Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Sasha81, mislim da su tvoji psi malo mrsavi, druge zamerke ne mogu da im dam.
Video sam na srpskiodbrambeni pas.forumfrei.com da mislis da bi bilo dobro da se snimi neki klip o SOP-u i mislim da je to dobra ideja. I ja sam o tome razmisljao, ali to ne mogu da obavim jer nemam psa. Sada sam u inostranstvu i kada sam hteo da pokazem (youtube) rodjaku sta SOP ume i kakav je nisam mogao, a kada je on hteo da pohvali rasu pasa koju on gaji ( pit bull) nasli smo puno izvanrednih klipova. Mene je najvise zadivela skocnost pit bull - ova.Znam da psi mogu visoko da skacu, ali neke stvari nisam mogao ni da zamislim. Ako neko ima sop-a koji nije dresiran ne mora da ga snima kako izvrsava komande (osnovne, napad i odbrana i sl.), neka ga snima kako skace, trci, grize, vuce teret, ... Ako vam trebaju ideje za snimanje pogledajte na internetu.

To je zenka na slici stara 9 meseci,mrsavija je jer do godinu dana sop nebi trebao da se goji.Danas se moze videti veliki broj Sop-ova krivih ledja,prednjih i zadnjih nogu idt..sve je to velikim delom odraz nepravilne ishrane.Treba prvo da se kostur maximalno razvije pa onda masa i sve ostalo.

Poslednja izmena:
125013878297605.jpeg

Cenjeni ljubitelji Sprskog odbrambenog psa, obaveštavamo Vas da odgajivačnica "Bunda" iz Pirota poklanja jedno žensko štene vernim posetiocima našeg sajta.
www.sop.rs

Sa nestrpljenjem Vas očekujemo.
Srdačan pozdrav iz Pirota !

:bye:

Lepi su stenci, kao i svaki drugi. Da li si ti zadovoljan? Ovi zuti su bas svetli i kako vidim nemaju masku. Da li ce se ona pojaviti kasnije? Koliko su stari ? Koliko ih ima? Ovaj veliki zuti je bas ispao krupan na slici. Cini mi se da imaju vise od nedelju dana. Da li ce im biti kupirani repovi? Gledajući ovog velikog zutog psa cini mi se da je ta radnja malo zakasnila (ne znam kada se to obavlja, pa mi ne zanemarite ako gresim).

Lepi su stenci, kao i svaki drugi. Da li si ti zadovoljan? Ovi zuti su bas svetli i kako vidim nemaju masku. Da li ce se ona pojaviti kasnije? Koliko su stari ? Koliko ih ima? Ovaj veliki zuti je bas ispao krupan na slici. Cini mi se da imaju vise od nedelju dana. Da li ce im biti kupirani repovi? Gledajući ovog velikog zutog psa cini mi se da je ta radnja malo zakasnila (ne znam kada se to obavlja, pa mi ne zanemarite ako gresim).

Већи део штенаца је покупио мајчине гене која и није баш у стандарду, задовољан сам што је се Бен уопште парио, значи да зна посо. Штенци су око месец дана, има има их 5, било их је више, али ... с обзиром да јој је то прво легло и није лоше.

Са купирањем репа стварно нисам упознат, тако да бих волео да знам на ком пршљену је мом Бену купиран реп?

Mislim da je zakasnjeno sa kupiranjem, jer stenci imaju oko mesec dana. Sacekaj komentare ljudi koji su bolje upoznati sa kupiranjem, npr. Sasha81 ili srpskog psa. Lose je sto su stenci povukli na majku. Steta! Ne bi bilo lose da je majka u standardu. Sledeci put pokusaj da nadjes zenku u standardu. Nije vazan kvantitet nego kvalitet. Pokusaj Benu da napipas repne prsljenove. Verovatno je na drugom prsljenu skracen rep. Mislim da bi za stence od mesec dana bilo traumaticno i bolno da im se seku repovi. Da nije tako ne bi bilo zabranjeno. I jos bih da pohvalim Benove nove slike. Smeker je. :bye::lol:

Kupiranje se uglavnom obavlja u prvoj nedelji zivota,Dishi ako vlasnik tih stenaca uopste hoce da im kupira rep,to moze uraditi sa gumicama koje zaustavljaju krvotok i rep posle nekoliko dana odpada..a moze i sacekati da malo odrastu pa da im to uradi veterinar pod anestetikom.
Mada ne mora bas svaki Sop imati skracen rep,ukoliko je kratke dlake ne bi ni sa repom lose izgledao.Sve zavisi ko sta voli.. :bye:

Dugo se nisam oglasavao ne iz razloga podnosenja prijava zbog ranijih izjava na forumima /moze se naci i na ovom/ vec zato sto su stvari krenule na bolje ali samo za kratko.

Svako ko ima dva psa moze da ima odgajivacnicu ili da pari pse prodaje a sto je i najgore da se dokopa rodovnika.
Pa kako pas nije u standardu a parili ste ga i sta ce biti sa stencima /Ben i Sara/ Zenka ocigledno nema visinu i ima problem sa noganma/ tzv kravlji stav/ Takvi psi se izbacuju iz priploda.

Isto ste uradili i sa psima iz Pirota gde stenci i nisu tako losi ali ce ostati niski rastom .Majka psa je oko 50cm i uglovana kao bul terijer i tako i izgleda /njuska/ Muzjak je ispod proseka sa velikim podbradkom i takodje problemom sa nogama/kravlji stav/ .Takvi psi se izbacuju iz priploda. Pitao bih samo ko je dao rodovnike tim psima sa takvim roditeljima i kuda to vodi u ocuvanju i priznavanju vrste.
Rasa nikad nece biti priznata a buduce vlasnike upozoravam da dobro razmisle gde ce kupiti psa,da dobro provere roditelje i rodovnike.
Svima je dostupan tvorac rase .
sop

Slažem se u većem delu sa tvojom porukom sope, jedino neslaganje je sa štencima iz Pirota, mišljenja sam da su to dobri štenci, mnogo bolji od tvojih ali ipak mislim da je kod štenaca dobro urađena selekcija(toliko se po slikama može zaključit).

Meni mnogo više smeta jedna ljuska podlost a to je da se ti Bato prijavljuješ pod nekoliko drugih imena i postavljaš poruke.
Svi koji pročitaju više tvojih poruka znaju o čemu se radi a ti štenci ti smetaju jer su ti konkurencija.

Po tome ispada da su na jugu Srbije samo tvoji sopovi dobri, ima tamo i odgajivačnica Legenda živi, i odgajivačnica Bunda, koje ti sve kritikuješ krajnje podlo predstavljući se pod drugim imenom, ajde javno u oči reci tim ljudima kakvi su im psi, više će te ceniti.

Za tu ženku iz Pirota odg Bunda koja je uzeta kao kuče iz odgajivačnice Leganda živi je garantovao Nenad Gavrilović (po rečima vlasnika te odgajivačnice Nenada koji je veoma pošten i častan čovek)

Evo slike psa kojeg si ti prodao kao sopa pa nek ljudi vide šta ti prodaješ kao sopa.

URL=http://www.radikal.ru]
47702badb785.jpg
[/URL]

Poslednja izmena:
Dugo se nisam oglasavao ne iz razloga podnosenja prijava zbog ranijih izjava na forumima /moze se naci i na ovom/ vec zato sto su stvari krenule na bolje ali samo za kratko.

Svako ko ima dva psa moze da ima odgajivacnicu ili da pari pse prodaje a sto je i najgore da se dokopa rodovnika.
Pa kako pas nije u standardu a parili ste ga i sta ce biti sa stencima /Ben i Sara/ Zenka ocigledno nema visinu i ima problem sa noganma/ tzv kravlji stav/ Takvi psi se izbacuju iz priploda.

Isto ste uradili i sa psima iz Pirota gde stenci i nisu tako losi ali ce ostati niski rastom .Majka psa je oko 50cm i uglovana kao bul terijer i tako i izgleda /njuska/ Muzjak je ispod proseka sa velikim podbradkom i takodje problemom sa nogama/kravlji stav/ .Takvi psi se izbacuju iz priploda. Pitao bih samo ko je dao rodovnike tim psima sa takvim roditeljima i kuda to vodi u ocuvanju i priznavanju vrste.
Rasa nikad nece biti priznata a buduce vlasnike upozoravam da dobro razmisle gde ce kupiti psa,da dobro provere roditelje i rodovnike.
Svima je dostupan tvorac rase .
sop

Ја сам и написао да Сара није у стандарду, али сам хтео да се Бен пари, јер се дешава да се пас стар 5-6 година не може упарити, зато што се пре тога никада није парио.

Ако знаш некога ко има женку у стандарду слободно га обавести да је Бен увек спреман.

Uz duzno postovanje "momce" ako se ne varam i ranije je bilo ovakvih sikaniranja "Bate" i njegovih pasa sa vase strane ..
Ko je garantovao za necije pse,ko daje rodovnike ,ko radi za koga i kakvi su neciji psi to mozes videti i do sada ne komentarisem javno jer za to postoje kompetentni ljudi.Svako ko me pitao za licno misljenje dobio je komentar 0631076237 mozes i ti da pitas ako te bilo sta interesuje.
Sa Sasom iz Pirota se vidjam jer uzima meso za pse od mene a trazio je zenku sa Romanije da kupi pre par nedelja.Moje misljenje o psima zna a i dobro poznajem pse u Prokuplju /uzeti su u Pancevu od Mileta/ U interesu je mom da rasiri poso i da idalje uzima meso od mene .S moje strane lici na zavadi pa vladaj i okretanje odgajivaca u kraju sa kojima imam odlicnu saradnju i oko selektovanja pasa i oko distribucije mesa.
Ako mislis da treba da se pribojavam konkurencije sa 9 kuja odselektovanih na Romaniji u odgajivacnici Nenada Gavrilovica ,dva muzjaka.,nezavisnih krvnih linija,logistike sa Romanije onda neka tako bude.
Svaki pas koji dobije rodovnik je pod "garancijom" i ako mu se desi bilo kakva genetska falinka u razvoju ja psa menjam .Rodovnike dobijam sa Romanije posle slanja slika svakog legla a 30% pasa ostane bez rodovnika.
Da se ne radi sve zbog para i da su svi koji zele da odgajaju SOP-ove dobrodosli potvrdjujem cinjenicom da ce sledece godine sve kuje biti uparene/ jedna uparena a Luna i Odi za mesec dana/
i da ce zenska stenad biti data uz uslov prvog parenja sa Meom Romaniskim po ceni ulozenog u stene .Ocekujemo oko 150 stenadi odnosno stotinak sa rodovnicima.
Za svakog psa vazi da u svakom trenutku moze da se uzme drugo stene .
Prema vlasniku psa a i psu nije korekno da se tako ophodis " kakvog si psa prodao kao sopa"
Momce taj pas-SOP ima ime zove se Lana i oca Medo Romaniski i maka Odi .,pas ce da ima srenju duzinu dlake bice preko 60 cm,srednje velicine glave ,proporcijalnu njusku,snazna,razvijenih grudi
,krupnih sapa,pravilno razvijeni ekstemiteta.. Psa ce oceniti kompetentni ljudi i reci dali ide u priplod ili ne i uvek stoji da vlasnik pasa moze promeniti psa ako nije onako kako treba....................
Nemogi ti osporiti da svoja licna misljenja iznosis,,forsiras tvoje pse i Pedjine,pises sta ti volja ali ti
kompetentnost i strucnost mogu osporiti u svakom pogledu .

Pozdrav Bata Brdo.

Vidim koliko si stručan, jednu kuju pariš sa dva mužjaka pa kad kučići odrastu igraš se vidovnjaka od kojeg je oca, to samo pokazuje tvoju ozbiljnost i igranje.

Sopa imam samo jednog od Nenada Gavrilovića a sa Peđom nisam u dobrim odnosima što si ti veoma dobro upoznat.

Ti još imaš hrabrosti da komentarišeš ovu ženku Lanu koju sam postavio, pa tu više nemam šta da ti kažem osim da takvog psa ne bih voleo da vidim ni u susedstvu, sramota je reći da neko ima takvog mešanca a ne sopa.

Nastavljaš namerno da iznosiš neistine, psi u Prokuplju nisu od nikakvog Mileta već od mog prijatelja Ljube iz Pančeva.

Grešiš ako misliš da hoću da te zavadim sa odgajivačima, pa da li si ti svestan toga da tebe od odgajivača niko ne voli, ne poštuje....

Nije mi jasno zašto opet pokrećeš svađe, zašto prozivaš odgajivače koji su u te pse uložili i truda i ljubavi i novaca. Baš kad se smirila tema i nema više svađe ti si taj koji je opet pokreće, baš me interesuje koji je interes.

Ako misliš da je neko toliko glup da ako uporedi tvoje poruke i poruke od SOPa neće videti da je to pisao jedan isti čovek onda treba ozbiljno da razmisliš o svemu.

Slažem se u većem delu sa tvojom porukom sope, jedino neslaganje je sa štencima iz Pirota, mišljenja sam da su to dobri štenci, mnogo bolji od tvojih ali ipak mislim da je kod štenaca dobro urađena selekcija(toliko se po slikama može zaključit).

Meni mnogo više smeta jedna ljuska podlost a to je da se ti Bato prijavljuješ pod nekoliko drugih imena i postavljaš poruke.
Svi koji pročitaju više tvojih poruka znaju o čemu se radi a ti štenci ti smetaju jer su ti konkurencija.

Po tome ispada da su na jugu Srbije samo tvoji sopovi dobri, ima tamo i odgajivačnica Legenda živi, i odgajivačnica Bunda, koje ti sve kritikuješ krajnje podlo predstavljući se pod drugim imenom, ajde javno u oči reci tim ljudima kakvi su im psi, više će te ceniti.

Za tu ženku iz Pirota odg Bunda koja je uzeta kao kuče iz odgajivačnice Leganda živi je garantovao Nenad Gavrilović (po rečima vlasnika te odgajivačnice Nenada koji je veoma pošten i častan čovek)

Evo slike psa kojeg si ti prodao kao sopa pa nek ljudi vide šta ti prodaješ kao sopa.

URL=http://www.radikal.ru]
47702badb785.jpg
[/URL]

Sta je ovo ***? Jel ovo pudlica?:hahaha:

Evo da se i ja javim i napišem nekoliko rečenica...

Kao prvo želim da kažem da ja ovaj posao radim iz ljubavi prema psima a ne zbog para i to ljudi prepoznaju. Na osnovu brojnih mejlova koje dobijam gotovo svakodnevno od poštovalaca ove rase iz Srbije i dijaspore, najbolje se može videti šta ljudi misle o meni i o mojim psima, te se neću ovom prilikom hvaliti. Samo ću reći da sam slikao svako štene i stavio na sajt. Nisam pravio nikakvu selekciju. U ovom leglu svi štenci su OK. Recimo da je Peđa iz Mitrovice dolazio kod mene te se možete na osnovu kontakta sa njim i njegovog mišljenja uveriti da pričam istinu i da nisam pristrasan.

Što se tiče ostalih odgajivača, neka svako radi svoj posao i ja ću ono što najviše volim, a to nije uzgajanje već negovanje kerova. I to kvalitenih.
Pozdrav od Saše Bunde iz Pirota i svako dobro.
:cool:

Poslednja izmena:
pozdrav bata brdo

momce !

Neki ljudi nemogu a neki nece da shvate neke stvari te im treba ponavljati vise puta..
Ako objavljujes ono sto sam pisao objavljuj u originalu a ne kao recenice izvucene iz konteksta i neke tvoje zakljucke i insinuacije.
Ja ne komentarisem druge pse pa ni moje .
O kompetentosti i strucnosti suvisno je polemisati .
Trenutno je u odgajivacnici 9 devet zenki i jedan muzjak naravno svi sa Romanije iz odgajivacnice Nenada Gavrilovica. Sve su selektovane za priplod i bice parene /Luna uparena/
Autenticnost rodovnika i pasa se moze proveriti 0038757233191
Svako stene sa rodovnikom ukoliko pokaze bilo kakvu genetsku manu ili nezadovolji kriterijume po
standardu se menja novim psom.
Dostava pasa funcionise po celoj Srbiji a mesa, do Jagodine,Krusevca juzno do Preseva.
Ovo je ukratko a objavicu i opsirnu prezentacuju .
Mozda je suvisno al srednja duzina dlake je dozvoljena i ti psi podnose vece hladnoce.
Pse treba meriti a strucna lica ocenjivati .
Lepo je sto ljudi pocinju obracati paznju na duzinu njuske/odnos njuska-glava,pravilnost zubala i ugriza,velicinu podbradka,pravilno drzanje ekstremiteta,jer su to stvari koje se lako mere i vide.
Rodovnici se mogu davati i izdavati a vidi kakvi psi idu u priplod. I od dobrih roditelja izadju razliciti psi
Svakom je njegov pas najbolji a vredjajuci psa .............
Sto se tice onog koliko je truda ,ljubavi i para ulozeno to ces da vidis kad budes imao 10 pasa u dvoristu i kroz ruke ti bude proslo 143 tvojih stenadi................

pozdrav.

Bata sa Brda i Bunda su dva različita čoveka.
Bata je piroćanac ali živi u Nišu.
Sajt,
srpskipasbak...

Ja sam takođe Piroćanac ali živim u Pirotu.
moji sajtovi:

www.bunda.rs
www.dog.in.rs
www.serbiandefencedog.com
www.sop.rs
www.srpski-odbrambeni-pas.info
www.srpskiodbrambenipas.in.rs
www.srpskiodbrambenipas.info
www.srpskiodbrambenipas.us

Da ne dođe do zabune.
Verujem da svi ljubitelji i poštovaoci SOP-a ovaj posao rade iz ljubavi jer računica ne postoji. Potrebna je saradnja kako bi ovaj pas konačno bio priznat, a ne svađa i rasrpava.

Pozdrav,
Saša Bunda iz Pirota

Bata sa Brda i Bunda su dva različita čoveka.
Bata je piroćanac ali živi u Nišu.
Sajt,
srpskipasbak...

Ja sam takođe Piroćanac ali živim u Pirotu.
moji sajtovi:

www.bunda.rs
www.dog.in.rs
www.serbiandefencedog.com
www.sop.rs
www.srpski-odbrambeni-pas.info
www.srpskiodbrambenipas.in.rs
www.srpskiodbrambenipas.info
www.srpskiodbrambenipas.us

Da ne dođe do zabune.
Verujem da svi ljubitelji i poštovaoci SOP-a ovaj posao rade iz ljubavi jer računica ne postoji. Potrebna je saradnja kako bi ovaj pas konačno bio priznat, a ne svađa i rasrpava.

Pozdrav,
Saša Bunda iz Pirota

Šta bi sa šatenetom koje poklanjaš?

Back