Srpski lekari u Nemačkoj

Ima li neko proverenu informaciju, da li je Telc B2/C1 priznat i dalje u Hesenu i SH?

https://rp-giessen.hessen.de/sozial...aubnis-zur-ausübung-des-berufs-als-ärztin-und

Tako pise :-)
Dosta je lakse tako nego cekati termin za FSP.
Mislim da ima u skoli Neven i u NS pro group u BG.

- - - - - - - - - -

Ima li neko proverenu informaciju, da li je Telc B2/C1 priznat i dalje u Hesenu i SH?

Poslao sam Vam poruku u inbox.

- - - - - - - - - -

https://rp-giessen.hessen.de/sozial...aubnis-zur-ausübung-des-berufs-als-ärztin-und

Tako pise :-)
Dosta je lakse tako nego cekati termin za FSP.
Mislim da ima u skoli Neven i u NS pro group u BG.

- - - - - - - - - -

Poslao sam Vam poruku u inbox.

I u Sarlandu je priznat kao i SH.

Sto se tice dokumenata prije par dana sam ostavio povecu poruku, mislim da se taj spisak nesto bitno ne razlikuje od pokrajine do pokrajine. Kome treba literatura za FSP nek mi posalje mejl, ja vec imam dosta stvari na gdrive-u pa mogu poslati. Ovo sto ja imam je bas za FSP. Ja polazem za tri nedelje u Hanoveru.

Kolega, da li mozete meni za FSP na otkacidodaske@gmail.com da posaljete? Hvala unapred.

Ima li neko da je dobio radnu vizu sa visinom primanja koja nisu dovoljna za plavu kartu, tj. npr. ako mu je ugovor na Teilzeit?
Ja cu u pocetku raditi Teilzeit, pa me zanima da li bi visina primanja mogla da pravi problem prilikom dobijanja vize.
Hvala!

Pozdrav svima! Zanima me da li postoji bilo kakva sansa za rad za nas najmladje lekare u Nemackoj dok se ne polozi kod nas drzavni ispit :D bilo da je to placena/neplacena hospitacija, bilo kakav rad bi bio dobar kako bi se jezik sto bolje savladao. Da li neko ima iskustvo ili zna nekog ko je bio u takvoj situaciji? Hvala Vam mnogo

Dobar dan! da li neko moze da mi kaze koji univerzitet u Nemackoj ima najslicniji program medicinskom fakultetu U Beogradu. Ja sam zavrsila 2003, i u prvom mahu mi je Gutachter odbio aprobaciju i nabrojao odredjene deficite poput palijativne medicine, terapije bola, anestezije...U vreme kada sam ja studirala to nisu bili posebni predmeti. ja sam se zalila, a sada mi treba informacija ukoliko neko od kolega zna gde je program najslicniji onome sto smo mi radili.
Hvala unapred

Da pohvalim forum, iscitao sam sve od 140str pa na ovamo. Diplomirao sam ove god. Imam A1 i A2 zavrsene jos pre nekoliko god. Sada bih ponovo krenuo na kurs, ali bih opet da predjem A2 jer se ipak u medjuvremenu dosta zaboravilo. Ono sto me zanima je koju skolu preporucujete? Da bude ta priprema orjentisana da mkze da se polozi B2 n Goethe inst. I jel znate jel postoji potraznja iz obl ginekologija i akuserstvo? Hvala :)

Dobar dan! da li neko moze da mi kaze koji univerzitet u Nemackoj ima najslicniji program medicinskom fakultetu U Beogradu. Ja sam zavrsila 2003, i u prvom mahu mi je Gutachter odbio aprobaciju i nabrojao odredjene deficite poput palijativne medicine, terapije bola, anestezije...U vreme kada sam ja studirala to nisu bili posebni predmeti. ja sam se zalila, a sada mi treba informacija ukoliko neko od kolega zna gde je program najslicniji onome sto smo mi radili.
Hvala unapred

Mislim da je sreca najbitniji faktor kod priznavanja diplome. Meni je Gutachter u Bayernu odmah dao aprobaciju, a mojoj koleginici koja je studirala zajedno samnom je nasao da joj fali nastava iz odredjenih predmeta tipa hirurgije. A jedino po cemu se nas dve razlikujemo je bilo sto smo dopale kod razlicitog Gutachtera,i sto sam ja godinu dana ranije predala za aprobaciju., Sad radim u NRW i cula sam da svi koji spadaju pod Ärztekammer Nordrhein idu nakon godinu dana da polazu aprobaciju.

Back