljem da te banuju...
Molim te nemoj da pozalim zbog toga.
Sve sto pises argumentuj, ako kontriras, kontriraj, ali nemoj biti bezobrazan, vredjati i davati ovakve ironicne besmislene postove.

А што то тебе толико боли?

Имаш проблем сопственог идентитета?

Ја ЗНАМ шта сам и ко сам. Ти буди шта год хоћеш. Буди Папуанац што се мене тиче, то је твој проблем. Шта си запео да другима одређујеш шта ће ко да буде?

Back