@furlan ne mogu precizirati posto ni jednu jedinu (validnu) informaciju nisam dobio direktno ili iz prve ruke, nego je sve po nekim pricama i tekstovima... kao sto imam informaciju da se na severu (gde imaju najveci nedostatak lekara) aprobacija ne polaze, sto je apsurdno, jer bi onda svi isli gore i po dobijanju aprobacije se vracali na jug ili gde vec hoce...
Isto tako opet trazim od nekog informaciju vezanu za aprobaciju... naime kad sam u martu 2015 bio u oberbajern regirungu, rekli su mi da je bolje, lakse i brze dobiti erlaubnis, a da se aprobacija placa 7,000 eura i da proces traje bar 4 meseca (u martu 2014 su mi rekli da je aprobacija 10,000, ali da menjaju zakone i da ce pojeftiniti).... Poslednju informaciju koju sam dobio od polubrata nemaca pre 2 dana, (koji se ukljucio u moj proces dobijanja papira i posla), je da aprobacija kosta od 220-350 eura...
@dreko jos nemam mogucnosti pisanja PM... zato ti nisam odgovorio...
Isto tako opet trazim od nekog informaciju vezanu za aprobaciju... naime kad sam u martu 2015 bio u oberbajern regirungu, rekli su mi da je bolje, lakse i brze dobiti erlaubnis, a da se aprobacija placa 7,000 eura i da proces traje bar 4 meseca (u martu 2014 su mi rekli da je aprobacija 10,000, ali da menjaju zakone i da ce pojeftiniti).... Poslednju informaciju koju sam dobio od polubrata nemaca pre 2 dana, (koji se ukljucio u moj proces dobijanja papira i posla), je da aprobacija kosta od 220-350 eura...
@dreko jos nemam mogucnosti pisanja PM... zato ti nisam odgovorio...
...a trebala bih u septembru da pocnem da radim?
Vec par mjeseci se nalazim u Düsseldorfu ( Nordrhein-Westfalen). Prosli mjesec sam polozila B2/2 ( zavrsila sam i Medicinski Kurs) i pocela slati CV za posao,posla sam u 9 Klinika CV i dobila sam odgovore od svih Klinika ali me je 5 Klinika pozvalo na razgovor. Vec na prvom razgovoru sam dobila ponudu za posao ali su trazili od mene posto nemam Aprobaciju da mi Ljekarska Komora dostavi napismeno da smijem raditi,medjutim pozvala sam Komoru i oni su mi rekli sledece: Ne smijem da radim dok ne polozim Aprobaciju,moram prvo da nadjem Kliniku koja ce mi dati ugovor da obavljam Praxu i to 6 mjeseci na Hirurgiji i 6 mjeseci na Internoj Klinici,ali to je njihov savjet a inace ako ne zelim mogu da trazim neko drugo odjeljenje.Kada dobijem ugovor i vizu onda tada saljem sva moja dokumenta u Lj. K. i onda traje proces do 6 mjeseci da vide da li se izjednacava ali se 100 % ne izjednacava tako da posle godinu dana moram da polazem Aprobaciju.Prestala sam slati CV cim sam sva to saznala,ali na ostalim razgovorima sam odmah rekla da ne smijem raditi bez Aprobacije i onda su mi rekli da mogu da mi daju ugovor za praxu ali ovdje se praxa ne placa. Prije Aprobacije moram polagti Fachsprachprüfung!!! Od dokumenata sam sve prikupila ali mi fali Apostil pecat na 4 Dokumenta i papir gdje pise da sam 6 mjeseci praxu obavljala,jer na dokumentu drzavnog ispita nigdje ne pise da sam 6 mjeseci praxu obavljala.Ako neko zna da me uputi gdje da uzmem taj Dokument znacilo bi mi