Srpski lekari u Nemačkoj

Kontaktirao sam odeljenje za aprobacije u BW i dobio odgovor,mozda nekom posluzi...

Sehr geehrter Herr,

Sie können Ihre Dokumente in Deutschland als auch in Kroatien übersetzen lassen. Entscheidend ist, dass es sich um einen beeidigten Dolmetscher handelt und Sie die Dokumente von einer Behörde / Notar amtlich beglaubigen lassen.

Freundliche Grüße
Marcia-Sophie Kropf
Regierungspräsidium Stuttgart
Referat 95
Landesprüfungsamt für Medizin und Pharmazie, Approbationswesen
Nordbahnhofstr. 135
70191 Stuttgart

Bio danas na fakultetu u Nišu, izdaju se brzo dokumenta, mislim na plan i program i na dodatak diplome. Program i plan kostaju 3000 din., takodje i dodatak - diplome kosta 3000 din. Bio sam i u lekarskoj komori , potvrda da nisi imao lekarske greske kosta 100 din. taksa.
Eto male inf. za one kolege koji treba da izvade ove papire.

Ako vec imate plavu kartu znaci i da imate boravak tamo, sto znaci da mozete sta pozelite :D za hospitaciju ni nama koji smo NonEu ne treba nikakva dozvola a pogotovo vama ;)

Hvala koleginice:), ali slučaj je malo komplikovan.Koleginici nikako da završe Be:dash:, a klinika joj nudi hospitaciju do dodele Be.Sa klinikom je potpisala privremeni ugovor -do dodele Be.U ambasadi su joj rekli da može podići Plavu kartu na osnovu Zusicherunga.Da li bi ona smela sa hospitacijskim ugovorom i Plavom kartom da se prijavi u De? Ili sada mora podnositi zahtev za tu vizu za hospitaciju?

Kontaktirao sam odeljenje za aprobacije u BW i dobio odgovor,mozda nekom posluzi...

Sehr geehrter Herr,

Sie können Ihre Dokumente in Deutschland als auch in Kroatien übersetzen lassen. Entscheidend ist, dass es sich um einen beeidigten Dolmetscher handelt und Sie die Dokumente von einer Behörde / Notar amtlich beglaubigen lassen.

Freundliche Grüße
Marcia-Sophie Kropf
Regierungspräsidium Stuttgart
Referat 95
Landesprüfungsamt für Medizin und Pharmazie, Approbationswesen
Nordbahnhofstr. 135
70191 Stuttgart

Sve zavisi izgleda od pokrajine do pokarajine. Ja pitao u Hessenu, tacnije kod nadležnih organa u Frankfurtu, gdje si mi rekli da prevode prihvataju isključivo od tumača iz DE.

Hvala koleginice:), ali slučaj je malo komplikovan.Koleginici nikako da završe Be:dash:, a klinika joj nudi hospitaciju do dodele Be.Sa klinikom je potpisala privremeni ugovor -do dodele Be.U ambasadi su joj rekli da može podići Plavu kartu na osnovu Zusicherunga.Da li bi ona smela sa hospitacijskim ugovorom i Plavom kartom da se prijavi u De? Ili sada mora podnositi zahtev za tu vizu za hospitaciju?

Najbolje neka uradi to što su joj rekli u ambasadi.

Neka podigne Plavu kartu, ni slučajno spominjati u ambasadi, jer će samo ponovnim zahtjevom za vizu izgubiti vrijeme i bolnica moze odustati od nje. Smije se prijaviti, u Meldeamtu je niko nece pitati za Be, njima je bitno da ima gdje stanovati i adresa na koju se prijavljuje. BE joj treba tek kod produzenja Plave karte u Auslebderbehorde. A ako je ko bude i pitao za Be, moze uvijek pokazati potvrdu da je predala zahtjev za istu.

Da, ako ima Zusicherung onda moze podici vizu bez problema (jer u Hessenu daju Zusicherung da se podigne viza i da se prijavi na adresu, nece da izdaju BE bez Postanschrifta), prijavi se na adresu i radi hospitaciju dok BE ne bude gotova :)

pozdrav kolege potrebna mala pomoc
poslodavac hoce da mi da ugovor o hospitaciji,bila bih na hospitiranju minimum 6 meseci,da li se dobija viza za hospitaciju na toliki period ,sta je potrebno da mi poslodavac napise u ugovoru ,naglasavam da oni do sada nisu imali hospitante a meni hoce da izadju u susret i da boravim kod njih sve dok se ne odradi FSP i BE a sto zbog termina za FSP moze potrajati,hitno mi je da znam kako da se zakazem u ambasadi u BG,UNAPRED ZAHVALNA

Postovani kakvo je vase iskustvo sa vizom za trazenje posla?
Muz mi je vec godinu dana tamo zaposlen kao lekar i ne bi isla preko vize za spajanje porodice jer sam cula da se dugo ceka.
Ja sam isto lekar po struci i imam B2 polozen.

Kad sam ja selila u Njemacku 2013-te cekala sam 3 sedmice na vizu za spajanje porodice. Da li je i sad tako, ne znam, u svakom slucaju mislim da je samo tesko dobiti termin u ambasadi, a onda brzo bude gotovo. Ako idete preko posla onda vam ne gine bar pola godine cekanja, prvo da se posao uopste nadje, a onda i dok se papiri zavrse. Pa eto samo vam se kaze, sta vam je pametnije raditi.

Koja dokumenta moraju biti apostile ovjerena? Neke kolege su predale za aprobaciju u Bayernu bez apostile ovjere...

Kolega, posto vidim da je u pitanju Hessen, ako dokumente predajete za Gutachtera, onda sva dokumenta koja se ticu obrazovanja (diploma, dodatak diplomi, uvjerenje o polozenom drzavnom ispitu i plan i program) ako predajete zahtjev bez Begutachtung onda vam dokumenti ne moraju imati apostil. Obratite paznju na Anlage 4 u Antragu...

Poslednja izmena:
Kad sam ja selila u Njemacku 2013-te cekala sam 3 sedmice na vizu za spajanje porodice. Da li je i sad tako, ne znam, u svakom slucaju mislim da je samo tesko dobiti termin u ambasadi, a onda brzo bude gotovo. Ako idete preko posla onda vam ne gine bar pola godine cekanja, prvo da se posao uopste nadje, a onda i dok se papiri zavrse. Pa eto samo vam se kaze, sta vam je pametnije raditi.

Hvala na savetu. Nego sam ja negde procitala da se ti zahtevi poslednji obradjuju pa sam mislila da to bas zaobidjem :)

Cao kolege.
Vec duze vreme se mucim da polozim b2 nemacki.
Nemam para vise da placam privatne casove i da idem po skolama stranih jezika.
Zna li neko po kojim cakama moze da se resi i polozi telc test b2 nivo ? Voleo bih da mi neko posalje na imejl te cake. Npr.da mi kopira to i posalje na adresu ili na imejl. Nadam se da ima nekog ko bi mi pomogao na taj nacin jer sam ocajan. par puta sam polagao, ludo ucio i opet nista. Bicu zahvalan ako mi neko to posalje.

Moj imejl je: zivotjelep88@gmail.com

Back