E ljudi super je sve ovo sto agencija Medi far nudi ali.... lekar bez specijalizacije je u obavezi da plati nalazenje posla 3.500 e ??? moze i na rate
... Ili sam ja tako razumeo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da kolega bas tako su rekli i na razgovoru...E ljudi super je sve ovo sto agencija Medi far nudi ali.... lekar bez specijalizacije je u obavezi da plati nalazenje posla 3.500 e ??? moze i na rate... Ili sam ja tako razumeo...
![]()
Da kolega bas tako su rekli i na razgovoru...
meni su u telefonskom razgovoru rekli da se tih 3500 otplacuje od prvih sedam plata po 500, sto je svakako bolja varijanta. Videcemo do kraja februara sta ce reci..
E ljudi super je sve ovo sto agencija Medi far nudi ali.... lekar bez specijalizacije je u obavezi da plati nalazenje posla 3.500 e ??? moze i na rate... Ili sam ja tako razumeo...
![]()
Има ли их на нет-у? Неки линк?
Хвала.![]()
I meni je rečeno sinoć, 7 rata po 500€ od prve plate napred. Ništa se ne plaća u napred. Čini se korektno. Vi koji ste bili na sastanku, javite rezultat onda sledeće nedelje. Nešto mi ne uspeva sa nadjem baš ni jednog lekara koga su zaposlili...
Ono sto ja SIGURNO znam je da agencije po nemackom zakonu mogu da naplate svoje usluge sa dve strane. Od strane poslodavca je ta suma neogranicena, ali od strane BEWERBER-a tj. coveka koga zaposljavaju ne smeju da uzmu vise od 2 000 evra!!!!! To stoji u zakonu za svaku agenciju. Znaci, oni koji traze vise rade ispod zita i to uzimaju nekako na crno, mozete da ih prijavite i odmah ce im zatvoriti agenciju.
Poenta je da u ovom trenutku OGROMNE navale, ljudi u 90% slucajeva dobijaju posao bez posrednika, to je klinikama jasno i one vise ni jedan jedini evric ne zele da plate agencijama, jer uopste nema potrebe za tim. Na oglas za jedno mesto u mojoj klinici se javilo preko 50 ljudi iz ne-evropskih zemalja. Agencije sada pokusavaju da izvuku sta se moze i to od VAS, a od poslodavca ne traze nista jer je to jedini nacin da ikako dalje posluju!
To je cinjenicno stanje, pa sad neka svako razmisli koliko mu je to vredno. 500 evra od plate ukupno 4 puta za jedan ugovor na 3 godine, na primer... to meni ne zvuci strasno. Mora da se prihvati da se situacija strasno promenila. Ipak bih pre toga probala sama, ali to znaci poslati 200 mail-ova, ne manje.
Hvala koleginice na upozorenju. Ova MediFair agencija je izgleda iz Švajcarske, pa su možda na taj način zaobišli to ograničenje da od bewerbera uzimaju više od 2000€.
Mutne su to vode izgleda...
Dobro da si nam napisala sve to, znaću kako da se postavim ako se jave. Ali izgleda je sve prazna priča. Još uvek se nije javio ni jedan jedini lekar koga su oni zaposlili.
Znači po staroj narodnoj: "Use i u svoje kljuse!"
Verovatno su registrovani u Svajcarskoj, tako da je moguce da rade i legalno. Od nekog moraju da uzmu pa pokusavaju od nas, posto poslodavci ne daju vise.
Ono sto meni ovde nije jasno je Frankfurt. Zar nije Hessen zatvoren za non EU lekare od Nove godine?
I meni je Frankfurt nejasan ali sačekajmo sledeću nedelju. Rekli su da će tada objaviti ko je dobio posao. A i po svemu sudeći, radi se o medicinskim sestrama, a ne lekarima. Uz sve moje pokušaje, na svim mogućim društvenim mrežama i forumuma još ne nađoh ni jednog lekara koga su zaposlili.
I ne, naravno da nije problem platiti nekome uslugu nalaženja posla ali je problem ako se radi o fantomskim agencijama.
I meni je Frankfurt nejasan ali sačekajmo sledeću nedelju. Rekli su da će tada objaviti ko je dobio posao. A i po svemu sudeći, radi se o medicinskim sestrama, a ne lekarima. Uz sve moje pokušaje, na svim mogućim društvenim mrežama i forumuma još ne nađoh ni jednog lekara koga su zaposlili.
I ne, naravno da nije problem platiti nekome uslugu nalaženja posla ali je problem ako se radi o fantomskim agencijama.
Што је проблем платити ако вам нађу посао у граду који сте одабрали, сачекају вас, сместе, одведу до клинике...?
Kolege, ako bismo se prijavljivali za npr. sestomesecnu hospitaciju, da li bismo tako imali pravo na Berufserlaubnis. I da li bismo u toku te hospitacije mogli da polazemo za Appro?