Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

interesuje me ima li razlike u velicini SOP-a zute boje i onog koji je tamnije boje ili je tigrast?? meni se cini da je tamniji nekako veci i razvijeniji...izgleda mocnije...:think:
meni se npr puno svidja SOP gospodina Ristica...

Prilozi

• ben-sa-vlasnikom2-thumb.jpg
    ben-sa-vlasnikom2-thumb.jpg
    29,2 KB · Pregleda: 38
  • 2rnfz8p.jpg
    2rnfz8p.jpg
    92,6 KB · Pregleda: 33
Прошле недеље на РТС-у у емисији Мој љубимац је приказана Београдска изложба паса. На почетку изложбе је приказана нова јужно афричка раса Боербоел, руски превод Барбуљ. Требало би изаћи на изложбама са СОП-овима. Ја сам то незванично урадио на Нишкој изложби, а ви?

Шта мислите о томе?

Poslednja izmena:
Verovao ti meni ili ne, u stanu je cuvam! Veruj, pojma nisam imala da ce biti tolika! A tek joj je 6 meseci. Ali, snalazimo se nekako, jer je ona mnooooogo dobra, pametna, pazljiva, umiljata, lepa, slatka..... Ma, predivna! I ume da uzvrati ljubav i paznju koja joj se pruza.
Evo jos par slicica...

img0051cut.jpg

img0101.jpg

img0100.jpg

A bas bi bilo extra da bude Benova cura :super: bili bi lep par :heart: Ben ti je fenomenalan!

Није вам тешко да је чувате у стану. Бена смо чували само ја и брат, притом ја радим. Док је био мањи и до 6 пута дневно смо га изводили. Први пут пре посла, око пола седам ујутру и задњи пут око поноћи.

Где Цица живи, сада?

Cica zivi u Boru, u stanu koji nije preterano veliki (nije ni mali) ali mislim da joj odgovara jer imamo veliku terasu a u prizemlju smo, tako da nam cesto izvodjenje napolje nije tesko! I mi smo nju cesto izvodili, i dalje je prilicno cesto izvodimo samo sto je to sada mnogo lakse jer se kontrolise i trpi dok je ne izvedemo. Prvih desetak-petnaest dana je bilo strasno!
Inace, vrlo lako uci, trudimo se da ne preteramo sa dresurom ali, prosto, tako lepo prihvata komande da svake nedelje nauci po nesto novo! Odusevljeni smo njome!
Reci mi samo nesto, s obzirom na to da najcesce jede kuvanu hranu (kad joj dajem granule to su NUTRAM LARGE BREED PUPPY, njih hoce da jede mada nije odusevljena) koliko kuvane hrane dnevno da joj dajem i u koliko obroka? Ona je tek napunila 6 meseci, a nisam je skoro merila, mislim da je teska 23-25 kg!
Ovo te pitam jer se bojim da joj ne dajem previse. Ona jede 3 puta dnevno po 400-450 gr kuvane hrane (tu su meso, iznutrice, pirinac, sargarepa, povrce, jogurt, zitarice a jednom nedeljno joj dajem sirovo meso).

Poslednja izmena:
Cica zivi u Boru, u stanu koji nije preterano veliki (nije ni mali) ali mislim da joj odgovara jer imamo veliku terasu a u prizemlju smo, tako da nam cesto izvodjenje napolje nije tesko! I mi smo nju cesto izvodili, i dalje je prilicno cesto izvodimo samo sto je to sada mnogo lakse jer se kontrolise i trpi dok je ne izvedemo. Prvih desetak-petnaest dana je bilo strasno!
Inace, vrlo lako uci, trudimo se da ne preteramo sa dresurom ali, prosto, tako lepo prihvata komande da svake nedelje nauci po nesto novo! Odusevljeni smo njome!
Reci mi samo nesto, s obzirom na to da najcesce jede kuvanu hranu (kad joj dajem granule to su NUTRAM LARGE BREED PUPPY, njih hoce da jede mada nije odusevljena) koliko kuvane hrane dnevno da joj dajem i u koliko obroka? Ona je tek napunila 6 meseci, a nisam je skoro merila, mislim da je teska 23-25 kg!
Ovo te pitam jer se bojim da joj ne dajem previse. Ona jede 3 puta dnevno po 400-450 gr kuvane hrane (tu su meso, iznutrice, pirinac, sargarepa, povrce, jogurt, zitarice a jednom nedeljno joj dajem sirovo meso).

Мислим да је добро храниш, Што се тиче суве хране ја мом Бену дајем једну од јефтинијих, које хоће да једе, а то је нека немачка Јосеред 105-140 дин. После годину дана можеш је хранити 1-2 пута дневно.

Види линк: http://srpskiodbrambenipas.forumfrei.com/srpski-odbrambeni-pas-f1/ishrana-psa-t13.htm

Znas kako, mi ovde u Boru nemamo neki veliki izbor hrane za pse, ja sam otkrila ovu kanadsku Nutram Large Breed Puppy (306 din/kg) jer je dosta jeftinija od Royal Canin Large Breed-a (koji je ovde 560 din/kg) a vrlo je slicnog sastava. A, iskreno, Cica mi nije odusevljena Royal Caninom, u stvari, nije odusevljena niti jednim granulama... A svi su mi savetovali da kad kupujem granule biram one za stence velikih rasa, a ovde u Boru to su i jedine dve takve vrste granula koje se mogu naci.
Ma, moja Cica voli da jede domacu hranu, nema sta, navikla sam je, a granule joj dajem samo kad nemam vremena za kuvanje ili kad zurim na posao. A stvarno se trudim da joj spremam ukusno, sveze i kvalitetno, toliko da se ona i moj muz otimaju oko rucka :lol:
A planiram da do kraja meseca predjem na dva obroka dnevno. Mislim da ce joj to biti sasvim dovoljno.

Jeste veliki, nisam sigurna da je ogroman, ali je prelep i prepametan, pravo je zadovoljstvo cuvati ga. Veruj, kad krenem u setnju sa mojom Cicom nema coveka koji je ne primeti i ne pita koja je rasa, i uvek prokomentarisu njenu lepotu, boju, velicinu, snagu... Ma, predivan pas, zaista! Evo nekih novih slicica moje Cice kao dokaz.

A mozes i da pogledas Cicin blog: http://sop-cica.blogspot.com/

Poslednja izmena:

Back