Hvala na info. U svakom slucaju,kontam da ce brze ici za posao preko agenata...Ili gresim?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, slazem se sa oba komentara, svako ima neka svoja iskustva. Doduse imam C1 polozen. Inace sam na psihosomatici i imam utisak da se degradiram na ovoj klinici jer nemamo puno dijagnostike. Sa time su se slozili i ostali koji su na klinici. Iskreno ne ucim nista novo, diktiram i dalje po sablonu. Da li neko ima iskustva sa DONAUISAR Klinikum Landau an der Isar u Niederbayern? Da li ste culi nesto o toj klinici? Molim za brze odgovore
Kolege potrebna mi je pomoć....
Diplomirala sam medicinski fakultet u Nišu 2006 god. Od tada počinje agonija za poslom,još ga tražim ali ništa,izgleda da u ovoj zemlji nema mesta za nas. Zakucala sam na sva vrata.... sve klinike,domovi zdravlja,seoske ambulante,konkurisala po raznim gradovima od Leskovca do Subotice svakog puta mi je stizao negativni odgovor kulturno se zahvale i kažu kako su drugog kandidata primili
I tako već godinama.....nemogu to da izdržim više,došla sam u iskušenje da radim i negde u nekoj firmi kao kafe kuvarica ili bilo šta u nekoj radnji na moju žalost. U međuvremenu kada sam završila fakultet jedino sam uspela da budem 2,5 god. na medicinskom fakultetu - volonter saradnik u nastavi na jednom predmetu i pomagala na predmetu biohemija u labaratoriji u nadi da će se kasnije ukazati prilika da zasnujem radni odnos ali ĆORAK ,kasnije i tu nije bilo mesta.
- - - - - - - - - -
NASTAVAK Upisala sam i doktorske akademske studije stigla do trreće godine al nisam imala para da uplatim treću godinu,zavrsila kurs urgentne medicine u trajanju od 60 časova,završila kurs za matične ćelije od 30 časova i sve to plaćala i niko nema sluha u ovoj zemlji koliko vidim. Jedino svetlo na kraju tunela vidim na ovom forumu,odnosno na rad u Nemačkoj, imam 37 godina , dva deteta, al spremna sam da se žrtvujem i da odem iz ove zemlje jer ako ostanem ovde zaboraviću medicinu i sve što sam naučila. Nemački jezik.....tu sam negde na nivoou A2 i svesna da treba da nadogradim do B2. Moje pitanje je : da li nemci obraćaju pažnju na godine i da li prolaze i oni koji nemaju iskusstvo u radu. Moju sudbinu pretpostavljam da mnogi lekari u Srbiji dele samnom , potreban mi je savet Vas forumaša i Vas već ostvarenih u našoj profesiji
Unapred Vam se zahvaljujem
Veliki pozdrav kolegenice.
U takvoj situaciji je tesko dati pravi savet ali cu vam ja reci sta sam imala prilike da vidim. U oktobru sam bila na UZ-Kurs-u i jedan od kolega je imao oko 60-ak godina a bio je stranac. Pre par godina je zavrsio medizinu i uspeo je da nadje posao u Nemackoj. Takodje je na mom odeljenju do pre par meseci radio jedan kolega sa 35 godina, u nemackoj je oko 2 godine.
Sve u svemu, nece biti lako, to je sigurno ali mislim da svako uporan moze da uspe. Ja savetujem samo ucenje jezika i za to vreme obnavljanje medizine. Po meni je to jako bitno i olaksava dosta pocetak rada.
Samo napred, zelim vam puno srece.
Hvala na odgovoru! ja sam u RLP pa ne znam ima li neko iskustva sa priznavanjem u ovoj oblasti. Danas su mi rekli da predam sve sto imam a pripravnicku necu prevoditi jer mi je ministarstvo zdravstva izdalo pripravnicki plan i program na 6 stranica. Takodje, trebam predati i ako sam prisustvovala strucnim predavanjima.Jesi li prilozio Arbeitszeugnis? meni to nema ko izdati. LP
Kolege potrebna mi je pomoć....
Diplomirala sam medicinski fakultet u Nišu 2006 god. Od tada počinje agonija za poslom,još ga tražim ali ništa,izgleda da u ovoj zemlji nema mesta za nas. Zakucala sam na sva vrata.... sve klinike,domovi zdravlja,seoske ambulante,konkurisala po raznim gradovima od Leskovca do Subotice svakog puta mi je stizao negativni odgovor kulturno se zahvale i kažu kako su drugog kandidata primili
I tako već godinama.....nemogu to da izdržim više,došla sam u iskušenje da radim i negde u nekoj firmi kao kafe kuvarica ili bilo šta u nekoj radnji na moju žalost. U međuvremenu kada sam završila fakultet jedino sam uspela da budem 2,5 god. na medicinskom fakultetu - volonter saradnik u nastavi na jednom predmetu i pomagala na predmetu biohemija u labaratoriji u nadi da će se kasnije ukazati prilika da zasnujem radni odnos ali ĆORAK ,kasnije i tu nije bilo mesta.
- - - - - - - - - -
NASTAVAK Upisala sam i doktorske akademske studije stigla do trreće godine al nisam imala para da uplatim treću godinu,zavrsila kurs urgentne medicine u trajanju od 60 časova,završila kurs za matične ćelije od 30 časova i sve to plaćala i niko nema sluha u ovoj zemlji koliko vidim. Jedino svetlo na kraju tunela vidim na ovom forumu,odnosno na rad u Nemačkoj, imam 37 godina , dva deteta, al spremna sam da se žrtvujem i da odem iz ove zemlje jer ako ostanem ovde zaboraviću medicinu i sve što sam naučila. Nemački jezik.....tu sam negde na nivoou A2 i svesna da treba da nadogradim do B2. Moje pitanje je : da li nemci obraćaju pažnju na godine i da li prolaze i oni koji nemaju iskusstvo u radu. Moju sudbinu pretpostavljam da mnogi lekari u Srbiji dele samnom , potreban mi je savet Vas forumaša i Vas već ostvarenih u našoj profesiji
Unapred Vam se zahvaljujem
Za pokrajinu Baden Würtemberg je od juna 2014. uveden kao obavezan test medicinskog nemackog jezika na nivou C1, pored uobicajenog B2 nivoa. Za sada priznaju polozen ovaj test ako je polozen kod TELC, DAA ili Freiburg International Academy. Materijal za vezbanje (samo jedan primer testa) se moze naci samo na sajtu TELC-a, a objasnjenje za Freiburg je na njihovom sajtu, ali literature nema Zato me i interesuje da li je neko polagao u Freiburgu i kakva su iskustva i preporuke.Koleginice, da li su Patientenkommunikationstest i C1 nivo ustvari isto? Iz koje literature ste spremali i je vremena potrebno? Hvala unapred!
Koleginice, da li su Patientenkommunikationstest i C1 nivo ustvari isto? Iz koje literature ste spremali i je vremena potrebno? Hvala unapred!
Da li su nekom trazili iz ambasade Zusicherung berufserlaubnis za izdavanje radne vize? Pre dve nedelje sam predala dokumenta i danas su me zvali da im dostavim i ovaj dokument. Takodje nije bio dovoljan Einstellungzusage, vec su trazili da mi klinika posalje vorläufiger Arbeitsvertrag. Da li je neko imao slicno iskustvo?
Zdravo Koleginice Ljiljana, mozete li mi reci koliko ste uplatili za test u Freiburgu ? Pozdrav svim clanovima foruma i srecna vam nova 2015 god od srca .
Za pokrajinu Baden Würtemberg je od juna 2014. uveden kao obavezan test medicinskog nemackog jezika na nivou C1, pored uobicajenog B2 nivoa. Za sada priznaju polozen ovaj test ako je polozen kod TELC, DAA ili Freiburg International Academy. Materijal za vezbanje (samo jedan primer testa) se moze naci samo na sajtu TELC-a, a objasnjenje za Freiburg je na njihovom sajtu, ali literature nema Zato me i interesuje da li je neko polagao u Freiburgu i kakva su iskustva i preporuke.
Ja sam imala predugovor sa Klinikom kad sam predavala za vizu. Takodje su mi trazili i dokument o aprobaciji, ali kako to nisam mogla da dobijem jer postupak traje ubitacno dugo, slala sam im prepiske sa Frau Holwartz koja vodi dobijanje aprobacije, i na kraju su mi dali vizu. Meni je mnogo veci problem to sto nisam znala da kad mi stave pecat radne vize u pasos, vise ne mogu da putujem nigde u EU osim u Nemacku, i ta viza koja se dobije traje samo tri meseca- zbog toga moras da kazes tacan datum kada planiras da putujes u Nemacku da bi ti njega upisali kao pocetak vazenja vize. To sam sve saznala tek kada sam otisla u ambasadu da mi daju vizu i morala sam da odustanem, jer jos uvek ne znam kada cu dobiti aprobaciju, a u medjuvremenu moram i da putujem jos jednom u Nemacku zbog polaganja testa medicinskog nemackog (rekli su mi da postoji mogucnost i da me na granici zaustave ako imam pecat radne vize, pa ne mogu da izadjem iz EU, sto mi zvuci totalno suludo).Zato je bolje prvo zavrsiti svu ostalu administraciju (aprobaciju), pa tek onda podneti zahtev za vizu-kad vec tacno znas kad ides trajno.