Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Druze,vidi ovako.. TA ishtana je vrhunska i ko moze to da ispostuje SUPER.
no,ishtana Sop-a se ne razlikuje od drugih velikih rasa,stene do 2meseca treba hraniti 4-5x u toku dana,od 2 do 5m ide 3x,i posle 5 meseci 2x.

Najbitnije je da stene u ishrani dobije dosta kalcijuma,fosfora jer je to velika rasa koja brzo raste,+ malo granula,mesa i zitarica.To je osnovno sto bi malo stene moralo da ima u ishrani.
kasnije kad napuni nekih 5 meseci ishrana se moze pojednostaviti.Nista komplikovano i neizvodljivo ako planiras imati jednog psa.

brate zasto mu ne dati onda samo kg granula dnevno i to je to...ili samo meso...msm eo brate pogledaj one zivotinje u africi...6 dana nista ne jedu brate al tih 6 dana sigurno iako nemaju sta da jedu nece brati jabuke i kruske...znaci pored kg mesa dnevno treba jos i vitamini i proteini i zumanca i belanca..brate...50 puta 30 dana je 1500...znaci pored 1500 moram jos da mu kupujem sve ostalo...ljudi ja za dorucak uzmem pastetu za rucak supu i meso i za veceru kulen ili sl...i to ne moze biti kilogram pa da je ne znam ti sta...tako da iako sam se zaljubio u psa preveliki mi je trosak dati toliko...ipak cu onda uzeti nekog manjeg npr pitbula ili staforda...samo meso i zdravo djaci....hvala pozdrav!

Meso isporucuju pojedini ljudi i cena po kg se kreće od 35 din. do 80 din i najčešće je to mleveno pile, junetina, govedina. Možeš videti oglase u vezi toga na halooglasi.com u rubrici kućni ljubimci. Sa mesom si završio priču o proteinima. Povrće znaš koliko košta. Proračunaj koliko bi te koštala ishrana dnevno.
Na granulama piše da je jednom ovakvom psu dovoljno 1kg dnevno. Ako se odlučiš za njih onda si veći posao uradio. Mislim, a to su i drugi rekli, da je najvaznije hraniti ga ispravno u toku njegovog najvećeg razvoja ( do 1.5 god.), a posle možeš i da mu pojednostaviš ishranu. :super:

brate a koliko kostaju granule?

ako ti je puno da izdvojis 2000 din za 3-4meseca onda ne uzimaj ni jednog kera,najisplativiji je papagaj.
Sta ce tek biti ako zatreba za nekakvu operaciju i sl pa treba da das 200e tog dana..
pas je velika obaveza koja zahteva puno strpljenja i vremena,nije stvar puci 200e za stene i doneti ga kuci.
gde su hrana,veterinar,dobar box,.....itd?

Poslednja izmena:
brate a koliko kostaju granule?

Najjeftinije su oko 80 din/kg. To su pakovanja od 3kg najmanje. Postoje i dosta skuplja hrana. U Beogradu u Pet Centru prodaju džak od 15 kg za 999din, to ti je za 15 dana, ali drugde nećeš naći tako povoljno. Velike su šanse da pas neke granule neće ni hteti da jede. Ako nekad bude bio bolestan možda će morati da jede i neku specijalnu hranu.

Koliko ti izdvajaš mesečno za jednog psa? Da li izdvajaš 2000 za 3-4 meseca ili si to onako rekao?

Ja imam odrasle pse i za njih se izdvaja manje novca jer su odrastanje zavrsili i samo odrzavaju svoju kilazu.
Kada je stene u pitanju izdaci su veci,ali mislim da bi oko 2000din(bar ovde kod nas,ne znam kakve su cene hrane na drugim mestima)stene moze da se hrani 3-4 meseca.
Ta ishrana bi bila jeftina ali zato bi pas izgledao losije sto je i ocekivano :mrgreen:
a ako hoces extra psa- ZNA SE!

Taj pas ze zove Relja.

Rekao Sale sve al evo i ovo

Štence koje ostavljam u priplodu, zanči štenci koje odhranjujem dobijaju isključivo royal kanin, jeste skup ali izvuče maksimum iz psa. Recimo Ares je sa 5-6 meseci starosti jeo dva džaka kanina mesečno.
Može se odhraniti pas i na spremanoj hranu u privatnoj režiji, ali ako hoćete dobro da odhranite kuče i dajete mu kvelitetnu hranu (meso, riba, sir, mlev. Grklj..povrće, žitrice... dodatak vitamina, kalcijuma..AD3...) izađe nešto jeftinije ali ne puno.
Postoji i ona varijanta sa iznutricama i pilećim mlevenim kostima..otpacima iz mesnice, takođe se pas dobro odhrani ali ne može da se poredi psom koji je odhranjen na gore navedenoj hrani, nije u pitanju odhranjivanje samo sopa već bilo koje rase velikih pasa.

Pre nekoliko dana sam se čuo sa jednim vlasnikom sopa starog 5 -6 meseci, pas je istrčao na put i udario ga je kamion, ušivanje i cela veterinarska usluga izađe preko 100eur.
Hteo sam da kažem da uvek postoje neplanirani troškovi.
Još je sop najrentabilnija rasa kad je u pitanju nega veterinara, jako retko se razboljeveju.

Sale vidim da si skinuo ono sa Reljom, ajd iseci samo taj deo pa postavi na youtube.

Da se ubacim uvezi hrane i nege pasa. Prvo treba da se vole psi,kada toga bude onda se negleda koliko sta kosta i slicno. Znas jos nisi nabavio psa a ti se plasis o nebitnim stvarima, svaki pas SOP-a bez obzira na uzrast nemoze da te kosta vise od 1500din sto nije neki novac.
Ja hranu nabavljam vrlo povoljno a usto je i kvalitetna, nisam onaj koji koristi granule za pse to moze da bude kao dodatak ovoj hrani odnosno mesu koji hranim pse.
A drugo sta ti sve SOP- pruza sigurnost zadovoljstvo srecu jednostavno bices ispunjen, tako da novac neces ni osetiti niti zaliti.Samo napred uvedi u dvoriste SOP-a i nesekiraj se.
Pozdrav od Sase iz Pirota.

Back