Srpski lekari u Nemačkoj

Prosto je neverovatno da posle 100 prijava nemaš ni jedan pozitivan odgovor. Možda negde grešiš??
Probaj ovde ako nisi već probao:
http://www.schoen-kliniken.de/karriere/arbeitgeber/berufsgruppen/aerzte/

Srećno, ne odustaj stalno šalji.
Sada sam brojao. Ja sam prve rezultate imao posle 130 prijava.

Pozdrav

Kako nalazite toliko oglasa? Jel to ne birate specijalnost, nego šaljete potpuno neselektivno? Meni je problem naći ono što mi odgovara. Do sad 40 poslatih 4 intervjua. Ali još ni jedan odgovor sa tih razgovora. Da li je normalno da se toliko dugo čeka na DA ili NE?

Prosto je neverovatno da posle 100 prijava nemaš ni jedan pozitivan odgovor. Možda negde grešiš??
Probaj ovde ako nisi već probao:
http://www.schoen-kliniken.de/karriere/arbeitgeber/berufsgruppen/aerzte/

Srećno, ne odustaj stalno šalji.
Sada sam brojao. Ja sam prve rezultate imao posle 130 prijava.

Pozdrav

Hvala na ohrabrenju i linku! Svakako nastavljamo dalje.
Kada si ti konkurisao?
Mislim da nigde ne gresimo, video sam kako su drugi konkurisali. To je to.
Specijalizacija i deo Nemacke nam, za sada, nisu bitni. Bitno nam je da neko hoce da nas primi oboje.
Nastavljamo dalje, pa se javljam ako bude nekih vesti :)

Hvala na ohrabrenju i linku! Svakako nastavljamo dalje.
Kada si ti konkurisao?
Mislim da nigde ne gresimo, video sam kako su drugi konkurisali. To je to.
Specijalizacija i deo Nemacke nam, za sada, nisu bitni. Bitno nam je da neko hoce da nas primi oboje.
Nastavljamo dalje, pa se javljam ako bude nekih vesti :)
To što niste opterećeni specijalizacijom je pametno. Bitno je da se uđe ovde. Kasnije će doći i specijalizacija i opredeljenje za neku granu.
Oprezno birajte pokrajinu zbog zakona koji su različiti (Berufserlaubnis i Aprobacija). Naravno birajte pokrajine gde su uslovi naj povoljniji.
Ovo da vas prime oboje to je po meni u praksi nemoguće. Mislim da to ne treba da vas opterećuje. Za početak je dovoljno da jedan od vas dobije posao, kasnije kada dođete ovde ovaj drugi će lagano bez opterećenja sigurno naći posao. To je moje mišljenje i savet, što ne mora da znači da je i najbolje rešenje.
Pozdrav iz Oberbayern-a

Poslednja izmena:
Kako nalazite toliko oglasa? Jel to ne birate specijalnost, nego šaljete potpuno neselektivno? Meni je problem naći ono što mi odgovara. Do sad 40 poslatih 4 intervjua. Ali još ni jedan odgovor sa tih razgovora. Da li je normalno da se toliko dugo čeka na DA ili NE?

DA, dugo se čeka.....tako ti je to u Nemačkoj, sve se dugo čeka. Administracija kao i svuda usvetu je spora. (od klinike do Regierunga)
Samo strpljivo, Pozdrav

Pozdrav svima,
Da bi se čovek upustio u priču DE mora da ima početni kapital. Zamolio bih kolege kojima je "zamirisao" ili koji su već "okusili" nemački lebac da kažu koliko ih je to koštalo?
Naravno da je svaka priča za sebe ,ali koja bi bila neka prosečna minimalna suma eurića bez koje ne vredi ni kretati na taj put? 2000-3000 ?

Poslednja izmena:
da ama ne mi gi otvara neznam zasto bara mi neka verzija na adobe a neznam kakva simnio sam poslednju ali nisto ne mi otvara linkovite :) :(
ako mozes kazi mi kako a i plus kazi mi nesto od iskustvo sto i kako mi treba da odam vo germanija jas sega ucam jazik i sakam da znam sve sta mi treba za tamo ajde molim te i neke dodatne iformacija gledam upucen si i kako i dali ni se priznati nase diplome.Dali treba prvo rabota da baram dali je lesno dodji do rabota za stomatoloze vo germanija i sto i kako e i neke strane ako imas ajde nesto detalnije molim te ne mogu tocno da se uputim

da ama ne mi gi otvara neznam zasto bara mi neka verzija na adobe a neznam kakva simnio sam poslednju ali nisto ne mi otvara linkovite :) :(
ako mozes kazi mi kako a i plus kazi mi nesto od iskustvo sto i kako mi treba da odam vo germanija jas sega ucam jazik i sakam da znam sve sta mi treba za tamo ajde molim te i neke dodatne iformacija gledam upucen si i kako i dali ni se priznati nase diplome.Dali treba prvo rabota da baram dali je lesno dodji do rabota za stomatoloze vo germanija i sto i kako e i neke strane ako imas ajde nesto detalnije molim te ne mogu tocno da se uputim
Da bi otvorio PDF fajlove moraš koristiti INTERNET EXPLORER, nikako Google Chrome ili neki drugi pretraživač. Zašto? nemam pojma otvaraju se jedino EXPLOREROM.
Na druga tvoja pitanja nemam odgovor stvarno ne znam kako stoje stvari sa stomatolozima. Najbolje je da pitaš direktno e-mailom u Regierung evo e-mail:

approbation.erlaubnis@reg-ob.bayern.de

Mislim da su uslovi identični kao za lekare, ali svakako treba proveriti. Takođe mislim da prvo treba da nađeš posao pa onda da kreneš u proces traženja dozvole za rad i aprobacije.
Aprobaciju možeš da radiš tek nakon 12 meseci provedenih na radu u Nemačkoj.Tako je za lekare ovde u Bavarskoj, Mislim da je i za stomatologe identično ali nisam siguran,
Proveri sve to u Regierungu preko e-maila koji sam ti dao gore. Napiši im lepo pismo sa nekoliko pitanja i čekaj odgovor. To ti je naj sigurnije, informacije iz prve ruke. I pazi to što važi u Bavaskoj ne znači da važi svuda u Nemačkoj. Naprotiv razlikuje se bukvalno od pokrajine do pokrajine. Zato ako te zanima neka druga pokrajina moraš naći na netu kontakt za tu drugu pokrajinu, pa ponovo ista pitanja na email.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao, valjda će se javiti neki stomatolog odavde iz Nemačke i malo bolje to pojasniti....

Evo i jedan link sa oglasima za posao:
http://de.indeed.com/Jobs?q=zahnärzt&l=bayern&from=vj

Pozdrav i srećno

Poslednja izmena:
Da bi otvorio PDF fajlove moraš koristiti INTERNET EXPLORER, nikako Google Chrome ili neki drugi pretraživač. Zašto? nemam pojma otvaraju se jedino EXPLOREROM.
Na druga tvoja pitanja nemam odgovor stvarno ne znam kako stoje stvari sa stomatolozima. Najbolje je da pitaš direktno e-mailom u Regierung evo e-mail:

approbation.erlaubnis@reg-ob.bayern.de

Mislim da su uslovi identični kao za lekare, ali svakako treba proveriti. Takođe mislim da prvo treba da nađeš posao pa onda da kreneš u proces traženja dozvole za rad i aprobacije.
Aprobaciju možeš da radiš tek nakon 12 meseci provedenih na radu u Nemačkoj.Tako je za lekare ovde u Bavarskoj, Mislim da je i za stomatologe identično ali nisam siguran,
Proveri sve to u Regierungu preko e-maila koji sam ti dao gore. Napiši im lepo pismo sa nekoliko pitanja i čekaj odgovor. To ti je naj sigurnije, informacije iz prve ruke. I pazi to što važi u Bavaskoj ne znači da važi svuda u Nemačkoj. Naprotiv razlikuje se bukvalno od pokrajine do pokrajine. Zato ako te zanima neka druga pokrajina moraš naći na netu kontakt za tu drugu pokrajinu, pa ponovo ista pitanja na email.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao, valjda će se javiti neki stomatolog odavde iz Nemačke i malo bolje to pojasniti....

Evo i jedan link sa oglasima za posao:
http://de.indeed.com/Jobs?q=zahnärzt&l=bayern&from=vj

Pozdrav i srećno

Ok hvala ti puno ali nema neke stomatoloze mnogu ovde da se ukluce ajde vidi cu sta mogu da ovie linkovi su mi pomogli ok i jas taka znam da treba prvo traziti posao i nakon toga privremene licence neke i takve stvari ali nisam 100 % siguran znas :) ali ajde evo ako se ukluci neki stomatolog sta zna put za vo Germanije neka pise slobodno ovde ili na email dimesokolov@yahoo.com

Maja377, ja mislim da se diplome sa Kosova ne priznaju u Nemackoj. Da li ti imas neke informacije, i mene interesuje za jednu prijateljicu. Da li moze neko da preprica ispit za B2 na OSD/u. Hvala unapred.

Nemam info, zato i pitam. Znam da su diplome u statusu H+/-. Status ungeklärt. Što bi značilo nisu priznate ali nisu ni nepriznate!? Čula sam da se o svakoj pojedinačno donosi odluka. Ali ne znam ni koja institucija, ni ko to radi, da li kandidat to mora sam...

Nemam info, zato i pitam. Znam da su diplome u statusu H+/-. Status ungeklärt. Što bi značilo nisu priznate ali nisu ni nepriznate!? Čula sam da se o svakoj pojedinačno donosi odluka. Ali ne znam ni koja institucija, ni ko to radi, da li kandidat to mora sam...

Koleginice, pogledaj link na postu br. 1743. Tu je spisak institucija koje donose odluku o tvojoj diplomi. Njima treba da se obratiš. Zato sam i postaviono taj link.

pozdrav

Back