Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Evo Age

p.s. dok covek provali kako se ovde kace slike... malo spamujem :S

Prilozi

• Slika043.jpg
    Slika043.jpg
    17,1 KB · Pregleda: 34
  • Slika044.jpg
    Slika044.jpg
    16 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Slika043-1186458.jpg
[/URL][/IMG]
pozz svima, ja sam Dusan, a ovo je moj SOP - Aga. uzeo sam ga pre tacno mesec dana od, pretpostavljam, svima vama poznatog Pedje iz Sremske Mitrovice, i njegove uzgaivacnice Carski Cuvar. Aga se ostenio 05.06.2008. star je 2,5 meseca, i voleo bi da cujem vase misljenje, i neka vasa iskustva sa ovom rasom.

Sjajan je,jako lepa boja! Samo pocni da mu sto pre dajes kaforten i ima da bude zver! i naravno AD kapi!

Dobro znači pitanje je za Dom-ovog Čedu, kako mu ide dresura?

To je neka varijanta dresure gde ja nisam smeo da dolazim da ga vidim uopste,kako bi se on sto vise navikao na dresera. Jedine podatke koje imam dobio sam preko telefona. Dreser me uverava kako je Ceda bio izuzetno poslusan i da jako brzo kapira. Za vikend se navrsava mesec dana od pocetka dresure i tada idem da preuzmem komande i psa, tako da cu tek onda imati nesto vise da kazem o svemu tome, mada ja ocekujem dosta, ali videcemo.

Evo šta mi je Walter sa molosserdog poslao. Izgleda da su se mnogo raspisali, ako je to tačno dobro je to što će uvrstiti SOP-a u knjigama o mastifima

Hello,
this is Walter (aka Dandy) from Austria. Looking through the photoalbum of Serbian Defense Dog I came about your posted photo of Ben Akiba - very impressive dog.
Not the reason for my writing: I am working on a book about Bandogs and Mastiffs and would like to give the Serbian Defense Dog a chapter too. Have to say that the book will be about working dogs, not show dogs. Would you permit me to use the photo of Ben Akiba, of course by quoting your name.
I have another question too, do you run a Serbian forum about dogs? I have read some articles there about other Serbian breeds like Metchkar, Vucjak and so on posted by dishi68 - is that you? I am very interested in old, historical photos of Mastiff breeds, could you perhaps help me with some of the Serbian breeds?

Myself have owned and bred Pit Bulls and American Bulldogs for about 30 years. Some of my Pit Bulls are well known in Serbia too.

Have a look at my site http://zwgamedogs.at

My private e-mail: zwgamedogs@aon.at

Yours in sports
Walter

Ceda se vratio sa dresure,rezultati su zaista impresivni! Pas seta uz nogu, seda,leze bez ikakvih problema. Dreser je odusevljen rasom i njihovom inteligencijom! Osnovnu dresuru preporucujem svakome jer je to jako dobra osnova za svako dalje napredovanje u formiranju psa!

Pozdrav Bato!
Nemoj dase ljutis,ali tvoji psi lice na sve samo ne na onakvog sopa kakav bi trebao da bude.
naprimer kao sto je Branov,Domov,celapov (izuzetna zenka,ja odavno nisam video takvu zenku) Zoranov,Dshiev,Stevov,Duki kg. itd.Ako sam nekog zaboravio nek se neljuti.
Tvoji psi lice na one pse iz sapca od neke devojcice ili onog Bluovog sina,koji nema nista zajednicko sa sopovima nabojanih ljudi.

Ceda se vratio sa dresure,rezultati su zaista impresivni! Pas seta uz nogu, seda,leze bez ikakvih problema. Dreser je odusevljen rasom i njihovom inteligencijom! Osnovnu dresuru preporucujem svakome jer je to jako dobra osnova za svako dalje napredovanje u formiranju psa!

Napravi neki video zapis foto aparatom i postavi na Youtube.

Ja kao dresiram Bena, nije mu mnogo trebalo da nauči.

Poslednja izmena:

Znači Čeda je položio malu maturu, odlično baš me raduje da si zadovoljan kako se pokazao na dresuri. :super:
Moramo se dogovoriti da prošetamo malo Čedu i Cezara.
Pozz

pozdrav ljubiteljima pasa
nije zoran nego surak bata
jevdjo ....
mozda se tebi licno ne svidjaju SOP-ovi iz odgajivacnice sto je lican izbor ali SOP ne izgleda onako kako ga ti zamisljas ili onako kako izgledaju neki SOP-ovi vec onako kako je napisano po jedinom za sada validnom i vazecem standardu koji se i nalazi i na forumu na pocetku.Svi moji psi se uklapaju po svim tackama tog standarda jer su tako i selektovani a birani su u odgajivacnici Nenada Gavrilovica.Nije korektno da dajes takve komentare /uvredljive za psa a kamoli za odgajivaca/kao nekompetentan za srucno ocenjivanje i neznam po kom kriterijumu
/vazi i za amona01/ procitaj text od ranije.Ja nemam nista protiv ni tih "tvojih SOP-ova ako se uklapaju u pisane normative i poseduju validne rodovnike i nikad jedan odgajivac nece reci nista ruzno o drugim psima iz postovanja prema nekome ko voli i gaji pse vec taj i takav sud daju kompetentne osobe/sudije/ na izlozbama pasa.

pozdrav bata mramorsko brdo

Ne zelim nista o psima da komentarisem, samo mi ni malo nije jasno zasto Bata ne otvori svoj nalog na forumu, sto mislim da nije komplikovan posao ? Ne razumem Zorane ni tebe, zasto suraku ne otvoris njegov nalog kako se ne bi stvarala pometnja pisanjem i prezentacijama sa tvog naloga ? Bato, bez zamerki, jer ne mislim nista lose o tebi, kao ni o tvojim psima.

Poslednja izmena:
pozdrav ljubiteljima pasa
nije zoran nego surak bata
jevdjo ....
mozda se tebi licno ne svidjaju SOP-ovi iz odgajivacnice sto je lican izbor ali SOP ne izgleda onako kako ga ti zamisljas ili onako kako izgledaju neki SOP-ovi vec onako kako je napisano po jedinom za sada validnom i vazecem standardu koji se i nalazi i na forumu na pocetku.Svi moji psi se uklapaju po svim tackama tog standarda jer su tako i selektovani a birani su u odgajivacnici Nenada Gavrilovica.Nije korektno da dajes takve komentare /uvredljive za psa a kamoli za odgajivaca/kao nekompetentan za srucno ocenjivanje i neznam po kom kriterijumu
/vazi i za amona01/ procitaj text od ranije.Ja nemam nista protiv ni tih "tvojih SOP-ova ako se uklapaju u pisane normative i poseduju validne rodovnike i nikad jedan odgajivac nece reci nista ruzno o drugim psima iz postovanja prema nekome ko voli i gaji pse vec taj i takav sud daju kompetentne osobe/sudije/ na izlozbama pasa.

pozdrav bata mramorsko brdo

Veruj mi ne bih da se svadjam ni da vredjam ni tebe ni tvoje pse,ali mislim da si u velikoj zabludi,taj isti Gavrilovic se ranije predstavljao kao vidovnjak,mada mi svi znamo kos u u stvari ti vidovnjaci,Zorka,Kleopatra ili Dusko kako se vec zove.
Tako da me i ovo sa psima nimalo ne iznenadjuje.
Tvoji psi su previse kratki i zdepasti,a to nije sigurno po standardu,a i boje tvojih pasa ja ni u jednom delu standarda nisam pronasao.

Pozdrav svim ljubiteljima sopa.
Molio bih vas da mi kazete(ako neko ima licna iskustva) koje su razlike u karakteru izmedju ''Batinih'' pasa i ''Pedjinih"(uslovno receno)?''Pedjine'' sam video nekoliko puta i zaista su impresivni,mnogo bolje izgledaju uzivo nego na slikama.
Ako neko ima bilo kakvih informacija o razlikama u karkteru molim vas da napise.

Back