Srpski lekari u Nemačkoj

Postovani,Kada ste pr.na hospitaciju oko 2 meseca i bolnica vama obezbedi smestaj a vama istice te 90dana u Taj period u toku hospitacije ,koja je mogucnost da preko bolnica u Ausländerabteilung da sredite za duzi prestoj da se me vracate u vasoj zemju da cekate termin za ambasadu.molim vas ko ima neka iskustva da spodeli.itno I bitno nam je.hvala unapred

Postovani,Kada ste pr.na hospitaciju oko 2 meseca i bolnica vama obezbedi smestaj a vama istice te 90dana u Taj period u toku hospitacije ,koja je mogucnost da preko bolnica u Ausländerabteilung da sredite za duzi prestoj da se me vracate u vasoj zemju da cekate termin za ambasadu.molim vas ko ima neka iskustva da spodeli.itno I bitno nam je.hvala unapred

Mislim da je, nažalost, nemoguće.

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise

Pozdrav kolege!
Dobila sam Praktikantenvertrag u trajanju od 4 meseca i platom 800e bruto. U ugovoru pise da- die Praktikantin steht wieder in einem Anstellungsverhältnis noch in einem arbeitsnehmeränlichen Verhältnis zur Klinik, Arbeitszeit 20 stunden wöchentlich.
Interesuje me u koju kategoriju u ambasadi da se prijavim za termin--obrazovanje i usavrsavanje ili u zaposlenje (nox 6-8 visokokvalifikovani)?
Jel imao neko od kolega slicno iskustvo?

Pozdrav!

Back