Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Ne vidim zasto je sve uvredila Smehina opomena. Ona je bila upucena nama sto se svadjamo, pa nema razloga da se sad svi nesto dure... Smeh je pravedan i tolerantan moderator, i nije nikada zloupotrebila svoj polozaj, a da se nastavilo sa prepucavanjima duznost joj nalaze da temu zatvori. No, sad je valjda sve u redu, pa vi lepo nastavite. Pozz

Evo jedne ideje, kao gest dobre volje (mada sam ja na strani SOPovaca, no otkad se Mackic ovde upetljala, svojim udruzenim sharmom smo stekle mnogo "prijatelja")>
zasto ne biste napisali o SOPu za Wikipedi-u? Evo, ja cu prevesti (za dzabe, posto se inace tim poslom bavim za pare ;-) )

I bolje da nerazumes,posto doticni gospodin pokusava da izvrne ruglu SOP-a.Takvi smo mi Srbi zato nas i svrbi.Pa postovani gospodine postavi sviju sliku na sajtu srbovanje,mozda ce im biti zanimljivije da gledaju tebe.A ti ako hoces da vidis SOP-a dodji kod mene pa se njemu smej u lice.Iskreno se nadam da ti se osmeh nece dugo zadrzati na licu.

Ja zaista nemogu da verujem da ima toliko provokatora ili onih sto mrze sve sto je nase.Nisam protivnik nijedne druge rase i ne pljujem po njoj a i sam imam nemackog ovcara.Ovo je zaista nevidjeno! Kad bi svi ovi provokatori imali po jedno stene sopa i shvatili koliko je to dobar pas zauvek bi zacutali i stideli bi se celog zivota svojih izjava na racun SOP-a.

Znas kako, vecina takvih ljudi samo trazi da bude primecena, a najlakse je izazvati negativnu reakciju, pa se onda tako ponasaju.
S druge strane, istina je da smo mi narod koji ima averziju prema samom sebi, a naziv ove rase, vreme kada je javnost saznala za nju i nastup njenog tvorca koji je celu pricu zacinio jakom dozom nacionalizma podseca na taj nas problem sa nama samima. Mislim da ljudi kada lose govore o SOPu uopste ne uzimaju u obzir pse i njihove osobine, vec im zasmeta ono "srpski odbrambeni" (a zaista je rogobatno) i pomisle "kakv je bre to srpski narod koji se sad i preko neke rase od necega brani? dokle?itd"
najbolji odgovor na takve provokacije je upitati da li se ta osoba do sada susretala sa SOPovima, i preneti svoja pozitivna iskustva. Manite se uzvracanja udaraca i pretnji, to nikud ne vodi, vec samo moze da potvrdi uvrezeno misljenje da SOPove drze nekakvi krvozedni negativci.

Ma mi se samo borimo za ove predivne pse.U septembru ce biti prva izlozba i koliko imamo obecanja iz kinoloskog saveza bice uslovno priznat.Od tada pa nadalje rodovnike ce izdavati kinoloski savez i nece moci vise da bude nekih glupih pokusaja ukrstanja.Mi ovde pricamo o pravom sopu a svaki od njh ima svoj rodovnik,mesanci to nemaju i zato potenciram i molim buduce vlasnike sopova da ne kupuju stence bez rodovnika i da se dobro raspitaju.Moj mejl nije tajna,broj tel.Pedje Balanca nije tajna i nismo nikakva fantomska organizacija vec samo zelimo da usmerimo ljude gde da nabave pravog sopa.

Back