Manchmal11
Početnik
- Poruka
- 10
Kolege, ukoliko neko zna kako izgleda, sta se trazi, koliko se sprema Fachsprachprüfung (PKT) u pokrajini Nordrhein, molio bih da mi odgovori ili posalje mail na manchmal011@gmail.com.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cestitam koleginice, divna vest! Interesuje me s obzirom da ste dugo cekali poziv na razgovor jeste li uz prijavu slali skenirani prevod diplome i B2 sertifikat? Ja izlazim na B2 tek za mesec dana i plus cekanje rezultata pa da makar za to vreme krenem da saljem prijave. Hvala unapred!
Kolege, molim vas, ako moze neko da mi pomogne! Dobila sam ponudu iz jedne bolnice iz Bayerna. Napisali su mi da se raspitam kod Reagierung sta mi je sve potrebno (Sprachkenntnisse mindestens B2, Antrag der vorläufigen Approbation bei der Regierung etc). Ja trazim vec danima po netu i ne uspevam!A ako ne odgovorim uskoro, propasce sve! Ako moze neko da me uputi! Bitte! Hvala unapred!
U principu važno je da se uđe u sistem, posle ćeš da uzmeš specijalizaciju koja ti odgovara. Tako bar ja vidim stvari ovde. Ovde lekari menjaju klinike vrlo često što je za naše pojmove ne shvatljivo. Kod nas na prvom radnom mestu lekari dočekaju penziju. Ne treba se prilikom aplikacija vezivati mnogo za specijalizaciju. Naravno ne treba konkurisati na psihijatriju (psihijatrija je samo primer) ako znaš da je nikada nećeš raditi.
Pozdrav
Ako moze neko da nam pojasni ovaj slucaj. Jel to znaci da koleginica posle 6 meseci mora da menja bolnicu ili da trazi posao na drugom odeljenju iste bolnice?Ima li mozda nekob ko je dobio berufserlaubnis u Münsteru? Ja sam dobila posao na anesteziji, i dobila sam berufserlaubnis u kome pise da mogu da radim 6 meseci na internoj , 6 meseci na hirurgiji i 6 meseci na odeljenju po volji. E sad ja sam na anesteziji i iz personala mi kazu da kod njih mogu da radim samo 6 meseci a nakon toga mogu lepo da se pokupim i da idem. Meni ovo nije nista jasno... Mislim jasno mi je ali znam da su drugi ljudi sa takvim BE uredno radili 18 meseci, ali ja sam izgleda zakasala u cudnoj bolnici....
Zavrsila sam fakultet u Beogradu po Bolonji. U Srbiji sam imala 6 meseci radnog iskustva u hitnoj pomoci, sto je predato sa svim ostalim papirima u Regierung Arnsberg. Na obavestenju o tome da je moja diploma skroz izjednacena sa nemackom je pisalo da je pored programa skolovanja i to uzeto u obzir...
Profesorka nemackog jeste iz Beograda. Ako bude odobrila, objavicu njen kontakt. Pozdrav
Staz sam odradila na VMA, a radno iskustvo u hitnoj je bas pravo radno iskustvo :-) Kao dokaz sam prilozila prevedenu radnu knjizicu i preporuku nacelnice sa bivseg posla. PozdravKoleginice, jesi li imala bas radno iskustvo u hitnoj ili si tamo odradila staz? Koji si dokument poslala kao dokaz tog iskustva?
Hvala unapred i veliki pozdrav!