Српски парадокси и медијске манипулације!

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Невероватно је како се неке ствари, догађаји, уверења, схватања у овој земљи лако, тенденциозно и злонамерно интерпретирају.
Невероватна је плиткост и лакоћа којим се неистомиљеници без икаквих аргумената на најбруталнији начин вређају и лажно дискредитују
Навероватно је то како се измишљају квалификације, прећуткује стварност, преувеличава или умањује (или прећуткије) реални значај догађаја или личности у зависности од личних афинитета.
Невероватно је како сви медији селективно пумпају поједине лажи и полуинформације (за које не постоје никакви презентовани докази) и на тај начин шире мржњу , панику и немир .

дакле, о чему овде говорим

- Савки десничар ће бити изједначен са фашистом од стране неистомишљеника
- Сваки левичар ће бити комуниста од стране неистомишљеника
- Свки противник ЕУ ће бити русофил од стране неистомишљеника
- Сваки симпатизер ЕУ ће бити проглашен за издајника од стране неистомишљеника
- Сваки протестант у случају који протествује против било које неправде против Срба, Србије биће окарактерисан као патриота у негативној конотацији а ако дође до насиља биће проглашен за навијача, хулигана, фашисту....
- Свака особа која подржава власт биће етикетирана као стрни плаћеник
- Свако ко је за опозицију биће испљуван као неко ко жели рат, деведесете и санкције (иако је СПС у данашњој власти)
- Медији блиски режиму ће сваки излазак на улице назвати рушилачким, вандалским и оптужити учеснике да су хулигани (ко их је довео на власт 5. октобра)
- Медији ближи опозицији (таквих је јако мало) ће исти скуп прогласити за оправдани револт.
-медији ће форсирати намештене саговорнике који причају у корист политичке опције којој је одређени медиј близак (јуче за време утиска недеље се јавио лик који нам је објаснио да су поатриоте "девастирале дом здравља у Панчеву"!!! а на крају се испоставило да је неко само написао графит)
- влади блиски медији ће прогањати ..на пример Горана давидовића и строј због упада и једног шамара на трибини у Новом Саду и за њих тражити драконске казне а апсолутно ће игнорисати упад омледине ЛДП-а на трибину ДС такође у новом Саду пар месеци касније као и прекид промоције књиге Николе Милошевића
-вређање, гађање циглама и насиље анархиста и нациста се тумачи различито иако и једни и други раде исте ствари.
- Чанков простаклук и примитивизам је "интелигенција и здрав хумор" а сличне вучићеве изјаве су "мржња и невапитање" ...и обратно.
- један поломљен излог и две поломљење жардињере се називају "рушењем града" а паљење скупштине, двоје мртвих и паљење телевизије се назива "мирном револуцијом"
- појединци траже максималне и драконскеказне за Обрадовића из Образа (иако ништа конкретно није учинио) а у исто време кукају због тога што је дебели анархиста Тривунац провео месец дана у ћелији због бацања молотовљевог коктела на грчку амбасаду
- појединци геј параду сматрају "основним људским правом" које држава мора да гарантује и обезбеди у складу са уставом а у исто време не примењују те исте аршине када неко ко другачије мисли такође мирно жели да парадира.
- Активисти политичких странака нас убише причом о "нормалној Србији" а иза себе нам остављају фасаде руиниране њиховим постер ратовима
- Када Чанак псује и чупа таблу РТС-а то је борба за демократију а када клинац баци камен у прозор ЛСВ-а то је вандализам.
- хомосексуалци тврде да је ОК ако неко полицајцима разбија главе док обезбеђују њихову параду али им није ОК када неко помене да те исте полицајце треба упутити на косово да бране државу и народ и то правдају угроженпшћу тих истих полицајаца.
- Љубитељима ДС, СПО, ЛДП....дведесете представљају баук иако седе у власти са онима који су те деведесет и направили
- Слобина оправдања за суноврат који је проузроковам санкцијама им није оправдан али зато оправдавају "жути" суноврат изазван економском кризом и он им је идеалан изговор за неспособност. (а СПС и тада и сада на власти)
- Када ЛДП обожава Карлеушу то је грађанско друштво а када ДСС шурује са Цецом то је примитивна Србија....и обратно
- Америчка колонија је дивота а руска губернија зло....и обратно
- деведесетих када је Слоба тражио више полиције тадашња опозиција је то називала јачањем репресије и тортуре а данас када та некадашња опозиција држи власт (ууупс, опет са СПС) и тражи повећање броја полицајаца онда је то потреба државе за обезбеђивањем сигурности свих грађана.
-Када Срби пребију Мађара онда је то "међунационални инцидент" и траже се сурове казне а када мађари пребију Србина то је само "гест" пијанаца, обесних момака .....и довољна је прекршајна пријва.
-Када шета "Образ" онда је то фашистичка парада а када шетају мађарске "жупаније" то је фолклор
- Убиство хиљада присилно мобилисаних српских младића у словенији 1945 године од стране комуниста је борба против окупатора и издајника а убиство десетак сељака у Вранићу је масакр
- Када шиптари убијају србе на косову појединци тврде да је то посао за косовске власти а када Срби дижу барикаде онда им је то проблем иза кога стоји држава Србија и са којим цео свет треба да се позабави.
- Неки кажу да је независност косова легална и да Србија то мора да прихвати и поред резолуције 1244 која је по том питању изричита а исту ствар одришу Републици српској
- Када медији објаве да јенеко из ДСС, СНС, НС.....нешто украде, прими мито...онда је он је за присталце владајуће екипе лопов, преварант, криминалац....а када исто то уради неко њихов онда се све заташкава и "пустимо државне органе да раде свој посао".........и обратно

Овако можемо до сутра.

И?
Зашто је то тако?
Чему ти двоструки стандарди?

Poslednja izmena:
Управо..........а чему то води?

Moram da dodam uz ono što sam malopre naveo i inat. Te dve stvari kada se spoje u jednu, deluju pogubno po svakog ko ima razum, zato se vlasnik razuma povlači kako bi sačuvao isti, a bojno polje na kome ne može da pobedi prepušta drugima. Da li možeš da navedeš jednog mudrog i razumnog političara u Srbiji modernog doba?

Moram da dodam uz ono što sam malopre naveo i inat. Te dve stvari kada se spoje u jednu, deluju pogubno po svakog ko ima razum, zato se vlasnik razuma povlači kako bi sačuvao isti, a bojno polje na kome ne može da pobedi prepušta drugima. Da li možeš da navedeš jednog mudrog i razumnog političara u Srbiji modernog doba?

Последњи мудри и одговорни политичари у Србији су били Лаза Пачу и Краљ Петар први Карађорђевић

Последњи мудри и одговорни политичари у Србији су били Лаза Пачу и Краљ Петар први Карађорђевић

Obojica su savremenici, ali kada bi podvlačili, crtu plus i minus bi se potirali. Mislim da u novoj Srbiji nismo imali u politici veličinu čije su znanje i dela bili apsolutno neosporeni, dok smo mudrih ljudi imali puno. POenta je da i kada su umni i razumni bili pozivani da participiraju u vlasti bilo kroz direktno rukovodjenje ili savetodavno, vrlo brzo su se povlačili, jer njihovi modeli su uvek bili drugačiji od modela i vizija vladara.

Obojica su savremenici, ali kada bi podvlačili, crtu plus i minus bi se potirali. Mislim da u novoj Srbiji nismo imali u politici veličinu čije su znanje i dela bili apsolutno neosporeni, dok smo mudrih ljudi imali puno. POenta je da i kada su umni i razumni bili pozivani da participiraju u vlasti bilo kroz direktno rukovodjenje ili savetodavno, vrlo brzo su se povlačili, jer njihovi modeli su uvek bili drugačiji od modela i vizija vladara.

нисам сигуран.
За време владавине та два човека Србија је била успону...све до првог светског рата али тада Петар већ није владао

Srpski paradoksi jesu, a medijske manipulacije nisu samo "patent" Srbije, mada se kod nas vise nego igde- manipulise!

Normalan covek vise ne zna sta da misli kod tolikih lazi, protivrecnosti i paradoksa...Vecina ih cak nije ni svesna. Doslo je dotle da se ponekad osecam krivom sto uopste primecujem neke stvari koje vecina ne primecuje i obrnuto:(

I logicko pitanje: Sta je danas normalno? Psiholozi bi rekli da je normalno ono sto vecina misli pa i radi, da bi onda shvatili da to uopste nije tacno. Nije moguce naci definiciju normalnosti, a meni nesto kao laknulo jer bi ispalo da sam ja verovatno luda. Ali, da manipulacije uspevaju, uspevaju, evo ja odoh da izmanipulisem ukucane da me boli glava, da me sat vremena puste da odoznjam, jer me u sustini ne boli glava, ali mi je svega- preko glave:lol:
:bye:

Srpski paradoksi jesu, a medijske manipulacije nisu samo "patent" Srbije, mada se kod nas vise nego igde- manipulise!

Normalan covek vise ne zna sta da misli kod tolikih lazi, protivrecnosti i paradoksa...Vecina ih cak nije ni svesna. Doslo je dotle da se ponekad osecam krivom sto uopste primecujem neke stvari koje vecina ne primecuje i obrnuto:(

I logicko pitanje: Sta je danas normalno? Psiholozi bi rekli da je normalno ono sto vecina misli pa i radi, da bi onda shvatili da to uopste nije tacno. Nije moguce naci definiciju normalnosti, a meni nesto kao laknulo jer bi ispalo da sam ja verovatno luda. Ali, da manipulacije uspevaju, uspevaju, evo ja odoh da izmanipulisem ukucane da me boli glava, da me sat vremena puste da odoznjam, jer me u sustini ne boli glava, ali mi je svega- preko glave:lol:
:bye:

Биљо,
све је то 100% тачно...али шта то значи?
Да треба да прихватимо тај образац понашња и размишљања за који и сами знамо да није добар и нормалан?

Биљо,
све је то 100% тачно...али шта то значи?
Да треба да прихватимо тај образац понашња и размишљања за који и сами знамо да није добар и нормалан?

Pre nego sto ti odogovorim- moja manipulacija uspela:)
Ne treba prihvatiti taj obrazac ponasanja, i nije dovoljno samo ne prihvatiti nego ici dalje, pricati, dokazivati, pitati, odgovarati, i na kraju krajeva postoji samo jedno realno pitanje za takve: Tebi je dobro ovako?
Nije?
Pa sto im verujes, zar vise verujes njima nego svojim ocima, aman nije ti ih Bog dao da bi gledale a nista ne videle, nije ti dao mozak da njime drugi misli, nije...
Dobro ti je?
Onda nista...
Skracena verzija, o ostalom vise posle - preko potrebnog- dzonjanja:)
"Vidimo" se....

Pre nego sto ti odogovorim- moja manipulacija uspela:)
Ne treba prihvatiti taj obrazac ponasanja, i nije dovoljno samo ne prihvatiti nego ici dalje, pricati, dokazivati, pitati, odgovarati, i na kraju krajeva postoji samo jedno realno pitanje za takve: Tebi je dobro ovako?
Nije?
Pa sto im verujes, zar vise verujes njima nego svojim ocima, aman nije ti ih Bog dao da bi gledale a nista ne videle, nije ti dao mozak da njime drugi misli, nije...
Dobro ti je?
Onda nista...
Skracena verzija, o ostalom vise posle - preko potrebnog- dzonjanja:)
"Vidimo" se....

lepo...ali kako dopreti do mozga ogromnog broja ljudi, ljudi ciji su mozgovi uveliko programirani na odredjenu vrstu lazi ?

- Слобина оправдања за суноврат који је проузроковам санкцијама им није оправдан али зато оправдавају "жути" суноврат изазван економском кризом и он им је идеалан изговор
То је зато што је Слоба узрок санкција

и самим тим, не може користити своје сопствене резултате као изговор.

А ДС с друге стране уопште није узрок банкрота Лимана.
За њих светска економска криза стварно јесте објективан и екстерни чинилац, који они нису изазвали у свету.

За њих светска економска криза стварно јесте објективан и екстерни чинилац, који они нису изазвали у свету.

И слоба је говорио да су санкције неправедне и ничим изазване...знаш и сама, ти си нас својевремено у то убеђивала...А Борис је изјавио да је криза шанса за Србију...зашто је није искористио? Ко ће због тога одговарати?

А зашто су Слобини сада у власти?

П.С.
само једна од двадесетак теза?
Са осталим се слажеш?

Наравно
Слоба је крив за све .... увек
Крив је и што си се ти родила

lepo...ali kako dopreti do mozga ogromnog broja ljudi, ljudi ciji su mozgovi uveliko programirani na odredjenu vrstu lazi ?
Kao olaksavajuca okolnost za takve je godinama (danonocno) serviranje lazi umesto istine (neretko i obrnuto)..Kad se ponavljaju odredjene klishe reci, onda se tacno zna namena: Razviti refleksno stanje kod ljudi, .pa imas nas primer, mi smo oni "losi momci", mi smo "zapoceli" rat, mi smo "proterivali", mi smo..i kad tako plasirani dodjemo u situaciju da se branimo, nemamo sanse. Refleksno smo "to zasluzili" i ne zaboravi da svaki rat je ustavri (kao prvo)rat reci, onda ostalo s tim sto je prethodnica vec odredila zavrsnicu bez obzira na oruzje. Srbi stradavaju na KiM a mi smo progonjeni jer su unapred recima programirali svet da je tako- oni nisu dobri ljudi, zato je to.

Ti si se zaista potrudio (skoro toga ne bese ovde) ali evo ti jednog ali najvaznijeg uzroka dvostrukih standarda. Mediji su prethodnica- mediji su neretko i zavrsnica. I tako to ide...I kod nas i svuda u svetu. Kod nas su Obraz,Dveri "klerofasisticke" organizacije, mogu se hapsiti bilo kad i bilo gde, dok one nakaze koje izazvaju reakciju pomenutih, oni onda dodju kao tlaceni, ustvari oni tlace sve nas, aroganti su, nadobudni, bezobrazni i navalentni a zasticeni:(

Ili, kad avioni udare u tornjeve u Njujorku to je odmah teroristicki napad, kad Amerikanci ubijaju decu da pomenem samo Afganistan u bespilotnim letiliciama to je pravda kazu, to je demokratija, smrt je demokratija na jednoj strani, na drugoj demokratija nije ni osnovno pravo na ljudski zivot. Pa, pisa juce stampa da nas je tzv.premijer ove drzave ostetio za vise od 5. milijardi eura, da se onaj Palma razbacuje parama iz budzeta (budzet mu dodje kao MMF) a mi treba da mislimo da je Palma zaradio pare, ili da Cvetkovic ne treba da odgovara ili makar odgovori na otpuzbe. Postalo je normalno da se krade i tu vise nema ni optuzbi ali samo kad je u pitanju vlast. Onaj gey svedoci protiv Obradovica koji je preventivno uhapsen zajedno sa trudnom zenom, pa da mu ne bi covek nos razlupao..ali..

I da rezimiramo ako je moguce (posto je ova temna bukvano neiscrpna -programirani ili ne (narocito ovi koji "ne") sami smo na neki nacin odgovorni za realitet u kome se nalazimo, a ne znamo kako da dobijemo vise uticaja na objektivnu realnost jer samo jedan "neprijateljski" medij moze mnogo vise nego stotine hiljada ljudi. Objektivna realnost je za nas pogubna i treba je menjati, da li cemo imati dovoljno pameti i snage da je i promenimo, ja se nadam, u protivnom ostajemo samo Alisa koja boravi u zemlji cuda, nista vise!

Da li je doslo vreme za budjenje? Mislim da da, ako se sad ne probudimo, ne moramo vise ni da ustajemo i figurativno i bukvalno!

Poslednja izmena:

Back