Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

E ovako, moj problem je u tome sto moj Rex koji je napunio 8 za koji dan 9 meseci ne pokazuje nikakve znakove agresivnosti. Da se razumemo meni ne treba agresivan pas, nego problem je u tome sto se plasi psa koji su i do 3 puta manji od njega. Rex ima preko 60 kg trenutno sto uopste nije mali pas pogotovu za 8-9 meseci starosti jedini problem je sto je malo plasljiv. Moze li neko da mi da neki savet sta da radim?

E ovako, moj problem je u tome sto moj Rex koji je napunio 8 za koji dan 9 meseci ne pokazuje nikakve znakove agresivnosti. Da se razumemo meni ne treba agresivan pas, nego problem je u tome sto se plasi psa koji su i do 3 puta manji od njega. Rex ima preko 60 kg trenutno sto uopste nije mali pas pogotovu za 8-9 meseci starosti jedini problem je sto je malo plasljiv. Moze li neko da mi da neki savet sta da radim?

Tvoj pas je jos uvek mlad da bi prema drugim psima ispoljavao agresivnost ili da bi ih ignorisao.To je bio slucaj i sa mojim psom sve dok nije napunio 14 meseci kada je potpuno promenio odnos prema nepoznatim psima.Psi tipa sop-a dobijaju svoj pravi karakter tek posle 12 meseci,neki pre a neki kasnije.Sve zavisi od psa do psa...mozda tebi i drugima tvoj pas izgleda fizicki velik i odrastao ali je po ponasanju jos uvek malo stene.Tako da se ne brines oko njegovog karaktera jer on ima jos mnogo toga da nauci i iskusi.Moj Srba druge pse na ulici potpuno ignorise dok u svom dvoristu kad ih vidi izgubi se i nekontrolisano laje i skace po boksu,tako da ne smem ni da pomislim sta bi uradio sa njima kad bi ga pustuo.]

Poslednja izmena:
Раније сам писао о томе, али једноставно ћу потврдити ово што је Sasha81 написао.

Мој Бен ускоро пуни 20 месеци и још увек се у шетњи према пријатељски раположеним људима намешта да га милују, тако што гура своју задњицу према њиховим ногама и легне да га милују. Према мојим пријатељима се дргачије понаша, наиме толико је слободан, да прво скочи према њима, све у фазону да хоће да се игра, нарочито ако их дуго није видео. Пре неки дан сам га пустио на ограђеном кошаркашком терену и он се није одвајао од мене даље од 10-так метара, иако је на терену и трибинама било доста клинаца, никога није дирао, чак шта више, клинци су се навикли на њега. Међутим у једном тренутку појавио се клинац са скејтом, кога Бен зна (а, Бен не воли звук скејта као уосталом и други пси) и нормално уследила је Бенова реакција, са подигнутом «гривом» и продорним лавежом бен креће према клинцу, клинац скаче са скејта, а Бен наставља према скејту, над ким је мало изоштио зубе. Кад се све смирило, замолим клинца који се већ попео на трибине да сиђе и вози скејт како би научио Бена да га следећи пут не би нападао. Клинац је то прихватио и Бен је био добар, све док клинац не пође скејтом према њему. Да није било давилице са шиљцима, Бен би ме одвуко према клинцу. Тада сам први пут видео шта значи кад Соп напада. Напад је био усмерен према клинцу, који није најбоље схватио свој задатак, да не треба да га изнервира, већ само да вози поред Бена како бих га ја научио, да не напада скејтере који пролазе поред њега. Да ствар буде занимљивија чим се клинац скине са скејта он прилази према Бену и на моје запрепашћење пружа му руку да би је Бен полизао и наставио да се мази с клинцем, на кога је до малопре дивљачки насртао. Ово је клинац поновио неколико пута. Просто да не поверујеш.

Uzivaj dok mozes... Videces sa 12-13 meseci kakvu zver drzis! Naime tada, po mom iskustvu sa Cedom koji sada ima 17 meseci, dolazi do potpune promene u njihovom karakteru. I moj Ceda je u tom dobu bio pomalo plasljiv, pogotovo u slucajevima kada mu je nesto nepoznato, ali sada imam potpuno drugi problem. Na ulici nije agresivan ali ne trpi da drugi psi koji su priblizne velicine njemu, sto je i retkost, zareze na njega. Tada sledi eksplozivni napad koji je veoma tesko zaustaviti. Imao sam dva ili tri puta priliku tome da prisustvujem, nije ni malo sala! Cesto se pitam gde je nestalo ono malo blentavo stene...:D

Ljudi hvala vam puno sto ste podelili svoja iskutva samnom. Evo slucaj malopre je skocoi na moju devojku da se igra oborio je i nije mogla da ustane jer je lego na nju sve dok nisam dosao da ga sklonim. Onda ima jedna macka ovde koja je inace veoma agresivna on kada je vidi potrci prema njoj legne pored i pocne da laje a ne sme da joj pridje sto je najsmesnije u svemu tome ona krene njega da juri po dvoristu on jadnicko da se polomi bezuci.

Наравно, имам мужјака од пет месеци, зове се Мали Радојица, од Рамба је и од Мале, а женкица је Гвоздена, пет недеља, од Тоше и Лее. Иначе сам и поносан и презадовољан што их имам, карактер им је заиста изузетан. Мали је са своја 2 месеца током првих излазака почео да се поставља између мене и сваког ко иде према нама. Седне на пар метара од мене, издигне се тако седећи, и дочекује га режањем, фиксира га и не скида поглед са њега докле год може да га види. То је било и лепо и смешно видети - јуначи се, а нема га шака јада, тако и доби име. Ал сад му је одзвонило јуначењу - стигла газдарица у кућу, заводи му ред од првог дана. Шта ће, кад му суђено да буде папучар.

Наравно, имам мужјака од пет месеци, зове се Мали Радојица, од Рамба је и од Мале, а женкица је Гвоздена, пет недеља, од Тоше и Лее. Иначе сам и поносан и презадовољан што их имам, карактер им је заиста изузетан. Мали је са своја 2 месеца током првих излазака почео да се поставља између мене и сваког ко иде према нама. Седне на пар метара од мене, издигне се тако седећи, и дочекује га режањем, фиксира га и не скида поглед са њега докле год може да га види. То је било и лепо и смешно видети - јуначи се, а нема га шака јада, тако и доби име. Ал сад му је одзвонило јуначењу - стигла газдарица у кућу, заводи му ред од првог дана. Шта ће, кад му суђено да буде папучар.

Како је Гвоздена,како се слаже са Малим?Да занаш да Гвоздена недостаје другим штенцима,нема ко да им заводи ред. :-D

Како је Гвоздена,како се слаже са Малим?Да занаш да Гвоздена недостаје другим штенцима,нема ко да им заводи ред. :-D

Ха ха, па то си ти! Па слажу се, слажу. Он само што не проговори : "да драга, како ти кажеш драга". Мали може на свој лежај у свом боксу тек кад га она изгустира. Нисам још видео да штене тако режи и лаје. Нити сам доживео да се тако брзо веже за мене, а имао сам паса. Имам утисак да је она мене изабрала, а не ја њу. Иначе обоје обожавају да ми се провлаче кроз ноге као мачке кад се умиљавају. Како су мушки, има баш лепих?

Иначе, Мали је већ изгурао на 57-58 цм и имам утисак да се сваки дан нешто мења. Те ми се чини да се издужио, те да се раскрупњао, те му велика глава, те није. Прави пубертетлија, а и почео је да једе као луд, сад га килограм Канина дневно једва подмири. Мислим да ће он и Гвоздена да дају лепе штенце.

Vladimire ,svaka cast.Ti brate unese veliku dozu humora na ovaj forum i ja se slatko ismejah.Imam za tebe jedno upozorenje,posto vole da ti se provlace kroz noge pazi se dobro jer kad porastu bice "ostade Paja bez ja.."Veruj ja poludim od Dona kad mu tako nesto padne na pamet.Zelim ti svu srecu !:hahaha:

Зоране, хвала на жељама, срећа ће ми требати јер су ми ноге пар пута излетале кад се Мали затрчи, па ми пролети кроз ноге отпозади. Недеља поподне, смеју се људи по парку, ја на леђима, кер на мени, лежо би тако цео дан док сви не оду куђама, ал од бруке немо`ш побећи. Сутра по чаршији прича надувана...Желим и ја свима нама слоге, памети и хладније главе

Зоране, хвала на жељама, срећа ће ми требати јер су ми ноге пар пута излетале кад се Мали затрчи, па ми пролети кроз ноге отпозади. Недеља поподне, смеју се људи по парку, ја на леђима, кер на мени, лежо би тако цео дан док сви не оду куђама, ал од бруке немо`ш побећи. Сутра по чаршији прича надувана...Желим и ја свима нама слоге, памети и хладније главе

Ne mogu da verujem da i vasi psi to rade, ja mislio da je moj Ceda jedini... hahaha, izgleda da im je to neki fazon!

Ха ха, па то си ти! Па слажу се, слажу. Он само што не проговори : "да драга, како ти кажеш драга". Мали може на свој лежај у свом боксу тек кад га она изгустира. Нисам још видео да штене тако режи и лаје. Нити сам доживео да се тако брзо веже за мене, а имао сам паса. Имам утисак да је она мене изабрала, а не ја њу. Иначе обоје обожавају да ми се провлаче кроз ноге као мачке кад се умиљавају. Како су мушки, има баш лепих?

Мушки су одлично.Сваки пут кад их нахраним они се после јела потуку,тако да морам да дежурам или ће бити свега:-D Мислим да ће од твојих паса бити јако лепих штенаца.Не знам да ли знаш али Леа је ОШТЕНИЛА 22 ШТЕНЕТА међу којима је била и Гвоздена, тако да би био ред да надмаши своју мајку :)

A zasto je Gvozdena tako mala otisla od majke:think:

Ваљда зато што се није одвајала од мене кад сам отишао да је видим. Невероватно, али уопште није патила, возила се 3 сата колима, све укупно је 5 мин. цвилела. Лепо једе, спава лепо, уопште није било проблема са навикавњем. Теже је било са Малим, који је старији дошао. Можда им одвајање теже пада кад су старији, а можда је то и индивидуално. Биће лепих сличица њих двоје ускоро. Јуче сам био у Алексинцу и видео Бена уживо, стварно је импозантан. Доста се набио у односу на фотке са форума. А и права је маза.

. Јуче сам био у Алексинцу и видео Бена уживо, стварно је импозантан. Доста се набио у односу на фотке са форума. А и права је маза.

Владимир је јуче видео Бена и то пола сата пре него што сам ја дошао, Бен се мазио с њим. Када би се склонио Бен је негодовао и лајао. Како није истрчаван пре тога био је релативно несташан, али је Владимир био у прилици да види да Бен хоће да послуша неке команде и како трчи везан поводцем за шипку седишта бицикла. Владимир није имао времена, иначе би смо му приказали цео Бенов репертоар.

Moj kum ima SOPa kojega sam mu ja kupio na poklon jer nisam u mogucnosti da drzim velikog psa zbog nedostatka prostora, imao je problem nije mogao da ga zatvori u boks koji je recimo 2.5x3m jer je celu noc zavijao a po danu se zakaci zubima za vrata od boksa i visi tako dok god ga ne puste napolje. Sada ga nocu drzi na lancu a po danu pustenog i kaze da se smirio ali mi brat rece da je jako plasljiv bio kada ga je poslednji put video inace ima negde oko 5-6 meseci pa sad ne znam da li su to normalne pojave kod SOPova

Moj kum ima SOPa kojega sam mu ja kupio na poklon jer nisam u mogucnosti da drzim velikog psa zbog nedostatka prostora, imao je problem nije mogao da ga zatvori u boks koji je recimo 2.5x3m jer je celu noc zavijao a po danu se zakaci zubima za vrata od boksa i visi tako dok god ga ne puste napolje. Sada ga nocu drzi na lancu a po danu pustenog i kaze da se smirio ali mi brat rece da je jako plasljiv bio kada ga je poslednji put video inace ima negde oko 5-6 meseci pa sad ne znam da li su to normalne pojave kod SOPova

Postavicu slike za dan dva dok nadjem kabal od mobilnog :)
Uzeo sam ga u Carskom cuvaru kod Pedje Balanca otac mu je Rambo a ne znam ko je majka moram pitati kuma da vidi u rodovniku

Back