Srpski lekari u Nemačkoj

Drage kolege, kod mene se rapidno uvećava broj odbijenih molbi. Od 17 poslatih, 4 poziva na intervju, 8 odbijenih i 5 cekam.
Moje pitanje za one koji su već našli posao: Da li ste sami slali molbe po bolnicama ili vam je pomagao neki posrednik, agent?
Možda neka preporuka. Svaka pomoć je dobrodošla.

Cao interesuje me kako kontaktiras ustanove , trazis na sajtovima tipa aerzteblatt.de i slicnima ili...? Preko kojih sajtova kontaktiras klinike? Hvala na odgovorima. Zelim ti svu srecu u konacnom pronalasku posle. :D

Cao interesuje me kako kontaktiras ustanove , trazis na sajtovima tipa aerzteblatt.de i slicnima ili...? Preko kojih sajtova kontaktiras klinike? Hvala na odgovorima. Zelim ti svu srecu u konacnom pronalasku posle. :D

Cao kolega, najčešće koristim sledeće sajtove:

www.kimeta.de
www.medi-jobs.de
www.medirandum.de

I ja tebi želim puno uspeha i sreće u pronalaženju posla. Trebaće nam ;)

Danas sam pricao sa sekretaricom i rekla mi je da su stigle neke prijave , medju njima i za Ginekologiju. :lol: Sto se tice ove klinike gde sam ja nije lose navesti Neurologiju kao izbor a posle ako vam se ne svidja mozete se lako prebaciti na drugu specijalizaciju , na kojoj ce vam uracunati odredjeni broj meseci. U sustini bitno je sto pre uci u sistem rada ovde i generalno poceti sto pre sa radom , steci rutinu i neko iskustvo. Ja sam prvo imao predrasude sto se Neurologije tice medjutim dopalo mi se , navikao sam se na neuroloske pacijente i mislim da cu sa tim dalje i nastaviti. Ljudi koji su slali prijave za druge specijalizacije su jednostavno prosledjeni upravi u Ofenburgu i moze se desiti da ako budete kontaktirani , da to bude neka od drugih MediClin klinika sirom Nemacke. Pozdrav i srecno !

Interno je dosadno, meni je to bilo fuj i dok sam studirao. Nista se konkretno ne radi nego samo pametuj i one silne papire nosis sa sobom. Meni su kirurske grane egzaktne ,konkretne i bas se radi.

Na ovoj mojoj klinici izgleda ne prolazi.. I to mislim posle godina rada. ne pada mi na pamet ovo celog zivota da radim, bezim na nesto drugo cim budem mogao. Proci ce mi detetu detinjstvo a necu da ga vidim vise od 3 sata dnevno..

Moj savjet svim pocetnicima:

Prvo trazite Hospitation/Praktikum/Famulator, minimum 1 mjesec ako to poslodavac dozvoljava. Vise od mjesec dana vam ne treba jer bolje je raditi za placu nego za Taschengeld.
Hospitation mozete traziti tako sto cete otvarati sajt klinike pa gledati nudi li tu opciju, npr. Mediclin, Sana Kliniken, Schoene Kliniken....Ima cak i manjih Bolnica koje nude Hospitation.

Ha ha ha ha ha.. @ Hoffentlich i Wannabedr. :eek: malo mi je lakse kada sam ovo procitala...

Kao sto mozete da prepostavite i ja sam na internoj. Ja sam na Hemato/Onkol i svi kazu da je kod nas najgore.. A kanda je prica svuda ista.
Mada uglavnom zavrsim do 18h.. Ali znaci, prica je univerzalna.. Überall :roll:

Je l kontate da je na drugim klinikama bolja situacija?

Ma raspadanje. Nehumano. Ko me natera...

Pozdravi kolege. Ovako treba mi Vasa pomoc : Naime potreban je jedan lijecnik specijalista Medicine rada za rad u Njemackoj, Bayern. Postoji i mogucnost dogovora sa poslodavcem za organiziranje intenzivnog tecaja njemackog jezika. Molim Vas ako znate za nekoga takvog da mi posaljete u inbox info.
Hvala unaprijed.....

Postovanje, Mikey!

Hvala na svim detaljima oko zaposljavanja u Nemackoj. Da li mi mozete javiti vise detalja o ponudi za specijalistu medicine rada ?

Pozdrav

Postovane kolege,
Kao prvo pozdrav svima. Citao sam detaljno forum i mogu reci da sadrzi obilje korisnih informacija. Nesebicnost i kolegijalnost je ono sto karakterise ovu temu.
Jedno hipoteticko pitanje za kolege iz Srbije koje su vec u Nemackoj i koji rade - sa ove distance i sa ovom pamecu tj znanjem , da li biste se (sada kada ste vec u Nemackoj i kada znate ceo sistem i funkcionisanje) i u kom slucaju vratili u Srbiju, recimo ako bi vam neko ponudio posao?
Kako ocenjujete rad u zdravstvu u Srbiji , a kako u Nemackoj (znate kako funkcionisu oba sistema) ?
Kako poredite edukaciju (obavljanje specijalizacije) u Nemackoj i u Srbiji?
Mozda su odgovori na ova pitanja vise nego ocigledni, ali me zanima vase misljenje.

Back