veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.078
Potuklo se par seljaka, kako ti to uvijek stručno objašnjavaš.
Ne baš, već su Hrvati organizovano ubijali Srbe, na razne načine i kroz osmišljen sistem, a među ubijenima se našla i cela Teslina familija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Potuklo se par seljaka, kako ti to uvijek stručno objašnjavaš.
Do prije 150 godina u Srbiji pod jednim krovom četiri prezimena a svi u direktnom rodu.Još jedna od kržljavih halucinacija, vi ste stvarno toliko van sveta da je to nerealno. Nije ni čudo što vam je glavna destinacija ostrvska Irska, samo ste za izolaciju, nikako za kontakt sa kopnom...
Kako cijela kad neki njegov rođak vodi to oko njega u muzeju.Ne baš, već su Hrvati organizovano ubijali Srbe, na razne načine i kroz osmišljen sistem, a među ubijenima se našla i cela Teslina familija.
Ti si Kranjec?
Do prije 150 godina u Srbiji pod jednim krovom četiri prezimena a svi u direktnom rodu.
Kako cijela kad neki njegov rođak vodi to oko njega u muzeju.
Ja te ništ ne razmem.
Ja te ništ ne razmem.
Pogledaj Karađorđeviće i Obrenoviće kao primjer, to je mijenjalo prezimena pri rođenju a neki i u zreloj dobi. Više su to bili nadimci nego prezimena.Kao što rekoh, još jedna halucinacija Hrvata, slična onoj da si ti ikada upoznao Srbe van interneta. Što se tiče Tesline familije, eto niste pobili celu nego samo pola, sad možete da ga svojatate![]()
Ma pise slovenskim a nije to isto sa kajkavskim.Priča ljudskim jezikom, kako bi i mogao da razumeš?
Pogledaj Karađorđeviće i Obrenoviće kao primjer, to je mijenjalo prezimena pri rođenju a neki i u zreloj dobi. Više su to bili nadimci nego prezimena.
Ma pise slovenskim a nije to isto sa kajkavskim.
ti ko kak zagorski vugrek vun iz kleti nelezešJa te ništ ne razmem.
Ma ti si meni simpa poput overloudera znaš izazvat salve smehaMa pise slovenskim a nije to isto sa kajkavskim.
Pa kad stanu, najveća dilema u srba prije 150 godina,koje prezime uzeti.Da, a malopre pričaš kako Srbi staju u dva - tri prezimena. Dogovori se sam sa sobom, ili već sa kim god trebaš u sopstvenoj glavi.
Vugrek?ti ko kak zagorski vugrek vun iz kleti nelezeš
Pa kad stanu, najveća dilema u srba prije 150 godina,koje prezime uzeti.
Navčil si se male slovenskoga dok v mešalicu hičeš šuder pak misliš da znaš i kajkavski. Ni to tak kak si si zamislil.Ma ti si meni simpa poput overloudera znaš izazvat salve smeha![]()
Po čemu specifična?Pa kako onda stanu u tri prezimena, genije, a ovamo pričaš da se menjaju prezimena na svakih nekoliko godina? Naveo si vladarske dinastije, pogledaj samo koliko prezimena imaju druge evropske dinastije, pa ćeš shvatiti da je naša po tom pitanju prilično specifična.
Po čemu specifična?
opet autorefleksija?Navčil si se male slovenskoga dok v mešalicu hičeš šuder pak misliš da znaš i kajkavski. Ni to tak kak si si zamislil.
Druge dinastije imaju tisućugodišnje porijeklo, udavale se među sobom, preuzimala nasljedstva od izumrlih dinastija. Srpske se dinastije tek polovicom 19.st. dogovorile koje će im prezime uopće biti.Recimo po tome što ima samo jedno prezime, dok pojedine evropske dinastije imaju deset. Uzgred, to je samo jedna od stvari koju ti ne razumeš kada je reč o Srbima. Pričaš o promeni prezimena, a nisi svestan da je tako moralo da bude jer je Đorđe Petrović izdanak crnogorske dinastije Petrovića. Da bi se izbegla situacija gde na tronu dve bliske zemlje sedi dinastija sa istim prezimenom (što kasnije može da bude osnov za neke teritorijalne pretenzije jednih i drugih), naravno da će se prezime promeniti po osnivaču nove dinastije. I to je potpuno uobičajen slučaj i u Evropi i šire.
Slovenski ima skoro deset dijalekata, ti znaš samo onaj službeni oko Ljubljane koji je udaljeniji od kajkavskog nego onaj dijalekt uz granicu.opet autorefleksija?
Govoriti polomljeni kajkavski sa svakojakim primjesama je.....čušpajz sinek
Druge dinastije imaju tisućugodišnje porijeklo, udavale se među sobom, preuzimala nasljedstva od izumrlih dinastija. Srpske se dinastije tek polovicom 19.st. dogovorile koje će im prezime uopće biti.
Slovenski je izrazito kompleksniji i tebi očigledno neshvatljiv, ako ti "omejenost" dozvoli, nešto si pročitaj ...Slovenski ima skoro deset dijalekata, ti znaš samo onaj službeni oko Ljubljane koji je udaljeniji od kajkavskog nego onaj dijalekt uz granicu.
Znači kod srpske dinastije stoljetni incest jer ne vode porijeklo od više familija. Na tvojem mjestu se ne bih time hvalio.Druge dinastije imaju poreklo sa deset različitih strana, stoga i takva konfuzija. Što se naše dinastije ili dinastija tiče, one su naš originalni produkt, ne kao kod drugih gde su morale da se klepaju, ili kao kod Hrvata koji ih nemaju uopšte.
Daj ne zezaj da Slovenci imaju stariju književnost od Srba. Iako to nije neko postignuće.Slovenski je izrazito kompleksniji i tebi očigledno neshvatljiv, ako ti "omejenost" dozvoli, nešto si pročitaj ...
Nije tema,al
https://hrcak.srce.hr/file/254198
https://hrcak.srce.hr/file/313842
"
Ah, vi grešniki, skuste vaše oči odpreti
ter premislite: kar živi, mora enkrat umreti !
"
Znači kod srpske dinastije stoljetni incest jer ne vode porijeklo od više familija. Na tvojem mjestu se ne bih time hvalio.
Kužim što se želi reći, ali pola riječi ne razumijem.Ah, vi grešniki, skuste vaše oči odpreti
ter premislite: kar živi, mora enkrat umreti !
Incest je prekinut tek sjedanjem na tron?Naravno da ne, žene naših vladara su bile iz drugih zemalja i drugih vladarskih dinastija, ili ćerke velikaša koji nemaju krvne veze sa dinastijom. Takođe, supruge naših vladara nisu dodavale svoja prezimena već postojećim.
Daj ne zezaj da Slovenci imaju stariju književnost od Srba. Iako to nije neko postignuće.
Pa ne znam baš, ima samo jedna pjesma koja je morala biti prevedena da bi ju danas Srbin razumio.Naravno da ne, još u srednjem veku je Stefan Lazarević bio prosvećeni vladar koji je stvarao za ono vreme vrhunska dela. Za razliku od Hrvata koji su u to vreme verovatno pisali na mađarskom, ukoliko su uopšte bili pismeni.
Pa ne znam baš, ima samo jedna pjesma koja je morala biti prevedena da bi ju danas Srbin razumio.
Ajd stavi original lazarevićevih djela.Znam da ne znaš, o tome i pričam![]()
Incest je prekinut tek sjedanjem na tron?
Ajd stavi original lazarevićevih djela.