Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Evo par fotki, koje su pre par dana slikane, iste možete naći i na matičnom sajtu na ovoj adresi:

http://www.srpskiodbrambenipas.info

Vučko

Astor

Beti

Ženka (1)

Ženka (2)

Neke fotografije nisu uspele, pa ću slikati ponovo. Videćete da ima i lepših fotografija ako posetite sajt. Uglavnom, ovo su najnovije fotografije ali ako prelistate fotogaleriju sa navedene adrese sajta, videćete sve štence, od prvog dana. Što se kaže - nema laži, nema prevare. Svako štene negujem, hranim i čuvam kao da je jedino i da je najbolje. Za mene su sva ista i ne pravim razlike, niti se potencijalnom kupcu mešam u izbor. Moje mišljenje, kao i kolege koga sam naveo jeste da odstupanja nema i da su štenci u standardu, a vi procenite sami, ne želim da se mešam . Takođe bih ovom prilikom kazao da bi bilo dobro da vidimo još štenaca drugih ljubitelja ove domaće pasmine. Dobro je da se razvija diskusija i čuju različita mišljenja. Ali za vređanjem nema potrebe.

Zanimljiva tema,a brdo mišljenja koja iskreno nemaju veze sa realni. Pročitaj s početka da se psi kroz neku rolu ocenjuju za rad .... kao kad bi čoveka ocenjivao u ringu. Prvo svaki pas je lčnost za sebe, u ringu ne dokazuje sposobnost za rad nego za nametnuto preživljavanje. Radni psi koliko ja znam posle 25 godina bvljenja kinologijom su uravnoteženi psi ,što u ringu daje veliki minus. Uporedjivati radnog psa u ringu sa pit bulom koji je treniran samo za ring.... Ne bih da uvredim vlasnike pomenute rase,imam drugara koji ih gaje ičiji psi nikada nisu videli ring. i to su psi kao i svaki drugi terijer.vrele krvi i velikog srca. SOP je pas druge namene.
Pisao sam na berzapasa.com o Silvanu Srbskom psu

9.3.jpg

Evo još par fotografija

Mali

Tara

Beti

Vučko

bunda.jpg

Poslednja izmena:
:D
Gledao sam sajt, ali nisam uspeo da vidim od kojih roditelja potiču Mali i Tara?

Da prijatelju upravu si doslo je do propusta ,ovih dana bice ubaceni podaci o njihovim roditeljima. Veruj mi da sam ponosan odkakvih roditelja poticu u to ces sam da se uveris mislim da ces deliti moje misljenjei ti i drugi ljubitelji SOP-a. Pozdrav Sasa- Bunda-

Poslednja izmena:
Nazalost kada sam se zahvaljivao ljudima ODGAJIVACIMA ovako javno doslo je do propusta jer sam zaboravio coveka koji je glavni i odgovoran za moje sajtove -Mladjen Nesic- Covek koji je najvise vremena provodio samnom radeci na sajtovima koji je bio moja podrska i moj oslaonac. Stvarno mu se zahvaljujem od srca i zelim sve najbolje u zivotu . Sasa- Bunda- Pirot.

Posedujem veliku evidenciju pasa ove rase, postavio sam jedan njen deo jer se pri preuzimanju štenadi predstavljaju samo roditelji, eventualno baba i deda.

Ovaj rodoslov će biti smernica mnogim odgajivačima kako bi se izbeglo parenje u bliskom srodstvu, i ovako bi trebali svi odgajivači da predstavljaju svoja legla.

Postaviću pretke i dokumentovati slikama za još tri ženke koje se nalaze u mojoj odgajivačnici.

Peđa Balanac

Back