Da li je neko od kolega u skorije vreme prosao proces zaposlenja u NRW ili je upucen u trenutna desavanja? Trebalo bi mi par informacija. Hvala. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav kolege,
molim vas za mišljenje
Ponuđen mi je ugovor (Bayern) do aprobacije sa slijedećim uslovima: 2 500 eura + oni plaćaju u punom iznosu sva obavezna osiguranja , ugovor je na 18 mjeseci. Predlažu mi da za aprobaciju predam nakon godinu dana rada sa Chefarztom koji će mi dati ocjene da bih što lakše dobila aprobaciju . Odmah nakon aprobacije počinjem raditi Weiterbildung i dobijam normalnu platu. Nakon aprobacije naredna 24 mjeseca moram raditi kod njih , u protivnom ću morati vratiti novac koji su mi plaćali do dobijanja aprobacije. Da li se neko još susretao sa ovakvim uslovima. Meni ovo izgleda malo čudno, jer sam čitala ovdje na forumu da se ne postavljaju nikakvi uslovi što se tiče ostanka u određenoj ustanovi. Ovi žele da penziju dočekam kod njihIskreno bojim se potpisati, a nazad u svoju zemlju ne mogu, nemam gdje i previše sam uložila do sada da bi odustala od rada u Njemačkoj.Imam porodicu. A u zadnje vrijeme čitam da je teško doći do bilo kakvog mjesta samo s BE. Hvala
Pozdrav kolege,
iskreno se nadam da će mi bar neko odgovoriti
Kojoj instituciji da se obratim u vezi radnog ugovora? Ljekarskoj komori? Poslodavac me zavlači od 01.01., imam potpisan ugovor, a nisam ni počela raditi. Hvala
Preuzeto s stranice äbo
Ärztliche Prüfer für die Fachsprachenprüfung ausländischer Kollegen gesucht
Voraussichtlich im März 2017 startet die Bayerische Landesärztekammer mit der Fachsprachenprüfung für ausländische Ärzte. Die Prüfung dient vor allem zur Feststellung des Hörverstehens sowie der mündlichen und schriftlichen Ausdrucksfähigkeit ausländischer Kollegen.
Die Prüfung besteht im Wesentlichen aus simulierten Arzt-Patienten-Gesprächen, Arzt-Arzt-Gesprächen und der Erstellung eines ärztlichen Schriftstückes. Die Prüfung wird tageweise in den Räumen der Bayerischen Landesärztekammer stattfinden. Sie erhalten eine vorbereitende Schulung und ausführliches Informationsmaterial über die Anforderungen der Prüfungen, sowie den Prüfungsablauf. Als Ausgleich für Ihre ehrenamtliche Tätigkeit, erhalten Sie eine Entschädigung nach der Reisekostenordnung der Bayerischen Landesärztekammer.
Als Prüfer sollten Sie idealerweise Deutsch als Muttersprache beherrschen.
Wenn Sie sich angesprochen fühlen, wenden Sie sich bitte per E-Mail, unter Nennung Ihres Namens und Geburtsdatums, an Herrn Alexander Otto unter fsp@blaek.de.
Detaillierte Informationen erhalten Sie anschließend per E-Mail zugesandt.
Donnerstag, 12.01.2017
Nije nečuveno da postavljaju uslove ako oni plaćaju neke troškove. Da li ti nude 2500 bruto ili neto? Kako te zavlači od 01.01? Jesi li ti potpisala ugovor sa njima ili ne? Malo mi je nejasno jer si prvo napisala da se još dvoumiš da li da prihvatiš uslove...
Hvala koleginice za info. Kao što se moglo i očekivati bavarci pooštravaju kriterijume... :/
Hvala kolega na odgovoru. Ja sam potpisala jedan ugovor s njima u oktobru 2106. kao Assistenzarztin in W., plata brutto 4200 eura, taj ugovor je punosnažan od 1.1.2017.Na osnovu ovog ugovora sam dobila BE i ulaznu vizu. Da bi oni 10-tak dana pred sam moj dolazak rekli kako ja nemam aprobaciju i da ne mogu nikako raditi, nego samo hospitirati kod njih. Ja sam otišla u Njemačku i tražila da razgovaramo, jer sam mislila da je nesporazum.Razgovarali smo, onda je nima bio kolektivni godišnji od 23.12. do 2.1. Na kraju su mi ponudili drugi ugovor kao Gastarztu na 24mjeseca s brutto 2500 eura + 1/2 osnovnih osiguranja, i da ukoliko poželim da raskinem ugovor moram vratiti sve troškove. Nadam se da je malo jasnije. Meni ovo liči na izrabljivanje, a možda i griješim. Nisam htjela potpisati raskid prvog ugovora (nudili mi neki papir), a nisam potpisala još ni drugi ugovor i ne znam šta da radim. Ne mogu nešto potpisati ako nisam sigurna da mogu ispoštovati. I da dodam s prvim ugovorom sam podnijela i zahtjev za plavu kartu ćim sam došla u decembru, a nisam je još dobila.
Au pa ti si naisla na neke iskusne nemce, koji znaju da sa 2500€ ne bi dobila vizu i zato su ti dali taj ugovor sa 4200€. Odluka je jasna i na tebi je, hoces da udjes u nemacki zdravstveni sistem, pocnes kod njih da radis, ucis za i polozis aprobaciju ili ides i trazis dalje. Ima i treca varijanta da ih tuzis za nepostovanja potpisanog ugovora, samo moras videti sta pise u tom 4200 ugovoru otkazni rok, dalji uslovi tipa obavezna aprobacija (ako to stoji onda ne mozes cak ni da ih tuzis, jer ce da kazu da ne ispunjavas uslove). Ti su tvoji iskusni, jer znaju ko ima pare za advokata u Nemackoj taj i ne dolazi u Nemacku, tj. dolazi kao turista, da vidi zamkove i berlinski zid itd. a ne da radi. Cisto me interesuje, je li ta bolnica u Bayern-u u Regierung-u Schwaben, znaci Memmingen ili Augsburg ili Neuulm i okolina, jer taj nivo i vid poslovanja mi lici na Schwaben[/QUO
Regierung Oberbayern , ja sam predala taj njihov ugovor za plavu kartu( pa im je to malo trta) i odnijela jednom advokatu oba ugovora. Čekam odgovor. Ne pise otkazni rok pise tek nakon probnih 3 mjeseca, a u ta 3 probna mjeseca mogu mi dati otkaz kad hoce bez obrazlozenja. Ja nisam ni pocela raditi, niti su mi dali otkaz samo su htjeli da potpisem saglasnost za prekid ugovora.
Postovane koleginice i kolege,
informacija iz prve ruke: Reha Klinika u Bad Tennstedt -u pokrajina Thüringen trazi nekoliko lekara.
U produzetku citat E-maila od koleginice koja radi tamo:
---------------------------------------
Postovani kolega Slobodane,
kao sto smo vec rekli, saljem ti mejl na koji mogu svi, ali bas svi da konkurisu. To je nasa fantasticna sekretarica: annett.miosge@median-kliniken.de i to jos danas. Primili su mnogo molbi od kolega sa bliskog (i svih ostalih) istoka, ali nisu njima odusevljeni i primice ih samo po nuzdi, a to je trenutni manjak lekara zbog odlaska na dalju specijalizaciju. Mogu da konkurisu i za Neurologiju i za Ortopediju.Takodje postoji pod oznakom HITNO potreba za jednim specijalistom iz Neurologije, po mogucstvu iz nasih krajeva.
---------------------------------------
Web stranica klinike:
https://www.median-kliniken.de/de/startseite/
-----
U pokrajini Thüringen je za dobijanje radne dozvole potreban nivo B2 kao i polozen Patientenkommunikationstest.
Pozdrav!
Nov sam na forumu, ako nekome trebaju sveze informacije sa polaganja Fachsprachenprünga u Baden Württembergu, tacnije u Reutlingenu, slobodno nek mi se javi...pozzdrav
Nov sam na forumu, ako nekome trebaju sveze informacije sa polaganja Fachsprachenprünga u Baden Württembergu, tacnije u Reutlingenu, slobodno nek mi se javi...pozzdrav
Znaci da u te regije ne pokusavam![]()
Molim vas da mi javite ako ima kakvo slobodno mjesto ili prijedlog gdje da saljem bewerbunge.
A da lepo to svoje iskustvo podeliš ovde sa svima, što je i poenta foruma...