Znam samo da bavarska trazi b2.. ne traze ni komunikaciju sa pacijentom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cestitam koleginice!Mozete li podeliti sa nama Vase iskustvo sa tih razgovora?
Sta mislite da je presudilo da Vas izaberu, i sta im je najvaznije zapravo prilikom zaposljavanja? Vase znanje jezika ili neko iskustvo u medicini? I ono sto me jos jako interesuje je, ko zapravo placa te odlaske na razgovor? Priznacete da vecini nije tako lako organizovati 'turneju' po Nemackoj.Pozdrav!
Hvala na cestitkamaPresudno je znanje jezika, sa obzirom da sam ja mlad lekar, sa tek zavrsenim pripravnickim stazom( znaci bez iskustva). Sto se tice samih razgovora, verujte pitali su me svasta nesto. Od toga kako sam doputovala, jesam li sama organizovala putovanje,koje planove imam u buducnosti, gde sam ucila jezik i sl. Bavila sam se i naucnim radom tokom fakulteta, pa su me pitali konkretno za jedan rad koji sam radila,zatim gde sam radila staz i kako je izgledao, znam li da vadim krv, postavljam braunile i sl. Sve je bilo u maksimalno prijateljskoj atmosferi. Sto se tice finansija- jedna bolnica mi je ponudila smestaj i hranu, jedna samo smestaj, ostalo sam sama finansirala. Nije jeftino, ali ako ste izdrzljivi, imate cilj, ne koristite taksije, ranije kupite karte preko neta, sve mozete organizovati za nesto jace od 500 eura..Eto to je moje iskustvo..
Pridruzujem se cestitkamaDa li je tacno da poslodavci u Bayernu ocekuju C1 Zertifikat?
Pridruzujem se cestitkamaKoleginice,kada si slala prijave jesi li se samo na Bayern skoncentrisala ili i na druge pokrajine? Da li je tacno da poslodavci u Bayernu ocekuju C1 Zertifikat?
Hvala. Nisam se skoncentrisala samo na Bayern, slala sam svugde, osim krajnjeg severa, i npr BW i Hesena. Ne ocekuju C1, bitno im je da vide kako pricate, ali pretpostavljam da bez B2 ni ne zovu na razgovor.Pozdrav
Da li ti je na bilo koji način pomogla činjenica da imaš hrvatski pasođ? Dakle, državljanstvo zemlje EU.
Ne znam koga više da slusam, pošto su ovde iskustva prilično različita...jedni se žale kako su poslali stotine prijava i mesecima ih niko ni na razgovor ne zove. Drugi, poput bokili_ljubicica, sve završe brzo i efikasno...još uz izbor željene specijalizacije.
Može li neko da mi razluči u čemu je caka?!![]()
Ili Mladost(upravo zavrsen fax)
ili Iskustvo
ili Nacin na koji ne napisana prijava (CV i propratno, i sta u njima pise)
ili Nivo jezika
1. Jeste mlada, ali su i mnogi drugi koji konkurisu takodje mladi. Verovatno vecina ovdasnjih lekara, jer najvise odlaze upravo lekari opste medicine, koji su nekako po definici mladji za razliku od specijalista. Licno ne verujem da je par godina gore u odnosu na nekog ko je tek zavrsio fakultet bitan faktor.
2. Nema nikakvog iskustva...tek sto je zavrsila obavezan lekarski stazi. Sama je to napisala, a upravo se na forumu cesto pise na prvenstvo imaju oni sa iskustvom.
3. Niko te ne prima na osnovu CV, vec na bazi direktnog razgovora sa poslodavcem. CV u nekoj meri moze da olaksa, ali daleko od toga da je presudan...posebno ako smo sto puta culi da je dobro znanje jezika najzacajnije.
4.Kao i ostali, i bokili_ljubicica ima polozen B2 nivo. Ne kazem da svi imaju potpuno identicno znanje sa tim sertifikatom...ali, ako nekoga uopste i ne pozovu na razgovor, onda taj faktor jezika potpuno otpada jer nece imati prilike da pokaze koliko ga poznaje.
Kolega Hoffentlich,da li biste bili ljubazni da mi date odgovor na moj prethodni post? Koja je procedura oko pridruzivanja porodice? Koja prava imaju clanovi porodice vezano za posao? Da li mogu aktivno ucestvovati u trazenju posla? Hvala!
Kolega Hoffentlich,da li biste bili ljubazni da mi date odgovor na moj prethodni post? Koja je procedura oko pridruzivanja porodice? Koja prava imaju clanovi porodice vezano za posao? Da li mogu aktivno ucestvovati u trazenju posla? Hvala!
Ja idem preko BSA agencije iz Berlina, nasao me je slucajno njihov skaut iz Berlina ovde u Bg, jer je nas covek. JA sam na nivou A2.1 nemackog jezika, pa ce mi poslodavac platiti intenzivni kurs nemackog u BErlinu da dodjem do B2, onda krecem da radim, ozenjen sam i imam dvoje dece, plata neto 3325eu, tako mi je receno, u pocetku, dolazim kao expert, preko "plave karte". Nisam iscitao ranije komentare, ne stizem, zbog ucenja nemackog, gajenja dece, rad drzavno, privatno..nemam vremena za odmor, za sebe..ali to je moja prica oko odlaska u Nemacku. Inace ovde zaradjujem oko 2000eu mesecno sa svim prihodima. Mnogi mi kazu da ne idem, neki da odem, jer ovde nece biti bolje...ja sam ni tamo ni vamo..priznali su mi specijalizaciju, trazice mi posao za suprugu, vrtic za decu, stan cu sam placati, trosoban stan u centru Magdeburga je cca 600 eu, bez rezija..hrana mesecno do 400eu, rezije oko 200 do 300 eu..tako mi je receno iz agencije..a takvi su mi troskovi i ovde,samo ne placam stan.
Posle bombardovanja ovde ima puno zracenja, losa ekonomska i politicka situacija, neizvesnost, i zato zelim da klince odvedem odavde, ja se nekako i snalazim, ali puno radim.
Ko li ce samo ostati da leci pacijente ovde..ali svako gradi svoju sudbinu i ide ggde ga razum i srce vode.