Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Moj пaс је био такав ... свашта су судије могле да му раде, али не ... он би то све "стоички" подносио. Чињеница да у свог пса треба уложити пуно труда, а не пустити га у двориште и то је то.

Bas gadna situacja,ja se recimonebrinem za Dona,ima jos pasa recimo Pedjin Max ali ko da pregleda Donovu majku,pa ona grize zicu od boksa.Problem je sto i najsmireniji sop ako primeti da je vlasnik ugrozen reagovace vrlo agresivno.Valjda pedja zna sta da radi ipak je on profi dreser.

Bio sam na onom hrvatskom forumu, i ostao zatečen.
Pa što idete tamo da se brukate i sramotite.
Zorane, onaj pas što si ga postavio na prvom mestu sa Gavrilovićem nije nikakav izvorni pas već Blu, isti onaj pas po kome je skidan standard.
Vidim da si malo izmešao kockice, ali da ne vidiš da je to isti pas samo na dve različite slike, kao poznavaocu ove rase to nije smelo da ti se dogodi.
A tek one laži za zenku Tinu, verujte mi da sam se sit ismejao. Pa vi ste videli psa koji nije živ već nekoliko godina, videli ste i kako se ona sporo i tromo kreće, pogotovo da iz boksa ne izlazi, dali ste joj prognozu da neće preživeti ovu godinu. Niste je mogli videti kod Peđe Balanca zato što je tina uginula pre nekoliko godina kod jednog odgajivača pored pančeva.

Uredu je to, svakom se desi da pogreši, pa da od psa po kojem je rađen standard kaže da je to izvorni pas, da mu je njuška špicasta.....itd.
Ti si glavni na ovoj temi, ti predstavljaš rasu i sebe predstavljaš velikim stručnjakom, a ovakva greška je dno dna, kao i ona smejurija za tinu.
E a za tinu, to može trenutno da prođe, i šta kad se sazna istina, a laže se oko nekih banalnih stvari,šta se onda tek radi kad su ozbiljnije stvari u pitanju.
Kako neko može da veruje u priču o sopu kad stručnjaci potkovani znanjem lažu za takve mogu slobodno da kažem gluposti.
Da li je to promovisanje sopa, da li je to pozitivan rejting ove rase, pa automatski sve pada u vodu, sve pozitivne priče.
Nemoj samo ti da se osećaš prozvanim, ti si samo karakteran čovek od reči pa si odgovorio na ovu moju poruku.
Ja se ne razumem toliko u ovu rasu da bih mogao da je predstavljam, ali na ovoj temi sam ekspert po znanju koje se predstavlja od takozvanih odgajivača, pa opet smatram da nisam dovoljno upućen da bih mogao da vodim glavnu reč.
Predstavljati svog psa je jedno a predstavljati sebe kao perfektnog poznavaoca ove rase i reklamirati se je nešto sasvim drugo.

A od svega na ovom forumu najvise me nerviraju ljudi kontrasi kao sto si ti koji nece nista konkretno da urade a samo gledaju gde ce koga da podj...... ako si tako pametan ukljuci se ti na onaj forum pa reci nesto pametno da i mi nesto naucimo a prosveti i hrvate.

sad si ti mene naterao da pogledam opet!
i deluje mi kao da je zut (???)
a ostajem pri tome da mi je malko americko-buldogast, sad vidim da mu je i labrnja, onako, opushtenija...
meni je ovaj crni sto ga je Milly stavila mnogo lepshi, njuska mu je duza ali je celjust ipak snazna, usne pribrane, ushi malo vece i nize postavljene nego kod ovog sa monoklom. koji je od ta dva vise u tipu?

Сада ћу да надрљам због овога, али ... мени тај СОП личи на мешанца лабрадора и америчког булдога!
Нисам сигурна да ли је већ неко навео које расе паса су укрштане да би се добио СОП? На оној разгледници где је црни СОП, пише да је настао укрштањем вука, босанског торњака, напуљског мастифа, америчког стафордског теријера и ротвајлера. Да ли је то тачно?

E vas tri ste osvezenje na ovom topicu,cim pocne da bude dosadno eto vas.Nemoj da mi slucajno bezite odavde inace zna se, pustam sopa.E sve pasmine koje si navela plus vuk je tacno, kasnije je dodat i pit bul.Pudlala mora da ide kod ocnog lekara,definitivno nerazlikuje boje,Prvo beo,sad zut a pas je siv,siv,siv,siv.Crni pas je u standardu totalnom ali za razliku od sivog nesto je nizi i dosta uzi u grudima.

Evo jedne lepe vesti.U odgajivacnici "carski cuvar" kuja Lea upravo donosi na svet nove Sopove. Otac Rambo normalno o tome nema pojma,kao i svi muskarci a mozda su mu i rekli.Koliko ce ih biti neznamo zasad se Pedja Balanac u boksu znoji zajedno sa kujom.Dobro de znam da psi nemaju znojne zlezde ali neide da i Pedja dahce. :roll:

Ау, зар су још и пита додали? Искрено, збуњена сам .... по некој логици, то би требао да буде звер, а не пас, стога ме занима, како се испољава њихова нарав, какви су у дресури, према људима, деци, а посебно према другим животињама? Да ли су агресивни?
Даље, онај црни СОП, колико се разумем, нема лабаве лактове, али дефинитивно има слаб грудни кош. Помислила сам да није можда у питању млад пас? Или се са њим није довољно радило? Мени он делимично личи на ротвајлера, а с` обзиром да сам се бавила овом расом, могу бар мрвицу да разумем тог СОП-а.
Зоране, нема потребе да пушташ СОП-а, нема никакве бежаније!!!

Back