Srpski lekari u Nemačkoj

Princip izdavanja BE Frau K je takav, da posalje Zusicherung tek kad je sve sa dokumentacijom uredu. Ona posalje Zusicherung da mozete napraviti vizu, pa onda kad dodjete sa vizom i prijavite se na adresu, onda BE posalje postom :rtfm: ne moze se licno preuzeti :dash: otprilike za to sve treba bar jos mjesec dana... A na mailove odgovara samo kad zeli nesto da vam saopsti, ali pisite, drzim vam fige da odgovori...Kod Bake je situacija vec drugacija...Jeste vec dobili termin u SA i predali za vizu, jer mi je poznata situacija u SA...
U SA su rekli da mogu dobiti brzo termin, ali moram putem e-mail dostaviti Arbeitsvertrag i Zusicherung... Ugovor o radu sam potpisao, ostaje još Zusicherung. Kad mogu okvirno očekivati da se Fr. K. oglasi po pitanju dostavljene dokumentacije?
Eingangsbestätigung sam već dobio postom. Pozzz

Hvala puno draga Zufrieden na korisnim informacijama. I meni je sve ovo bilo jako cudno, zato sam se i obratila. Plasim se da ta agencija Mediafair iz Uzica, nije prevara, jer mi nije logicno da mogu raditi bez FSP, mozda oni i misle na taj praktikum, ali to se ne isplati uopste, jer nije placeno uopste ili do 500€ maksimalno i tako 1-2 godine da radim. A oni obecavaju normalne plate tako da moram to sve da proverim, jer naplacuju svoje usluge i od poslodavca i od nas, koliko sam cula. I onda kazu tek nakon 2 godine polazem FSP i radim kao Assistent, jos 2 godine. To je bas gubljenje vremena, a nema ni puno logike. Hvala jos jednom!

Draga koleginice Doktoresa,
pre neki dan sam vam ostavio broj telefona vezano za agenciju Medifair. Informacije koje imate i koje ste izneli u postu nisu Vam tačne i istinite, usluge su 100 % besplatne to možete i lično proveriti. Kancelarije agencije se nalaze u Užicu,Beogradu i Nišu. Za vrlo kratko vreme otvara se i u Kragujevcu. Sto se tiče Medifair agencije,to Vam je jedina agencija koja poseduje rešenje Ministarstva za rad i zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, i mozete se uveriti na fb stranici Medifaira ili FB stranici Srdjan Petrović i pročitati rešenje odnosno čime se bavimo. Takodje možete naći agenciju i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje kao kooperativni saradnik u zapošljavanju. Svakako i vi ste dobro došli i shvatamo Vaš oprez.
Srdačan pozdrav

U SA su rekli da mogu dobiti brzo termin, ali moram putem e-mail dostaviti Arbeitsvertrag i Zusicherung... Ugovor o radu sam potpisao, ostaje još Zusicherung. Kad mogu okvirno očekivati da se Fr. K. oglasi po pitanju dostavljene dokumentacije?
Eingangsbestätigung sam već dobio postom. Pozzz

Napisacu vam iskustvo mog momka za ciji BE je ona bila zaduzena. Pocetkom jula je predao zahtjev, takodje dobio Eingangsbestätigung, polovinom jula mu javlja da mu Lebenslauf nije uredu, trazi ispravku. Pocetkom avgusta ide na godisnji 2 sedmice. Poslije tog godisnjeg smo joj pisali mail upravo za Zusicherung koji je potreban za vizu. Ali ne odgovara na mail uopste. Nikako. Mjesec dana. Pocetkom septembra smo oboje vec bili iznervirani jer vec dva mjeseca prolazi a nista se ne desava. Opet joj napise mail trazeni informaciju da li je sa dokumentacijom sve uredu i moli je da mu javi sta je sa cijelim procesom, jer iz bolnice takodje pitaju. Sat vremena poslije tog maila dobija skeniran Zusicherung. Dobio je vizu, prijavio se na adresu i kad je dosao da joj odnese Meldebescheinigung, prepisala je adresu i rekla da ce BE stici postom za dvije sedmice :eek: Medjutim stigao je za 5 dana i konacno je mogao poceti da radi. Za moj slucaj je bila zaduzena Bake i ja sam za 4 sedmice dobila original BE bez Zusicherunga, potrebne prijave u Njemackoj i sl. Ako se izuzmu 2 sedmice koje je provela na odmoru ukupan proces traje 6 sedmica cekanja i jos 4 sedmice dok se dobije viza, prijava na adresu i dok stigne BE postom. Molim vas, nemojte se obeshrabriti mojim postom, ali to je nesto sto se njemu desilo, a cijeli slucaj sam ispratila sa njim. Ako vam ne odgovori vi pisite za par dana opet i naoruzajte se strpljenjem...

Napisacu vam iskustvo mog momka za ciji BE je ona bila zaduzena. Pocetkom jula je predao zahtjev, takodje dobio Eingangsbestätigung, polovinom jula mu javlja da mu Lebenslauf nije uredu, trazi ispravku. Pocetkom avgusta ide na godisnji 2 sedmice. Poslije tog godisnjeg smo joj pisali mail upravo za Zusicherung koji je potreban za vizu. Ali ne odgovara na mail uopste. Nikako. Mjesec dana. Pocetkom septembra smo oboje vec bili iznervirani jer vec dva mjeseca prolazi a nista se ne desava. Opet joj napise mail trazeni informaciju da li je sa dokumentacijom sve uredu i moli je da mu javi sta je sa cijelim procesom, jer iz bolnice takodje pitaju. Sat vremena poslije tog maila dobija skeniran Zusicherung. Dobio je vizu, prijavio se na adresu i kad je dosao da joj odnese Meldebescheinigung, prepisala je adresu i rekla da ce BE stici postom za dvije sedmice :eek: Medjutim stigao je za 5 dana i konacno je mogao poceti da radi. Za moj slucaj je bila zaduzena Bake i ja sam za 4 sedmice dobila original BE bez Zusicherunga, potrebne prijave u Njemackoj i sl. Ako se izuzmu 2 sedmice koje je provela na odmoru ukupan proces traje 6 sedmica cekanja i jos 4 sedmice dok se dobije viza, prijava na adresu i dok stigne BE postom. Molim vas, nemojte se obeshrabriti mojim postom, ali to je nesto sto se njemu desilo, a cijeli slucaj sam ispratila sa njim. Ako vam ne odgovori vi pisite za par dana opet i naoruzajte se strpljenjem...

Zahtjev sam predao 16.11., a Eingangsbestätigung sam dubio postom za dva-tri dana. Nadam se da će mi odgovoriti na e-mail, odnosno da će mi razumnom roku poslati Zusicherung. Sta može biti pogrešno na CV? Pozzz

Zahtjev sam predao 16.11., a Eingangsbestätigung sam dubio postom za dva-tri dana. Nadam se da će mi odgovoriti na e-mail, odnosno da će mi razumnom roku poslati Zusicherung. Sta može biti pogrešno na CV? Pozzz

Ako u nekom vremenskom periodu niste nista radili i niste to napisali i imate "vremenske rupe" kako ih ja zovem. On je izmedju polaganja jezika i nalazenja posla imao dva mjeseca koja nisu nigdje navedena. Zbog tog je trazena ispravka. Javite kad dobijete Zusicherung i ja se nadam da ce to ici brze...

Ako u nekom vremenskom periodu niste nista radili i niste to napisali i imate "vremenske rupe" kako ih ja zovem. On je izmedju polaganja jezika i nalazenja posla imao dva mjeseca koja nisu nigdje navedena. Zbog tog je trazena ispravka. Javite kad dobijete Zusicherung i ja se nadam da ce to ici brze...
Hvala puno! Koliko ste dugo čekali na polaganje FSP i Kenntnissprüfunga? Da li se to moze odmah prijaviti ili se mora čekati neki rok? Meni je rekla da je Wartezeit do godinu dana...

Hvala puno! Koliko ste dugo čekali na polaganje FSP i Kenntnissprüfunga? Da li se to moze odmah prijaviti ili se mora čekati neki rok? Meni je rekla da je Wartezeit do godinu dana...

Od "FSP" mozete polagati PKT, Telc Medizin C1 i kad to polozite, predate certifikat i onda idete na listu cekanja i zaista je do godinu dana. Ucite do tad i polako se spremajte, najbitnije je da vas u bolnici ne pozuruju da imate aprobaciju. Jedina losa strana je sto se bez aprobacije ne moze zapoceti Weiterbildung.

Od "FSP" mozete polagati PKT, Telc Medizin C1 i kad to polozite, predate certifikat i onda idete na listu cekanja i zaista je do godinu dana. Ucite do tad i polako se spremajte, najbitnije je da vas u bolnici ne pozuruju da imate aprobaciju. Jedina losa strana je sto se bez aprobacije ne moze zapoceti Weiterbildung.
Nadam se da ce na Klinici imati toliko razumijevanja... stvarno dugo traje. Da li FSP mogu prijaviti npr. za slijedeći mjesec ili postoje određeni rokovi - PKT na FIA? Žalosno je koliko podcjenjuju diplome sa državnih fakulteta iz bivše Juge...

Nadam se da ce na Klinici imati toliko razumijevanja... stvarno dugo traje. Da li FSP mogu prijaviti npr. za slijedeći mjesec ili postoje određeni rokovi - PKT na FIA? Žalosno je koliko podcjenjuju diplome sa državnih fakulteta iz bivše Juge...

Da, PKT mozete prijaviti kad zelite. Sve radite preko sajta na kojem su vec ponudjeni termini. Izaberete jedan koji vam odgovara, uplatite. Polozite :) Rezultati se cekaju 3-4 sedmice.

Zdravo kolege. Zelela bih da pitam da li neko od vas radi na psihosomatici? Tu granu u Srbiji nemamo, a meni zvuci interesantno, pa bih zelela da pitam za detaljnije informacije. Kako izgleda radni dan u takvoj klinici? Dezurstvo? Da li su sve te klinike iskljucivo rehabilitacione ili ima i akutnih? Imate neku za preporuciti? Unapred hvala. Pozdrav.

Da, PKT mozete prijaviti kad zelite. Sve radite preko sajta na kojem su vec ponudjeni termini. Izaberete jedan koji vam odgovara, uplatite. Polozite :) Rezultati se cekaju 3-4 sedmice.

Kolegice, da li sam pronašao ispravan link za prijavu ispita? Ne želim pohađati nikakav kurs... Gdje, na kojem linku mogu pronaći raspored i termine ispita? Lp
https://www.fia.academy/page/aerzte-anmeldung/

https://www.freiburg-international-academy.de/page/pkt

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kolege da li neko ima iskustva sa Gutachterom u Baden Wurttemberg?Iz Regierungsprasidium Stuttgart su mi odobrlili Berufserlaubnis i ponudili dve opcije:1.da polazem Kentnnisprufung 2.da saljem diplomu na procenu kod Gutachtera.Da li ima neko preveden plan i program Medicinskog Fakulteta u Beogradu Generacija 2000?

Draga koleginice Doktoresa,
pre neki dan sam vam ostavio broj telefona vezano za agenciju Medifair. Informacije koje imate i koje ste izneli u postu nisu Vam tačne i istinite, usluge su 100 % besplatne to možete i lično proveriti. Kancelarije agencije se nalaze u Užicu,Beogradu i Nišu. Za vrlo kratko vreme otvara se i u Kragujevcu. Sto se tiče Medifair agencije,to Vam je jedina agencija koja poseduje rešenje Ministarstva za rad i zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, i mozete se uveriti na fb stranici Medifaira ili FB stranici Srdjan Petrović i pročitati rešenje odnosno čime se bavimo. Takodje možete naći agenciju i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje kao kooperativni saradnik u zapošljavanju. Svakako i vi ste dobro došli i shvatamo Vaš oprez.
Srdačan pozdrav

Dragi kolega,
Hvala puno na informacijama, koje su zaista tacne! Nisam ulazila redovno na forum, ali sam u medjuvremenu saznala da je agencija pouzdana, da su usluge besplatne i da su i vise nego korektni! Tako da zelim ovim putem da kazem da se usluge zaista ne naplacuju, a FSP je uslov za pocetak radnog odnosa, kao i svuda. Ako je jos u potrazi za poslom, neka slobodno kontaktira ovu agenciju.:)
Pozdrav!

Poštovana koleginice Doktoresa,

zahvaljijem se na uzvraćenom komentaru i koristim ovu priliku da Vas obavestim, kao i sve ostale koji su zainteresovani za rad u DE da će mo za nekih 10-15 dana imati nove ponude za zapošljenje lekara,medicinskih sestara,rent.tehničara i ostalih tehničara,laboranta,fizioterapeuta i ostalo. Svakako sva obaveštenja biće postavljena na FB profilu Srdjan Petrović i ovde na forumu.
Srdačan pozdrav
Srdjan Petrović
tel./viber +381642572399
FB profil Srdjan Petrović
Medifair

Dragi kolega,
Hvala puno na informacijama, koje su zaista tacne! Nisam ulazila redovno na forum, ali sam u medjuvremenu saznala da je agencija pouzdana, da su usluge besplatne i da su i vise nego korektni! Tako da zelim ovim putem da kazem da se usluge zaista ne naplacuju, a FSP je uslov za pocetak radnog odnosa, kao i svuda. Ako je jos u potrazi za poslom, neka slobodno kontaktira ovu agenciju.:)
Pozdrav!

Pozdrav kolege! :)
Da li ima nekog ko je polagao FSP pre nego sto je poceo da radi? Zanima me da li ste sami spremali ili ste isli na kurs? Da li postoji literatura?
Nova sam u ovome :) Krecem sa trazenjem posla, polozila sam B2, ali vidim da je sada za BE neophodan FSP... Mislim da nije nikakav problem poloziti, kada se bar nekoliko meseci radi, cisto zbog opustenosti u govoru i strucnog izrazavanja, koje kod kuce, samo ucenjem, tesko moze da se stekne :/
Ako neko ima predlog kako se spremiti bila bih zahvalna na komentaru. Takodje bih vas zamolila ako imate nesto od literature da mi posaljete na mail: jnmtsr16@gmail.com
Hvala unapred i zelim svima puno uspeha!

Potrebna mi je jedna informacija, mozda je neko vec imao iskustva sa ovim. Trebam da overim prevedena dokumenta u ambasadi. E sada, oni su meni u mejlu napisali da je overa 10e po dokumentu, dok skoro svi na fejsu kazu da su overili i da je bilo samo 1e. Prijateljica mi je rekla da mi je bolje da idem tamo nego kod notara, jer je jeftinije, mada mi se sada ne cini tako.

Potrebna mi je jedna informacija, mozda je neko vec imao iskustva sa ovim. Trebam da overim prevedena dokumenta u ambasadi. E sada, oni su meni u mejlu napisali da je overa 10e po dokumentu, dok skoro svi na fejsu kazu da su overili i da je bilo samo 1e. Prijateljica mi je rekla da mi je bolje da idem tamo nego kod notara, jer je jeftinije, mada mi se sada ne cini tako.

Ako ti pokrajina dozvoljava da overis zajedno (npr kopija diplome, dodatka, licence itd) onda je prvih deset strana 10E a narednih 10 strana 5 E ali ako moras svaki dokument pojedinacno da overavas (sto je kod mene bio slucaj) cena je 10E po overi. Notar u De kosta koliko i ambasada Nemacke u Bg ali ti je definitivno lakse da to odradis u Bg kod ljubazne tete na C salteru.

Cao,
ne razumem kakva overa u Ambasadi?Ja sam na moja dokumenta,koja su inace prosla u nemackoj,overila Apostilom koji se stavlja u sudu tamo gde je dokument izdat .Sa Apostilom sam predala u Landes und Uberprüfungsamt u Frankfurtu.Apostil se stavlja na svu dokumentaciju koja dokayuje skolovanje i to na ORIGINALE a tamo gde ne moze na original,original se kopira,overava kod notara pa na overenu kopiju se stavlja Apostil.Posle Apostila ne treba vise nikakav pecat.Na dokumenta na koja ne ide apostil kao sto su izvod iz knjige rodjenih i vencani list npr.uzimaju se u opstini za medjunarodnu upotrebu tj.na stranom jeziku/obicno su na francuskom jer je francuski medjunardni diplomatski jezik/.U Hessenu npr,ne treba Apostil na LICENCU ,samo prevod.
Sva dokumenta sa Apostilom idu kod prevodioca /prevodilac u nemackoj ili mora da bude priznat u Nemackoj/ prevodilac stavlja svoj zvanican pecat na PREVODE koji je priznat.Sve originale ,prevode originala i obicne kopije se predaju -tako je za Hessen.

pozz

Drage kolege, da li neko zna koja je procedura za polaganje FSP i koliko se ceka termin od momenta kada se prijavi ispit, konkretno u pokrajini Hessen? Da li ste sami spremali ispit ili ste isli na kurs? Trenutno sam u potrazi za poslom u ovoj pokrajini, pa me zanima kako ide dalje procedura, nakon dobijanja ugovora? Inace, imam pasos EU pa ne moram da trazim dozvolu boravka preko ambasade. Hvala unapred!

Back