Da li može preporuka dobrog sudskog tumača u Hessenu, tacnije oblast oko Frankfurta-Darmstadta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege, molim vas ako neko zna da mi odgovori:
da li se može hospitirati sa Plavom kartom dok Berufserlaubnis ne bude izdat?
Ako vec imate plavu kartu znaci i da imate boravak tamo, sto znaci da mozete sta pozeliteza hospitaciju ni nama koji smo NonEu ne treba nikakva dozvola a pogotovo vama
![]()
Kontaktirao sam odeljenje za aprobacije u BW i dobio odgovor,mozda nekom posluzi...
Sehr geehrter Herr,
Sie können Ihre Dokumente in Deutschland als auch in Kroatien übersetzen lassen. Entscheidend ist, dass es sich um einen beeidigten Dolmetscher handelt und Sie die Dokumente von einer Behörde / Notar amtlich beglaubigen lassen.
Freundliche Grüße
Marcia-Sophie Kropf
Regierungspräsidium Stuttgart
Referat 95
Landesprüfungsamt für Medizin und Pharmazie, Approbationswesen
Nordbahnhofstr. 135
70191 Stuttgart
Hvala koleginice, ali slučaj je malo komplikovan.Koleginici nikako da završe Be
, a klinika joj nudi hospitaciju do dodele Be.Sa klinikom je potpisala privremeni ugovor -do dodele Be.U ambasadi su joj rekli da može podići Plavu kartu na osnovu Zusicherunga.Da li bi ona smela sa hospitacijskim ugovorom i Plavom kartom da se prijavi u De? Ili sada mora podnositi zahtev za tu vizu za hospitaciju?
, a klinika joj nudi hospitaciju do dodele Be.Sa klinikom je potpisala privremeni ugovor -do dodele Be.U ambasadi su joj rekli da može podići Plavu kartu na osnovu Zusicherunga.Da li bi ona smela sa hospitacijskim ugovorom i Plavom kartom da se prijavi u De? Ili sada mora podnositi zahtev za tu vizu za hospitaciju?
Imam ja. ostavi mi imejl pa cu ti poslati.Interesuje me literatura za FSP.![]()
Preporuka sudskog tumača u Hessenu, tacnije oblast Frankfurt-Darmstadt. Hvala!
Hvala puno! Veliki pozdravhttp://www.justiz-dolmetscher.de/suche.jsp;jsessionid=7C0B77C5AD2926A2874E4079475A861C.
Ali poprilicno su skupi, bar ti koje sam ja kontaktirala... Od svih iz Frankfurta, Edina Covic je dala najjeftiniju procjenu...mozete je pronaci na linku koji sam postavila zajedno sa kontaktima![]()
Postovani kakvo je vase iskustvo sa vizom za trazenje posla?
Muz mi je vec godinu dana tamo zaposlen kao lekar i ne bi isla preko vize za spajanje porodice jer sam cula da se dugo ceka.
Ja sam isto lekar po struci i imam B2 polozen.
Koja dokumenta moraju biti apostile ovjerena? Neke kolege su predale za aprobaciju u Bayernu bez apostile ovjere...
Kad sam ja selila u Njemacku 2013-te cekala sam 3 sedmice na vizu za spajanje porodice. Da li je i sad tako, ne znam, u svakom slucaju mislim da je samo tesko dobiti termin u ambasadi, a onda brzo bude gotovo. Ako idete preko posla onda vam ne gine bar pola godine cekanja, prvo da se posao uopste nadje, a onda i dok se papiri zavrse. Pa eto samo vam se kaze, sta vam je pametnije raditi.
Imam ja. ostavi mi imejl pa cu ti poslati.