IlijaSulzbach
Početnik
- Poruka
- 12
Javite nam se na ilija.dreznjak@gmx.de
Mi smi u Njemackoj i dosta prevodima za ljecinke iz Srbije pi povoljnim cjenama.
Mi smi u Njemackoj i dosta prevodima za ljecinke iz Srbije pi povoljnim cjenama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
PKT i FSP nisu isti. PKT ili Patientenkommunikationtest se polaze pri Freiburg akademiji,laksi je od FSP i veca je prolaznost. Sa polozenim PKT-om moze se dobiti BF u M-V samo na 6 mes. svakako moras da polazes i FSP. Ja sam se odluzila da polazem PKT,zato sto mi je termin za FSP tek u aprilu,a i retko ko polozi iz prve.
Ovo ti je link FIA i pojasnjenje o PKT-u .
https://www.fia.academy/page/aerzte-qualifizierung
- - - - - - - - - -
PKT i FSP nisu isti. PKT ili Patientenkommunikationtest se polaze pri Freiburg akademiji,laksi je od FSP i veca je prolaznost. Sa polozenim PKT-om moze se dobiti BF u M-V samo na 6 mes. svakako moras da polazes i FSP. Ja sam se odluzila da polazem PKT,zato sto mi je termin za FSP tek u aprilu,a i retko ko polozi iz prve.
Ovo ti je link FIA i pojasnjenje o PKT-u .
https://www.fia.academy/page/aerzte-qualifizierung
Kolege ako ima neko za prevod plana i programa nastave sa NISKOG medicinskog fakulteta, neka se javi radi podele troskova. Plan i program pre bolonje!
Pozdrav Kolege, zna li neko povoljnog ovlascenog prevodioca u Nemackoj?
Kolegice/Kolege,
sad sam malo zbunjen kada je u pitanju PKT i FSP. Jedni kažu da je to jedno te isto, dok drugi tvrde da nije isto... Sta sad!? Da li je u Hessenu dovoljno položiti PKT (neki su već pisali da jeste) kako bi se stekli uslovi za izlazak na Kenntnisprüfung/Aprobaciju ili to mora biti FSP C1? Molim licna iskustva. Ja sam prije nekoliko dana dobio Berufserlaubnis i planiram u martu polagati PKT...
Napomena: ja sam u Hessenu dobio BE na dvije godine bez PKT...
Nije isto,objasnjenje ste dobili u postu iznad. Odgovor na drugo pitanje cete dobiti ako pozovete lekarsku komoru,tako je najsigurnije
Ne mogu da vjerujem, da nema kolegica/kolega koji su postupak aprobacije završili u Hessenu.Hvala na odgovoru, ali u postu stoji da je PKT uslov da se dobije BE i to na 6 mjeseci. Ja sam dobio BE na dvije godine i to bez PKT. Zato me malo buni predmetni post... Molimo kolege iz Hessena koji su završili postupaka aprobacije za pojašnjenje. Hvala i lijep pozdrav!
Tako je kolega na 6 meseci ali samo u M-V (Mecklenburg Vorpommern-u)! Informacija je samo za M-V,ne znam kako je u drugim pokrajinama.Ne mogu da vjerujem, da nema kolegica/kolega koji su postupak aprobacije završili u Hessenu.
To vam takodje zavisi od pokrajine. Ovde je svaka pokrajina slucaj za sebe. Ali pise na sajtu lekarske komore,njabolje je da tamo proveriteKolege, na koja sva dokumenta je potrebno staviti apostil?
Molim za brz odgovor, posto sutra idem u sud. Hvala unapred
Postoji knjiga ''Kommunikation für auslaendische Ärzte Vorbereitung auf den Patientenkommunikationstest''. Ali knjiga nije nisto posebno. Na ispitu dobijes Aufklärungsbogen ( potpuno isti kao u bolnicama) Ja sam to priprermala,odnosno citala. Imam u komp. mogu ti proslediti na e-mail.Pozdrav, da li mi mozes reci odakle pripremas PKT i koliko je okvirno potrebno za pripremu ispita?
Stvarno, ne mogu da vjerujem da na forumu nema kolegica/kolega koji su u Hessenu završili postupak aprobacije i mogu odgovoriti na postavljeno pitanje.Kolege iz Hessena, još jednom molim za informaciju iz prve ruke. Da li je dovoljno položiti PKT kako bi se mogao polagati Kenntnisprüfung ili to mora biti FSP C1. Hvala puno!
Posaljite e-mail lekarskoj komori ili ih jednostavno nazovite.Tako dobijete informaciju iz ``prve ruke``.Stvarno, ne mogu da vjerujem da na forumu nema kolegica/kolega koji su u Hessenu završili postupak aprobacije i mogu odgovoriti na postavljeno pitanje.
To vam takodje zavisi od pokrajine. Ovde je svaka pokrajina slucaj za sebe. Ali pise na sajtu lekarske komore,njabolje je da tamo proverite
Molim za pomoć
Iz regije Bajer sam dobio informaciju da dopunim moju dokumentaciju za BE i to dodatak diplome.
Može li mi neko pomoći sa informacijom o čemu se radi.
Hvala.
Molim za pomoć
Iz regije Bajer sam dobio informaciju da dopunim moju dokumentaciju za BE i to dodatak diplome.
Može li mi neko pomoći sa informacijom o čemu se radi.
Hvala.