igracina:
Srpski jezici i dijalekti su davno izumrli.
Ćopavi Vuk je uzeo za podlogu za tobože reformisani jezik, uzeo je za podlogu jezik Crnogoraca to jest dukljanskih slovena !!
Srbi su jezik Crnogoraca PROGLASILI za srpski jezik.
Srbi da su jezik kobajagi reformisali, i da su recimo uzeli poljski jezik, Srbi bi i taj jezik PROGLASILI za srpski jezik.
Da su Srbi uzeli Danski jezik za svoj, Srbi bi ga PROGLASILI za svoj srpski jezik !!!
To su Srbi uvijek na taj način rješavali !
Zanš već: srpska nova godina,
za ćirilicu - srpsko pismo, srpska kafa, razna "srpska" jela itd, itd.
Tako to ide kod Srba: abarakadabra ćiribu/ćiriba, ubaci se u udžbenike i medije i kad ponoviš laž 800 000 puta onda ti analiticaru htio ne htio, povjerujes u nju !
I ja sam bio istog misljenja o Vuku kad sam bio u osnovnoj skoli, ali kasnije sam dosao do dokaza koji su isli u korist toga da je Vuk poboljsao nas jezik, uvodeci u srbski sva slova koja postoje na svetu (izgovorna)
Sloveni ne postoje, dokazano.
Srpska nova godina nije "srpska", to je pravoslavna nova godina, ili u stvari jedina prava nova godina, ova rimokatolicka-medjunarodna nije nista no obican dan. I mi smo slavili taj dan od primanja hriscanstva, a rimokatolici su poceli da je velicaju, mislim negde oko 1800-tih.
Misli da nema nicega lose u tome da imamo svoju tradiciju i kulturu, kao i svi drugi normalni narodi na svetu.
Cirilica nije srbska, ali je Srbi koriste, i to je jedna od stvari koja nas odvaja od ostali Srba koji su prodali svoj identitet i veru.
Ovo za ubacivanje i ponavljanje verovatno mislis na Hrvate, jer to je njihov dokazani metod, nasuprot tome, kod nas se jos uce budalastine, koje su na zapadu opovrgnute, istorijske bitke, teorije iz biologije i fizike (npr. Darviova teorija i Ajnstanova teorija relativiteta).
Ako toliko mrzis Srbe i srbsko, sta onda radis na ovom forumu?
Sirok je svet pa i internet...