Fritz Picshke
Početnik
- Poruka
- 24
Treca poruka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako zelite da radite kao lekar,morate biti clan komore, to sa aprobacijom nema veze. Ne morate sve ovo obaviti pre pocetka rada,mozete da pocnete a sve ove stvari cete obaviti u toku. Javite se u personalnu sluzbu,uputice Vas gde,kako,sta...Cao ljudi, evo mene opet sa pitanjimaKad mi se proces dobijanja BE konacno priveo kraju, dobila sam listu stvari koje moram da donesem Arbeitgeberu...Evo ovako: neue Befreiung von der Rentenversicherungspflicht, Sozialversicherungsausweis, Krankenkassenkarte, Bestätigung der Mitgliedschaft beim Versorgungswerk Landesärztkammer... Ja iz ovog zakljucujem da sve prijave u ove institucije treba sama da obavim i da im dostavim potvrde
Koliko to sve otprilike traje i mogu li da se uclanim u ljekarsku komoru bez Approbation? Na sajtu moje pokrajine stoji da mogu da se postanem clan sa Berufserlaubnisom, ali molim nekog ko je mozda prosao slicno ili ko vec odredjeno vrijeme radi tamo da mi da misljenje na ovo sve... Molim vas
![]()
Hvala puno, malo me je zbunio taj spisak stvari koje treba da uradim, mislila sam da prijave na sva ta osiguranja radi upravo pravna sluzba bolnice, a onda dobijem to sve mailom.Ako zelite da radite kao lekar,morate biti clan komore, to sa aprobacijom nema veze. Ne morate sve ovo obaviti pre pocetka rada,mozete da pocnete a sve ove stvari cete obaviti u toku. Javite se u personalnu sluzbu,uputice Vas gde,kako,sta...
Mislim da u lekarsku komoru morate u toku prvih 6 nedelja da se prijavite...
Pozdrav svima,ako ima neko ko je polagao FSP u Freiburgu,znacila bi mi bilo kakva informacija o ispitu,kakva je komisija i na sta najvise obracaju paznju.Hvala unapred.
Poruka za carobnjaka.Polizeiliches Führungszeugnis aus Deutschland ti nije potreban jer se naravno nalazis u Srbiji ali ti obavezno treba potvrda iz suda iz Srbije da se protiv tebe ne vodi krivicni postupak.Kad sam skupio sva dokumenta koja se nalaze u Antragu za Approbation naravno apostil na diplomu,aneks diplome i uverenje o polozenom struvnom ispitu.Ono sto ti dalje treba kopija stazerske knjizice,zatim b2 sertifikat,onda lekarsko uverenje iz Srbije,ne secam se tacno jos sta je bilo u antragu,onda sam sve to odneo u Nemacku ambasadu u Beogradu i overio,nisam overavao kod notara.Sve sam overio kao jedan dokument jer je jeftinije.Onda sam to odneo prevodiocu.Onda sam popunio Antrag svejerucno potpisao,zatim potpisao i CV i stavio datum i potpis i onda EMS postom poslao u Regierung.Sto se tice dokumentacije za Approbation ne mogu jos da ti pomognem jer sam fokusiran na FSP,nemam iskustva s tim jos a sto nemam iskustva ne dajem informacije jer necu nikog na pogresan put da posaljem.Samo ono sto znam mogu da kazem ali opet ponavljam drzite se informacija nadleznih sluzbi i citajte dobro sta pise jer se pravila svakodnevno menjaju.Pozdrav kolega doktorarzt5
Nazalost ja tebi ne mogu pomoci,ali ti meni verovatno mozes.Ja sam dobio praktikantski ugovor u jednoj klinici u Baden W.Moram da se obratim Regierungspräsidium Stuttgart radi aprobacije.Da li si ti morao licno da ides po policeilisches Fuhrungzeugnis?Gde mogu da overim kopije dokumenata koje treba da posaljem?Takodje mi treba literatura za polaganje Approbation.Koji se predmeti polazu?Hvala unapred
Spremam se da se uclanim u ljekarsku komoru svoje pokrajine i medju potrebnim dokumentima stoji i "Urkunden über Anerkennungen nach der Weiterbildungsordnung" i nek me sad ubije neko ako znam sta to znaci![]()
To su potvrde ako si radio već u Njemačkoj, pa si odradio nešto od Weiterbildunga, pa da dokažeš šta i gdje, ako npr prelaziš iz pokrajine u pokrajinu.
Mogu biti i iz inostranstva potvrde, ako si kod nas odradio nešto specijalizacije, iz nečeg, pa tražiš da ti se prizna, pa da priložiš potvrde.
Ako ti je ovo prvi posao u DE, onda to ne možeš ni imati pa im nećeš ni poslati![]()