Kolege, ukoliko neko zna kako izgleda, sta se trazi, koliko se sprema Fachsprachprüfung (PKT) u pokrajini Nordrhein, molio bih da mi odgovori ili posalje mail na manchmal011@gmail.com.
Kako izgleda:Kolege, ukoliko neko zna kako izgleda, sta se trazi, koliko se sprema Fachsprachprüfung (PKT) u pokrajini Nordrhein, molio bih da mi odgovori ili posalje mail na manchmal011@gmail.com.
1.deo - Dobijes strucni tekst (oko 500 reci)...Meni je bilo nesto tipa UTICAJ ili POSLEDICE KOZNIH ZAPALJENJA NA OCNI SISTEM. Imas 20 min da procitas tekst i nakon toga pred komisijom prepricavas tekst i diskutujes o istom (odgovaras na pitanja).
2.deo - Jedan od ispitanika komisije je u ulozi pacijenta i dolazi u ambulantu sa odredjenim simptomima (npr Drhtavica i povisen secer u krvi). Ovde je bitno: ANAMNEZA; PREGLED; OBJASNJAVANJE DIJAGNOZE I DALJIH PROCEDURA PACIJENTU.
Sta se trazi:
Trazi se da razumes nemacki jezik, tj da na nemackom umes da razgovaras, objasnis i odgovoris na pitanja (strucna i nestrucna). Ne potencira se previse strucno znanje (samo osnovno)
Koliko i kako se sprema:
Preporucujem 2 knjige za spremanje: DEUTSCH FÜR ÄRZTINEN UND ÄRZTE i DEUTSCH FÜR MEDIZINER. Ja sam spremala ispit iz prve, ali ni druga nije losa. Inace, ja sam ispit spremala mesec dana (posto sam toliko imala od kad sam saznala za termin do polaganja) ali mislim da je dovoljno i manje.