Vidi, ko je znao da necu dobiti aprobaciju preko Gutachter-a, ko je znao da necu položiti Kenntnisprüfung? Pozurio sam sa odlukom da dodje kod mene, to je tačno. Berufserlaubnis mi je istekao 13.09.2021, termin za drugi KP sam imao 07.11.2019, a sin mi se rodio 27.09.2019. Da BiH prebrodio taj period od nepuna dva meseca, Landratsamt nam je svoma troma izdao Duldung, koji ne pokriva NISTA, pa ni osiguranje...nikakav novac, dodatak za bebu, za majku, NISTA. Dakle paklenih mesec ipo dana provodim u stanu uceci, sa malom bebom i operisanom zenom. Naišao na goveda smrdljiva u ispitnoj komisiji koji su jedva dočekali da nas obore pitajući svemirsku medicinu. E onda kao azilanti napustamo nemacku, rad u kovidu u Srbiji i ucenje za Kenntnisprüfung i hvaaala bogu položio. To sa klinikom RoMed je AOK regulisao, i opet sam u aok bez ikakvih problema, a Schufa mi je od neplacenog Kfz-Steuer-a, jer sam sa prijavljenim autom izasao iz nemacke, nikad ga nisam odjavio niti platio porez. Da li biste vi putovali busom ili avionom sa bebom od mesec dana? Ovde kontaktirao Hauptzollamt, prebacio dugovanje i resio, sreca sacuvao vozačku i evo pre neki dan ga odjavio. Problemi zbog nepostojećih tablica ali reseno preko eidesstattliche Erklärung. Sto se banke tice...dobio sam i Girokonto u Sparkasse jer sam uredno podmirio racun pre nego da izadjem. Naravno dispo kredit za sad ne moze. A ona krava u Volksbank moze da pukne ako hoce. Tako da nemoj molim te to, nije ti svatljivo i prihvatljivo. Kad neko prodje taj pakao bez obzira da li je kriv ili ne, nek onda prica u negativnom kontekstu. NARAVNO da sam hteo da mi se dete rodi ovde i da odavde rešimo boravak, ali jbg. nisu se sklopile kockice tada. Sada su i zena i sin uredno dobili vizu i uskoro idem po njih. I ne treba mi nesto kreditna kartica, ne nameravam da kupujem nekretnine, niti da obilazim zemaljsku kuglu u luksuznom automobilu. Ja volim BMW E39 koji se proizvodio od 1996-2003, i sad sam uzeo jednog za 1900€ i prezadovoljan sam. I pre svega da radim posao koji volim jer imam najboljeg mentora na svetu.
I nije "problematika" nego je bila skoro pa bezizlazna situacija. Video bih TE da si se nasla u istoj! Tako da ako ne umes da pomognes, nemoj da odmazes neumesnim komentarima. "Da plati 8000€"...odakle bre 8000€? ziveo sam u regiji gde stan od 55 m2 košta 1100€