Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Пошто немам услова, тј. немам двориште, јер живим у стану од мене би било неодговно да узмем пса кога би касније некоме морао да поклоним. Ствар би поправио лото или бинго добитак. Можда богата удавача?

bingo loto ako si bas srećan

bogata udavača je ipak realnije

6bef69d98a21.jpg

zanima me sve oko SOP-a jer nisam imao priliker da se susretnem sa njima a mislim i da ih nema puno u istocnoj srbiji i ako ljudi vole pse ovde
sve oko nabavke pasa(odgajivacnice),ishrane,odrzavanja,smestaja pa ako neko ima informacije neka mi pise u inbox i unapred hvala
Druze nemoj nikoga da slusas sta ti prica i nemoj da ocekujes da ce ti neko nesto pametno reci jer svi vuku na svoju vodu, moj ti je savjet da fino sjednes u auto i da obidjes dosta odgajivaca uzmes standard u ruke citaj i gledaj, kada nadjes nesto priblizno onda se raspituj za ostalo (ishrana, odgoj , socijalizacija ).ako ti ja mogu sta pomoci evo ti br 38765/602-302 ili na FB Ognjen Gavric. LP.

Обично је када неком поклониш пса, он га нешто и не чува добро, јер кад је џабе онда и не вреди нешто, а ако платиш 200 евра, е онда рамишљаш да ти та инвестиција не пропадне па се бринеш о псу у сваком периоду, а нарочито у току прве године јер цена од најмање 200 евра није ништа у поређењу са ценом хране и витамина минерала вакцина итд у тој првој години. Еукаунаба и ројал канин ваљда кошта преко 500 динара килограм за штенце гигантских раса. па ти сад рачунај. постоје и алтернативе али све се своди на исто а то је да имаш још једног члана породице за кога мораш посебно да куваш, јер он не једе исто што и ти.

Na snimku je Aresov sin i kuja iz legla Kapo x Megi.
Mužjakovi roditelji
Otac Ares
Majka iz kombinacije Cezar x Vini.
Roditelji ženke
Otac Kapo
Majka Megi.
Mužjak na snimku se zove Đorđe a ženka Milica.
Štenci su oštenjeni 23novembra 2011.
Ukupno 8 komada 6 ženki i dva mužjaka.
Pozdrav.

cim mi posalju rodovnik,nemogu da dobijem drugara sto mi poslao stene,inace da kazem da stene nisam platio nego dobio.

svaka cast na iskrenosti i ja podvlacim tvoje reci "stene nisam platio nego dobio" jer je velika vecina cak oko 90% stene i dobila na poklon a sada ti isti prodaju stence po 300e i pricaju mi svasta o rasi najgore sa akcentom na to da se samo krs stenci mogu dobiti na poklon pa gospodo ako ste vi dobili krseve zasto sad prodajete potomke tih krseva za velike pare

svaka cast na iskrenosti i ja podvlacim tvoje reci "stene nisam platio nego dobio" jer je velika vecina cak oko 90% stene i dobila na poklon a sada ti isti prodaju stence po 300e i pricaju mi svasta o rasi najgore sa akcentom na to da se samo krs stenci mogu dobiti na poklon pa gospodo ako ste vi dobili krseve zasto sad prodajete potomke tih krseva za velike pare

ja tebe nikako nemogu da razumem,pa cu da ti pojasnim.mozes dobiti zensko stene stim 1. da vratis prvobirano stene iz njenog legla. 2 da platis psa kad prodas stence.ili bilo kakav drugi dogovor koji postignes sa odgajivacem.Svaki odgoj KOSTA bilo da su u pitanju psi,macke,svinje,bikovi itd tako da svaki odgajivac mora da pokrije svoje troskove i da misli na svoj interes.Navescu ti jedan primer dobio si stene koje nisi dobro odgaio znaci tvoja krivica nisi pazio na hranu (ugoio si ga previse) pa je dobio sedlasta ledja, nema dovoljno vitamina u ishrani zato sto ga hranis hlebom od 3 dana i prekrupom kao da je svinjce pa je iskrivio noge itd da ti nenabrajam sa kakvim problemima mozes da se sretnes ti ces svima reci kako si to stene dobio od Celapa npr i kako ti je on dao krs od steneta, i neces nikad priznati da si ti pogresio.E ako sve bude ok onda ces svima pricati kako si ga plati tvojih 300 E .Ako ja tebi poklonim stene,a ti prodajes stence od te kuje ako je u pitanju zenka ili naplatis parenje ako je u pitanju muzjak kakav bi ja smrda bio od coveka da ti kazem da vratis psa eto zato sto ti to radis.A u krajnjem slucaju ako hoces evo da ti ovako javno obecam ja cu ti naci stene rota ili stafa nemoras nista da platis jer mi se cini da SOP NIJE ZA TEBE..

ja tebe nikako nemogu da razumem,pa cu da ti pojasnim.mozes dobiti zensko stene stim 1. da vratis prvobirano stene iz njenog legla. 2 da platis psa kad prodas stence.ili bilo kakav drugi dogovor koji postignes sa odgajivacem.Svaki odgoj KOSTA bilo da su u pitanju psi,macke,svinje,bikovi itd tako da svaki odgajivac mora da pokrije svoje troskove i da misli na svoj interes.Navescu ti jedan primer dobio si stene koje nisi dobro odgaio znaci tvoja krivica nisi pazio na hranu (ugoio si ga previse) pa je dobio sedlasta ledja, nema dovoljno vitamina u ishrani zato sto ga hranis hlebom od 3 dana i prekrupom kao da je svinjce pa je iskrivio noge itd da ti nenabrajam sa kakvim problemima mozes da se sretnes ti ces svima reci kako si to stene dobio od Celapa npr i kako ti je on dao krs od steneta, i neces nikad priznati da si ti pogresio.E ako sve bude ok onda ces svima pricati kako si ga plati tvojih 300 E .Ako ja tebi poklonim stene,a ti prodajes stence od te kuje ako je u pitanju zenka ili naplatis parenje ako je u pitanju muzjak kakav bi ja smrda bio od coveka da ti kazem da vratis psa eto zato sto ti to radis.A u krajnjem slucaju ako hoces evo da ti ovako javno obecam ja cu ti naci stene rota ili stafa nemoras nista da platis jer mi se cini da SOP NIJE ZA TEBE..

mozda sop nije za mene jer zivim u stanu ali ja znam da bih ga cuvao kao clana porodice jer supruga i ja nemamo dece i nije mi problem da vratim i 2 steneta posto bih vise voleo da ih ima sto vise nego da zaradim nesto a hvala na tvom iskrenom odgovoru cenim to

To ako pusis jednu kutiju dnevno,ja popusim mesecno celih 100 eura,a mozda i vise. Ja mogu da shvatim da covek trazi dal ima neko da da besplatno stene,al da se jos ljuti sto niko nedaje to nemogu da shvatim. Meni kad se kuja okoti dacu nekoliko stenadi dzabe sigurno,al ovakvim kao ovaj mladenovic necu sigurno.

Najlakse u celoj ovoj prici je skupiti tih 200e za stene.Suma koja se potrosi na kvalitetnu ishranu,vakcine,vitamine i na ko zna sta jos,je mnogo veca od tih 200e.Pa,ko nema 200e za stene,verovatno nece imati ni za sve ostalo sto je neophodno za pravilan odgoj steneta.Bar ja tako mislim...

To ako pusis jednu kutiju dnevno,ja popusim mesecno celih 100 eura,a mozda i vise. Ja mogu da shvatim da covek trazi dal ima neko da da besplatno stene,al da se jos ljuti sto niko nedaje to nemogu da shvatim. Meni kad se kuja okoti dacu nekoliko stenadi dzabe sigurno,al ovakvim kao ovaj mladenovic necu sigurno.

ok je druze samo ti me shvatio nisi!ne ljutim se ja sto neko ne daje džabe vec ...... ma nije problem ne shvatate me vi nekada cu vam mozda i reci sve

Druze jel ti kontas-shvatas da medju odgajivacima ima i prijatelja,pa jedni drugima daju stence na poklon ili se menjaju,ja sam naprimer 3 psa platio,2 sam dobio. Jel ti shvatas da svako to stene kosta dok nedodje u ruke buduceg vlasnika,jedna,pa druga vakcina,pa ciscenje od parazita,kupiranje repova,a da i nepricamo o tome sta je sve kuji potrebno tokom skotnosti i kasnije dok doji stence.
Stvarno si cudan neki covek

Back