auuu , uopste nije jednostavno , i mnogo para trreba ....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege molim za savet
naime , ponudjeno mi je da radim kao Intesive pflege u Nirnbergu, plata 2300. ja sam lekar , pa bih radio ovaj posao dok ne savladam c1. ima li neko ovakva iskustva ? hvala na odgovoru
Kolege molim za savet
naime , ponudjeno mi je da radim kao Intesive pflege u Nirnbergu, plata 2300. ja sam lekar , pa bih radio ovaj posao dok ne savladam c1. ima li neko ovakva iskustva ? hvala na odgovoru
Posao Pflegera je tezak, ja sam ga iskreno našla da bi vježbala njemački, da dobijem neki automatizam u govoru. Da ne moram po pola sata smišlja ti rečenicu u glavi.. Finansijski mi nije potreban, ali nisam htjela ni da radim dzaba kao Praktikant, dok barem orijentaciono ne dobijem odgovor iz Regierunga. U Bayern NE TREBA C1 niti za BE, niti za Kenntnisprüfung, samo FSP, za koji kazu kolege da nije težak, anamneza , pregled pacijenta, pisanje izvještaja, predstavljanje pac. Neće se ocjenjivati tvoje med znanje, nego samo jezik, termini. Eh sad ja imam volje da se borim i dalje za posao ljekara, a to košta.. Zato i nije losa opcija barem nekako doći u Njemačku..
da li mi mozes reci kada se dobije beruferlaubnis i ode u Nemacku i pocne raditi bez aprobacije , da li se taj rad placa ? tj . , moze li se isfinansirati sva papirologija s tim novcem ? hvala na odgovoru
Cao,
Fachsprachprüfung i B2-C1 Deutsch Medizin Fachsprachprüfung NIJE ISTO...........FSP koji se polaze u vecini Pokraina sem u Hessenu /u Hessenu traze B2-C1 Medizin telc ili Gete/ se polaze u lekarskoj komori i sastoji se od razgovora sa pacijentom,dokumentacije i pisanja pisma i traje oko 60min. B2-C1 Medizin se sastoji kao obican/algemeine B2 tj.ima Hürverstehen,Lesen,Sprachbausteine i Mündlich deo koji sadrzi Anamnese,Arztbrief,Pazientvorstellung ......i traje 190+ 45min ...i mnogo je tezi od FSP.
pozz
Da im lekara treba je tacno ali je cela prica prenaduvana malo. Ima dosta bolnica koje ne skidaju oglase iz novina ili interneta (znam jer sam iste oglase nalazio u 2 navrata kad sam ja konkurisao u razmaku od par godina) i tako dobijaju more prijava i uzimaju samo one koji im odgovaraju prvo nemce pa onda ostale. Oni samo hoce da dobiju najbolje kandidate i onda su podigli halabuku a mi padamo na te fore. Tako je bilo pre par godina propaganda u Srbiji da zavod za zapošljavanje (ne znam samo da li beše naš ili nemački) šalje toliko i toliko lekara u Nemačku i plaćen kurs jezika itd. ja ne znam još nikoga da je tako otišao.Nije mi jasno zašto podižu kriterije a treba im dosta lekara, rekao bih sve više?!?
Da se nadovezem vezano za te vize...mislim da je i te kako rizicno za nas iz NonEu traziti vizu za pflege a vec smo ljekari... Jer se na zahtjevu pise najveci stepen skole koji imamo i naravno za koji posao podnosimo zahtjev za vizu... Nisam sigurna moze li se uopste tako viza dobiti (ako neko jeste neka pise). Ovo pisem samo kao upozorenje jer "presucivanje" diplome je kaznjivo djelo... Upravo su admini grupe IUSNj-NonEu pisali o tome... Posjetite grupu i nadjite post..
Zdravo, ja treba da prijavim approbaciju. Isto sam u NRW. Mozes li mi malo reci o ispitu, odakle da spremam, da li je moguce uopste? Bas bi mi znacilo, jer ne poznajem nikoga ko je ovde to radio.Koleginice, da li si saznala nesto u vezi GWP? Ja sam prijavila ispit u Düsseldorfu, jos uvek ne znam kada i gde ce biti.
Pozdrav