Od 01.01.2015. Regurung von Unterfranken je nadlezan za Berufserlaubnis, umjesto Regirung-a von Oberfraken. Kolega Hoffentlich je u pravu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od 01.01.2015. Regurung von Unterfranken je nadlezan za Berufserlaubnis, umjesto Regirung-a von Oberfraken. Kolega Hoffentlich je u pravu.
Ako smem, samo me još zanima koliko pre isteka BE bi bilo dobro da se da zahtev za aprobaciju?
Brzi si od mene, 100% je tako, juce sam telefonirao sa obe gospodje. Winkler(UF) i Weinkopf(OF).
Iz prica koje sam cuo, posle 18 meseci najranije, tj. 6 pre isteka BE. Mozes ti i ranije da posaljes, ali ti jave ne uzimamo vas u obzir, javite se ponovo tad i tad. Izuzeci su retki.
Kolega optimista2011, ja nisam na hirurgiji, ali moj dobar prijatelj jeste. U pitanju je Niedersachsen, blizina Bremena. On je u Srbiji vec bio na polovini specijalizacije abdominalne hirurgije, i na takvo je radno mesto i otisao. Medjutim, u praksi je cini mi se mali broj ljudi koji pokrivaju sve i ambulante i salu i odeljenje i dezurstva. Najvise je zastupljena patologija iz oblasti Unfallchirurgie i Orthopädie, to je, koliko sam shvatila, obavezno na pocetku svake specijalizacije hirurgije, valjda godinu dana, spada u taj Common Trunk, koji traje 2 godine. Izvinjavam se unapred za sve greske, ako sam nesto pogresno skapirala. Radno vreme ne pocinje nesto bas rano, pola 8-8, ali niko ne ide kuci pre 4-5. Smenski rad i dezurstva su toliko neobicno organizovani, da 2 nedelje mesecno zvuce pogibeljno (on jos nije poceo, pa ne znam u praksi), ali zato svaki mesec ima 7 dana slobodno, kada uopste ne radi. Tako takodje kompenzuju sve te prekovremene sate, tako da u njegovom slucaju valjda ne dolazi nikakav poseban prihod od dezurstava. Kolege su mu rekle da to nije bas tako u celoj Nemackoj, kod mene svakako nije. Ni meni niko ne placa prekovremene sate, ali mi se sabiraju u slobodne dane, a to nekada i vise vredi.
Sve u svemu, izgleda se bas puno i Nemaca interesuje za hirurgiju, mozda je malo teze naci mesto, ali ni u Srbiji nije lako.
Cao kolege,treba mi jedna informacija..
Dobio sam poziv za hospitaciju na jednoj neuroloskoj klinici u NRW regiji,u trajanju od 14 dana..imam polozen B2. Interesuje me dal je neko imao slicno iskustvo i koji je sledeci korak nakon isteka hospitacije?
Koliko je to sigurno?! Na sajtu Regirung von Oberfranken i dalje stoji Bayreuth!? Da li moze neko da mi pomogne, sta je od dokumenata potrebno za Berufrerlaubnis u Oberfrankenu? Na sajtu mi je skroz konfuzno...
Nemojte misliti da sam dosadan, samo bih jos jednom postavio pitanje u vezi sa specijalizacijom hirurgije....ili su hirurzi toliko zauzeti pa ne stizu da odgovore.
Dakle, ima li iko iskustva sa specijalizacijom hirurgije - obaveze , rad, eventualno slobodno vreme? Smene i dezurstva? Kako se pristupa pocetniku u toj oblasti ? Sve to u poredjenju sa nekom drugom oblascu (npr svojom ako nije hirurgija).
Jel moze pojasnjenje koleginici bez iskustva koja trazi posao u internoj medicini?Innere je katastrofa(bar meni bila), 8 do 8. Kad me neko pita pa sta se tamo radi, ja pokazem olovku i telefon. Kill me.
¯
Kolege, Ja sam iz Makedonija prvo puno izvinite za moj srpski jezik Imam par pitanja:
U zadnje vreme cujem da vise ne primaju sa B2 nivo nemacki jezik trebalo bi da polagamo b2/c1 medizin ili c1 ?
Jel neko zna ko su najnovije zakone za doktore koje vole da rade u Nemackoj u vezi jezik
Cekam da mi neko ako voli odgovori
Hvala vama unapred
Jel moze pojasnjenje koleginici bez iskustva koja trazi posao u internoj medicini?![]()
E u skorije vreme nisam procitao nista verodostojnije od ove poruke. Ovo je slika i prilika, 101% opisano. I sad ja treba nekome da savetujem da se upusti u pricu Nemacka...Dve vizite-2 sata, vadjenje krvi i infuzije-1 sat, pisma-2 do 3 sata, ultrazvuk i punkcije, 2 sata, Korobesprechung-1 sat, Ergometrija-2 sata, 24hEKG-1-2 sata, razgovori sa rodbinom- 1 sat, novi prijemi-1 sat minimum itd.
Pa ti smesti sve u jedan dan, svaki dan. I jos zamisli kad si sama..
Ne bre, polažeš samo poslednji, tj. onaj koji ti treba.
A zašto bi polagao b1 ako ti treba b2?