Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Mislim da je OK. da postoji jedan tip SOP-a sa dva varijeteta u dužini dlake. Ne znam da li ste viđali hrtolike SOP-ove. Mislim da i oni ne spadaju standardizovan tip SOP-a iako imaju poželjno kratku dlaku, takođe nemaju koštanu masu kao standardizovani tip SOP-a, nekako su suviše tanki.

Немислим да је ово полемика него размена мишљења и ставова.Нема GutObrenovo штене дужу длаку него штене од Mili1toraka.Стандард је јасан и тачно говори како треба да изгледа СОП и мислим да је ту ствар јасна,а сам одгајивач ако у леглу има штене које неодговара стандарду треба исто то штене да склони или бар да за њега нетражи родовник.А сви они који непоштују рад господина Ненада Гавриловића нека одвоје своје време и новац па нека направе бољег пса.А што се мене лично тиче ако је пас у стандарду небитно је дали има кратку длаку или нешто дужу ,,немислим ту да има длаку као леси,,,Што се тиче хртастих паса и ту је стандард јасан они недолазе у обзир.

Celap,koliko vidim ovde prozvao si mene.Ja zaista nemam vreme za prevare i lazi a ti si licno bio isto deo njih.Seti se dobro kad sam ti pre dve godine trazio pet stenaca i rezervisao zajedno sa Pedjom i prvobirano stene.Sta si ti uradio ,prodao si jedino zuto stene koje si imao u leglu a koje sam ja rezervisao i jos jedno tigraso dobrog kvaliteta. Od onog stosi ostavio ja sam mogao da izaberem celo jedno.Presao sam 700km. da bi se ti zezao.Celu ovu pricu moze da potvrdi i Pedja Balanac.Prema tome bolje cuti i nemoj mene da prozivas.Sto se tice Nenada to sto je on stvorio rasu nedaje mu nimalo pravo da se poigrava sa odgajivacima i da ponovo izmislja toplu vodu.Ono sto je on navodno napisao u onom postu je cista budalastina i sramota za njega.

Celap,koliko vidim ovde prozvao si mene.Ja zaista nemam vreme za prevare i lazi a ti si licno bio isto deo njih.Seti se dobro kad sam ti pre dve godine trazio pet stenaca i rezervisao zajedno sa Pedjom i prvobirano stene.Sta si ti uradio ,prodao si jedino zuto stene koje si imao u leglu a koje sam ja rezervisao i jos jedno tigraso dobrog kvaliteta. Od onog stosi ostavio ja sam mogao da izaberem celo jedno.Presao sam 700km. da bi se ti zezao.Celu ovu pricu moze da potvrdi i Pedja Balanac.Prema tome bolje cuti i nemoj mene da prozivas.Sto se tice Nenada to sto je on stvorio rasu nedaje mu nimalo pravo da se poigrava sa odgajivacima i da ponovo izmislja toplu vodu.Ono sto je on navodno napisao u onom postu je cista budalastina i sramota za njega.

Незнам зашто се ти осећаш прозваним ја само износим своје ставове, а што се тиче жутог штенета била је женкица и налази се у мом месту. Прво када се нешто резервише онда се пошаље капара ,а ти то ниси учинио.Друго ниси дошао када си рекао да ћеш доћи него 2 недеље касније.

Prozvan sam sato sto sam ja ovde napisao da sam uzaludno trosio i novac i vreme .Sto je najgore to se nije samo meni desilo.Kaparu nisi trazio jer je tu bila Pedjina rec a ako si zaboravio ja sam i dosao po zenkice i uzeo jednu umesto cetri.Dosao sam tacno na vreme jer su stenci imali 45 dana.Nemoj molim te da izvrces istinu,to bi bilo kao da ja kazem da je tvoja zenka losa i da je van standarda.Ona je vrlo lep pas i iskreno se nadam da se ovakve stvari vise nece dogadjati.Ja sam licno odavno odustao od odgajivacnice jer sam video da nema svrhe.

Alo bre ljudi,sta vam je zasto svadje,pa nismo bre u Skupstini Srbije :rotf: .
Ajde ovako da se dogovorimo: Arandjelovac je otprilike polovina puta izmedju Nisa i Ostalih odgajivaca, moj predlog je da se tamo sretnemo svi.
Ja cu da organizujem Televiziju, peceno prase :D i sve ostalo sto ide uz prase. Ako ste saglasni,onda da se dogovorimo oko datuma tj. ja mogu da sve organizujem pocetkom Septembra.
Smatram da vam je svima to potrebno da bi se jednom taj spor vec resio (uz prisustvo Gavrilovica),a uz peceno prase i hladno pivo to ce najbrze da se resi.

Alo bre ljudi,sta vam je zasto svadje,pa nismo bre u Skupstini Srbije :rotf: .
Ajde ovako da se dogovorimo: Arandjelovac je otprilike polovina puta izmedju Nisa i Ostalih odgajivaca, moj predlog je da se tamo sretnemo svi.
Ja cu da organizujem Televiziju, peceno prase :D i sve ostalo sto ide uz prase. Ako ste saglasni,onda da se dogovorimo oko datuma tj. ja mogu da sve organizujem pocetkom Septembra.
Smatram da vam je svima to potrebno da bi se jednom taj spor vec resio (uz prisustvo Gavrilovica),a uz peceno prase i hladno pivo to ce najbrze da se resi.

Pazi samo da uz hladno pivo ne dodje i do hladnog obacuna,posto kako ste krenuli svasta moze da se desi.

Ja recimo nemam nameru posetiti takav skup, jer ovo sto se desava u poslednje vreme je vise nego zalosno, da ne kazem tipicno *srpski*. Iako neke ljude odavde sa foruma izuzetno cenim, ne bih mogao biti deo cirkusa. Hocu da kazem da nisam bas toliko neozbiljan covek kao neki koji promisljeno ili ne pokusavaju, a sada vec postoji verovatnoca i da ce uspeti da celu pricu vrate unazad do nule. Za neka pisanja ovde po meni bi cak trebalo konsultovati i psihologa i traziti strucno misljenje kako bi se utvrdilo o cemu se zapravo radi. Odnosno da se utvrdi da li smo normalni i ako jesmo, ko prolazi te kriterijume, a ko ne ? Jevdjo prijatelju, tvoja ideja je odlicna, ali bojim se da nismo u stanju pricu izgurati na pravi nacin, jer nam nedostaje poprilicno ljudskih kvaliteta i dostojanstva da bi stigli do pozitivnog ishoda za rasu, sto je po meni posle ovih poslednjih desavanja sve manje realno i jos teze ostvarljivo. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima SOP-a !

Poslednja izmena:
pozdrav svim ljubiteljima pasa

nadamse da se zet nece naljuti sto opet pisem pod njegovom sifrom nadam se poslednji put
nije mi stvarno jasno ono amon-ovo izlaganje te ako moze da mi pojasni sve ono izreceno a
cisto da zna:
da je u odgajivacnici na Mramorskom brdu odnegovano dvadesetak sopova do sada i da su dve kuje trenutno na parenju
te da ce do kraja godine taj broj biti uvecan za jos nadam se dvadesetak

u odgajivacnici su trenutno tri kuje i ocekujem jos jednu sa romanije od Nenada Gavrilovica i
da u toku sledece godine odnegujem oko osamdesetak SOP-ova u proporcijama i standardu koji je
svima dostupan na internetu

sa odgajanjem ,kvalitetom i distribucijom stenadi za sada nemam nikakvih problema .

svi psi koji su udomljeni su sa rodovnikom sa romanije pod brojem upisani te se prati njihov
razvoj/po logici stvari ima tu SOP-ova koji su izasli iz okvira standarda ali je to jako mali procenat/ potrudicu se da postavim slike i pasa koji nisu kod meme kao i svih mojih pasa

iza svega ovoga stoji i ljubavi i volja da se uspe u ovom projektu

drugarski pozdrav /svima kojima mogu da pomognem na bilo koji nacin stojim na raspolaganju/

u odgajivacnici su trenutno tri kuje i ocekujem jos jednu sa romanije od Nenada Gavrilovica i
da u toku sledece godine odnegujem oko osamdesetak SOP-ova u proporcijama i standardu koji je
svima dostupan na internetu

/

Bravo bravo, tako treba da glasi poruka kojom si ti morao da podržiš Gavrilovićevo pismo za koje tvoj šurak kaže da je to čista budalaština i sramota za njega, ma da je to mišljenje više odgajivača na ovom forumu.

Da li znači da ćeš i ti odgajati psa u standardu i pridružiti se svim ostalim odgajivačima u Srbiji

Sinoć sam bio na izložbi pasa u Sokobanji i verovali ili ne Ben je bio "zvezda" izložbe. To nisu moje reči već reči iskusnog vlasanika Njufandlera, Napuljskog Mastifa (s kim je osvajao Evropske i svetske titule) Gere, inače vlasnika prvog kafića u Sokobanji. Svo vreme sam bio opsednut odgajivačima i ljubiteljima pasa. Inače uopšt nije bio agresevan prema drugim psima čak su mnogi manji lovački goniči nasrtali na Bena, ali on nije regovao. Izložbu je pokvarila kiša.

Ben%20i%20Bernadinac.JPG

Ben%20zvezda%20izlozbe.JPG

Bad dog
untitled%7E2.JPG

Poslednja izmena:
Taj sastanak bi možda bio dobar potez ali sa odabirom ljudi koji će biti pozvani.
Trebalo bi prvo pozvati najveće odgajivače na čelu sa osnivačem, Nenada Gavrilovića, Peđu Balanca, Saleta Spasojevića... i da ne nabrajam dalje ali i njih konsultovati oko poziva odgajivača, to su sve normalni i realni ljudi koji ne bi dozvolili da se od tog sastanka napravi cirkus.
Pretpostavljam da će odgajivači koji budu dovodili pse dovesti normalne i socijalizovane pse, jer po priči vidim da je dishijev, zoranov i još nekoliko pasa lepo vaspitani.

Back