VoSlavu
Ističe se
- Poruka
- 2.786
Eh... da se Hrvati nisu ložili na "Ilirizam" onomad verovatno bi neka čakavska ikavica bila proglašena za književni govor jer to i jeste srednjovekovni govor u Hrvata.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.....razumijes ti mene, razumijem ja tebe, dakle,....to je jedan te isti jezik! jel tako zapadni druze?!?

pa naravno da postoji narod.ca mislish kako je dospio natpis na njemackoj protestantskoj crkvi,"sacuvaj nas boze,kuge,rata i Hrvata",jos davne 1600 i neke.tada ste se vi jos vodili kao turci,ili raja.pa onda Hrvatsko-srijemski vojvoda,josip jelacic i genocid nad madjarima,pa '41 i nejac.itd..i tako dulje.i on meni nema naroda...
.....razumijes ti mene, razumijem ja tebe, dakle,....to je jedan te isti jezik! jel tako zapadni druze?!?
Nije. Svi se Slaveni međusobno razumiju, pa opet ne postoji jedan slavenski jezik. Razumijem Bugare bolje nego Srbe, pa opet nikome na pamet ne pada bugarskohrvatski.
I ti si meni upravo rekao da si homoseksualac i da si zaljubljen u mene. Engleski boyfriend and girlfriend odnosno njemački Partner und Partnerin se na hrvatski prevodi kao drug i družica, a srpski kolega i kolegica kao drugar i drugarica. Moram te razočarati, gledam na homoseksualnost po načelu: "Bolje morskom psu u ralje nego kitu u usta! " "Moj drug" znači "my boyfriend. "
Čudi me da Srbi ne vide opasnost za srpski u nastojanjima stvaranja srpskohrvatskog!
Ni višestoljetni napori uz sveopću pomoć politike i stranih sila nisu od srpskog i hrvatskog napravili jedan jezik. Srpski i hrvatski se danas razlikuju u više od 3 000 riječi (s odrazom jata višestruko više), bez obzira na dugotrajno prisilno spajanje. Zamislite da nas nisu prisilno spajali sa Srbima, Bošnjacima i Crnogorcima. Danas bi se srpski i hrvatski razlikovali kao portugalski i španjolski, a srpski i crnogorski kao španjolski i katalonski.
Ne, srpsko pismo je samo ćirilica. Da pišem srpski na latinici osjećao bih se kao da pišem japanski na kineskom pismu.
Kako su vas ismejavali lepo![]()
Srpski je I CIRILICA I LATINICA. Pogledaj pismo ako meni ne verujes;mozes i Vuka da pitas.
Tebi ne smeta da tvoj jezik zovu srpskohrvatskim?!
Nije. Svi se Slaveni međusobno razumiju, pa opet ne postoji jedan slavenski jezik. Razumijem Bugare bolje nego Srbe, pa opet nikome na pamet ne pada bugarskohrvatski.
I ti si meni upravo rekao da si homoseksualac i da si zaljubljen u mene. Engleski boyfriend and girlfriend odnosno njemački Partner und Partnerin se na hrvatski prevodi kao drug i družica, a srpski kolega i kolegica kao drugar i drugarica. Moram te razočarati, gledam na homoseksualnost po načelu: "Bolje morskom psu u ralje nego kitu u usta! " "Moj drug" znači "my boyfriend. "
...i usred svih tih muka, neki neizdrz te ipak bocka iznutra i tera na ovaj forum da nam ih saopstis![]()
Sad se zove srpski ali i debil zna da je to sve isti jezik kako god se zvao.
Nije. Postoje četiri različita jezika: hrvatski, bošnjački, srpski i crnogorski. Ispunjavaju sve uvjete da budu različiti jezici: svaki ima svoje govornike koji tako nazivaju svoj jezik, svaki ima svoj poseban rječnik, slovnicu, pravopis, pravogovor i naglasak. Čak je i pismo različito kad usporediš srpski i hrvatski. Potpuno različiti jezici. Srpskohrvatski ne ispunjava jedan uvjet (govornike koji tako nazivaju svoj jezik), pa zato ne postoji. Razumijevanje nije uvjet, jer se svi Slaveni međusobno razumiju pa nikome ne pada na pamet jedinstven slavenski jezik.
..pa posle posla,laptop na stolu,internet..sta da se radi?..posjetim Krstaricu,forum.hr,procitam novine...i sve to na suncu i na +26

kratko-jasno...
Tebi ne smeta da tvoj jezik zovu srpskohrvatskim?!
Nije nego samo ćirilica. Hrvatski, bošnjački i crnogorski koriste samo latinicu, a srpski samo ćirilicu. 100% sam siguran.
Nista vam to ne vredi. Koliko se god trudili, istina se ne moze sakriti; Jadni ste kao i mosnjaci; pokusavate sakriti jezik, poreklo...to sluzi smo dnevnoj politici, nauka je vec nesto ozbiljnije .
To su samo kompleksi malih naroda ,amerikanci ne moraju svoj jezik da zovu americki , australijanci australiski ,brazilci brazilski jezik itd ..Nije. Postoje četiri različita jezika: hrvatski, bošnjački, srpski i crnogorski. Ispunjavaju sve uvjete da budu različiti jezici: svaki ima svoje govornike koji tako nazivaju svoj jezik, svaki ima svoj poseban rječnik, slovnicu, pravopis, pravogovor i naglasak. Čak je i pismo različito kad usporediš srpski i hrvatski. Potpuno različiti jezici. Srpskohrvatski ne ispunjava jedan uvjet (govornike koji tako nazivaju svoj jezik), pa zato ne postoji. Razumijevanje nije uvjet, jer se svi Slaveni međusobno razumiju pa nikome ne pada na pamet jedinstven slavenski jezik.
moze i na latniskoj jeresi u slucaju da ti bugarska kirilica ne ide najbolje..
Nista vam to ne vredi. Koliko se god trudili, istina se ne moze sakriti; Jadni ste kao i mosnjaci; pokusavate sakriti jezik, poreklo...to sluzi smo dnevnoj politici, nauka je vec nesto ozbiljnije .
srpski moze biti samo turcizirana variacija Hrvatskog i nikako drugacije.zvali ga mi sad dialektom ili kako vec..