Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

To je bilo na "pinku" devedesetih, nisam siguran, ali mislim da je bio u pitanju SOP Bllu, i jos tada, kao klinac sam se "napalio" da cuvam SOP-a (mislim da ti je jasno koji je ishod bio.) Opet kazem, SVE je stvar vaspitanja i dresure, naravno da ce svaki cuvarski pas lajati na neznanca koji ulazi na njegovu teritoriju, ali ga nece napasti ako to nikada nije ucio, naravno ako pas pre toga ne bude napadnut, isto i sto se tice pita, ako se od malena socijalizuje kako treba nece napadati druge zivotinje. Ove stvari ne pisem napamet, vec je sve ovo dokazano i u praksi.

U pitanju je bila borba SOP(u najminimalnijoj velicini od 45 kg sto je ispod proseka) sa pit bulom tezine izmedju 18-20 kg(dakle idealna kilaza,jako dobra utreniranost)

E sad,da odgovorim na pitanje -Tension-
U tim duelima postoje kao najvazniji faktori : oblik i masa tela,fizicka spremnost i mentalna spremnost.
Npr. u ringu se nadju kik bokseri,jedan pero-lake kategorije,drugo teske,ukoliko ovaj iz teske nema zelju da se bori vec dopusti da ga ovaj mali lupa,logicno je da ce izgubiti,a ako ima zelju i fizicku spremnost,onda
od ovog malog ima da napravi fleku..
Slicno je kod pasa,mnogi ljudi puste Pit Bula na velikog psa (na psa koji nije borac,nema zelju za tim i bezi iz ringa) pa se posle prica kako ga je Pit naterao u beg,a kad nalete na pravog borca koji im Pita podere kao krmaca masan dzak i imaju srece sto su izvukli zivog pita,onda je opravdanje "e pa tvoj je pas veci,ajde spusti mu masu a ja cu mom da podignem,ajde pusti ga sa 2 pita ako smes" bla truc.....
U sustini takvih sam se naslusao,prava i realna borba je kada oba psa imaju zelju,isti stil borbe,i iste su velicine i fizicke spremnosti,a kada je ralzika 1/3 onda ne vredi govoriti ni o roli a kamoli o borbi jer se rezultat zna u napred.

Poslednja izmena:
Ben odličan koa i uvek, s tim što radnje sa ovog snimka ja ne bi zvao treningom...

Ма то је фора, променићу назив или снимити бољи клип. уствари незнам колико се примећује, али практично испада као да прескаче обруч, ако скочи мало више главом удара у шипку. Клип би био много бољи да сам био слободан, а да је неко други снимао.

Poslednja izmena:
pozdrav Bata brdo
neka se svima ispune zamisljene zelje ...........

ostenili smo asku ...................ali nazalost nemamo crnih muskih stenadi....................bitno da je sve u redu a bice valjda kod Abe koju stenimo za dvadesetak dana.......

aska

Uploaded with ImageShack.us

otac Medo Romanijski

aba

otac..

Poslednja izmena:
uparili smo i Milu i Odi / sitnije kuje 60 cm ,/ otac Medo Romanijski kao i Zutu /kuju Nenada Gavrilovica/ i sva zenska stenad bice udomljena uz uslov prvog parenja sa nasim psom / Vuk Romaniski-muzjak Nenada Gavrilovica/ po uslovima ulozenog 60-80 eur .Rodovnik , pravo promene psa,logistika ,rodovnici za stenad obezbedjeno...Autenticnost rodovnika i pasa moze se proveriti kod tvorca rase 0038757233191............

mila

mila

URL=http://img522.imageshack.us/i/picture191x.jpg/]
picture191x.jpg
[/URL]

otac

I konacno smo sa Romanije od Nenada Gavrilovica dobili njegovog muzjaka /75cm 11 mesec/ i upotpunili nasu odgajivacnicu sa jos jednom krvnom linijom....................pas pari sve kuje na brdu ......i............sve kuje medine cerke ..........i konacno objedinili nesto sto godinama cekamo...................
Muzjak je krupan,snazan,pravilno razvijenih ekstremiteta,sirokih grudi,proporcijalan,krupne glave......

na Romaniji kod gazde....

na brdu....

URL=http://img340.imageshack.us/i/dscn0666s.jpg/]
dscn0666s.jpg
[/URL]

Poslednja izmena:
Luna se oporavlja a nadamo se da ce i Lira da udje u teranje.............

Sve kuje ce na prolece biti uparene sa Vukom Romanijskim a cerke iz tih legla sa Medom Romanijskim.....................

pozdrav sa Brda i

cestitamo predstojece praznike....................neka Vam se zelje ispune.....

Poslednja izmena:
pozdrav Bata brdo.........

Svaka pohvala prija i uvek spremni za konstruktivan razgovor ali ne zaboravljajuci sta su pojedini ucinili ..............................................
Nama je odgajivacnica kompletirana dovodjenjem Vuka Romanijskog i on ce sada biti pored Mede Romanijskog drugi priplodnjak i na raspolaganju ce imati 6 kuja odselektovanih od strane Nenada Gavrilovica i dve kuje iz legla sa sorapom.................../Nenadovim psom/........gde ce Vuk Romaniski pariti sve kuje , kao i sve Medine cerke i obrnuto.................Meda ce pariti sve kuje /osim Sive/ a Vuk Romanijski sve cerke iz takvih okota.........................ostaje samo strozija selekcija a kvalitet poroda garantuju roditelji pasa,predci pasa,selekcija............
Licno moje misljenje da iako ce biti manji 6-7 cm i laksi Medo Romanijski ce biti snazniji pas i uklopljiviji u profil psa za takvu namenu/ velika glava,jaci ugriz,snazan vrat,odromne grudi.snazne prednje noge-ne preduge/prporcijalne/,snazne zadnje noge sa jakom muskulaturom/ sto se u praksi pokazalo kao bolje,
ali ne treba svako da deli moje misljenje ........................................................................................
evo slika oba muzjaka .................................

Vuk Romaniski /11 meseci 75 cm preko 60 kg/

Meda Romanijski /3 godina 71cm preko 65 kg/

a mozda prva ljubav zaborava nema.........

Poslednja izmena:
Mislim tvoja stvar,sta ces i kako pariti,al zar nemislis da je meda ostavio dosta potomaka-cerki koje bi mogao pariti sa Vukom i naprimer jos nekim psom koji nije u srodstvu sa tvojim kujama,naprimer Sirkovi psi ili Stajcicevi.Ti psi vuku direktno gene od Blua,a i u dalekom su srodstvu sa tvojim psima. Mislim da bi na taj nacin napravio pun pogodak,mada kazem opet tvoja stvar.
Evo ti naprimer ovog malog sa 3 meseca i 8 dana bio je visok 46 i tezak 21.6 kg a sa malo vise od 4,53 cm i 27 kg.
Pogledaj Bluovu sliku i ovu.

Staki nisu to bile provokacije nego komentari na lose pse i nisu nikad ni prestajali. To sto sam ja pohvalio,to sto se meni svidja batin pas i vecina sadasnjih njegovih kuja,naravno kao i tvoj muzijak,to neznaci da ja i ljudi koji misle kao ja i dalje necemo kritikovati pse,kao sto su luna,tvoja kuja i sorap sogun od koga imam i sliku. Ako me budete vukli za jezik,postavicu sliku tog soguna,sorapa pa nek ljudi vide na sveopstu nasu bruku na sta to lici.

Back