Da bi otvorio PDF fajlove moraš koristiti INTERNET EXPLORER, nikako Google Chrome ili neki drugi pretraživač. Zašto? nemam pojma otvaraju se jedino EXPLOREROM.
Na druga tvoja pitanja nemam odgovor stvarno ne znam kako stoje stvari sa stomatolozima. Najbolje je da pitaš direktno e-mailom u Regierung evo e-mail:
approbation.erlaubnis@reg-ob.bayern.de
Mislim da su uslovi identični kao za lekare, ali svakako treba proveriti. Takođe mislim da prvo treba da nađeš posao pa onda da kreneš u proces traženja dozvole za rad i aprobacije.
Aprobaciju možeš da radiš tek nakon 12 meseci provedenih na radu u Nemačkoj.Tako je za lekare ovde u Bavarskoj, Mislim da je i za stomatologe identično ali nisam siguran,
Proveri sve to u Regierungu preko e-maila koji sam ti dao gore. Napiši im lepo pismo sa nekoliko pitanja i čekaj odgovor. To ti je naj sigurnije, informacije iz prve ruke. I pazi to što važi u Bavaskoj ne znači da važi svuda u Nemačkoj. Naprotiv razlikuje se bukvalno od pokrajine do pokrajine. Zato ako te zanima neka druga pokrajina moraš naći na netu kontakt za tu drugu pokrajinu, pa ponovo ista pitanja na email.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao, valjda će se javiti neki stomatolog odavde iz Nemačke i malo bolje to pojasniti....
Evo i jedan link sa oglasima za posao:
http://de.indeed.com/Jobs?q=zahnärzt&l=bayern&from=vj
Pozdrav i srećno