Jovana stomatolog
Početnik
- Poruka
- 2
Postovane Kolege stomatolozi, zanima me da li neko zna nešto o dobijanju BE bez FSP u Bavarskoj? Da li je moguće, ukoliko imamo poslodavca ? Hvala unapred

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam se sada vratila iz Nemacke pre 3 dana. Putovala sam busom preko Horgosa i pokazala resenje od min zdravlja tj Gutachtera da mi zahteva Arz Atest i prosla sam granicu obavila lek i vratila se. Posto sam imala PCR uradjen , oslobodj sam isti dan karantina. od strane Gesundheitsamta.Pozdrav kolege,
Trebalo bi da uradim Ärztliches Atest u Nemačkoj za Regierung Oberbayern, ali zbog trenutne situacije sa Covidom ne mogu doći u Nemačku. Da li postoji neka opcija da taj Ärztliches Atest uradim kod doktora koji imaju nemački pečat u Beogradu ili Srbiji ili u Bosni? Da li je neko imao sličnu situaciju?
Hvala,
Pozdrav
Nayalost uslov Za BE je FSPPostovane Kolege stomatolozi, zanima me da li neko zna nešto o dobijanju BE bez FSP u Bavarskoj? Da li je moguće, ukoliko imamo poslodavca ? Hvala unapred![]()
Može, ja sam dobila prije aprobacije. Samo se pozovete na zakon § 19a Abs 6Dali ako radim 21 mesec kao lekar sa Blue card BE moze da dobijem Niederlassungserlaubnis bez aprobacija? Ili za Niederlassungserlaubnis je potrebno aprobacija?
Sadržaj KP zavisi uglavnom od komisije, pitaju svoje oblasti. U svakom slučaju pitaju internu i hirurgiju, a ostalo šta im padne na pamet, mada se tu uglavnom vrti oko farmakologije i radiologije. Od tih "dopunskih" tema bude i "egzotike" poput mikrobiologije ili psihosomatike... Koliko znam oni ne dobijaju nalaz veštaka.Da li sadržaj Kenntnisprüfunga na bilo koji način zavisi od nalaza Gutachtera prilikom upoređivanja studija u Srbiji i Nemačkoj?
Ili svi koje Gutachter odbije za direktnu aprobaciju polažu iste predmete tokom Kenntnisprüfunga?
Bitno mi je da znam koliko da se cimam oko vađenja dodatne potvrde o radnom stažu, pošto su mi ionako vrlo male šanse da dobijem direktnu aprobaciju a moram da idem na Gutachtera.
Hvala veliko.
Drage kolege, molim za pomoć...
Da li neko zna kada se položi specijalistički ispit u Nemackoj da li moze da se radi pola radnog vremena?
Recimo radite 15 dana, a ostatak ste u Srbiji?
Dobar dan , da li ste uspeli da dobijete program? I meni je hitno potreban .Poštovane kolege, da li neko ima po starom Plan i program Medicinskog fakulteta Beograd upisan 1997.- završen 2004.god unapred hvala svima.
Plan i program MF BG ima Dragana Jurukovic, sudski prevodilacDobar dan , da li ste uspeli da dobijete program? I meni je hitno potreban .
Postovani kolega, ja imam plan i program preveden na Nemacki, program pre Bolonje, Nis.Poštovane kolege, da li neko ima po starom Plan i program Medicinskog fakulteta Beograd upisan 1997.- završen 2004.god unapred hvala svima.
Da li si ti je aprobacija priznata na osnovu vjestacenja ili si morala polagati Kenntnisprüfung?Pozdrav! Interesuje me je ko je polagao Facharztprüfung jel priznato vrijeme sa Berufserlaubnis u Weiterbildung. Ja sam radila prvo u Brandenburgu i sada sam u NRW gde sam dobila odgovor iz Komore da moram dostaviti ergänzende Bescheid zu dem Berufserlaubniss. Jel neko imao takva iskustva? Hvala puno unapred!
Da li si ti je aprobacija priznata na osnovu vjestacenja ili si morala polagati Kenntnisprüfung?