Srpski lekari u Nemačkoj

Drage kolege,
S obzirom da svi verovatno znate da prevodi od nasih prevodioca nisu priznati, zelim da podelim iskustva sa prevodiocem nemackog, Draganom Djokicem. Prezadovoljna sam, prevode su zavrsili u roku od 3 dana. Ostavicu mail na koji sam ja slala sva dokumenta, jer nisam iz Beograda, marinkovicneda4@gmail.com Prevedene dokumente su mi poslali postom.
Sa prevodima nisam imala nikakvih problema. Sto se cene tice, nisu mnogo skuplji od ostalih prevodioca, koji nisu priznati.Npr. prevod diplome koju mi nisu priznali sam platila 1.300, a kod njih 1.500,00. Nadam se da sam bila od pomoci. :)

Zdravo,

da li mozda znas ime ili prezime te gospodje prevodioca ?Postoji lista zvanicnih prevodioca u Nemackoj na sajtu www.gerichts-dolmetscher.de na kojoj su sva imena i prezimena zvanicnih prevodioca.Mislim da pravi zvanicni prevodilac morad aima oznaceno Ermächtigt.To npr.gospodin DJokic nema.Nisam u to bas sigurna ali to treba proveriti.Jer prevodi su i onako preskupi tako da ne bih bas da mi deru kozu dva puta.

pozz

Dobila sam odobrenje od sefa bolnice da radim 3 meseca Praktikum, pa ce onda razmotriti za ugovor.
Da li treba da predajem neka dokumenta u ambasadu za to vreme, za dozvolu za praksu?
I da li neko zna sta treba od dokumenata.
Imam bewerbung, cv, kopiju pasosa i prevedenu diplomu, dodatak diplomi i drzavni i ovreno kod sudskog tumaca.
Treba jos da dobijem potvrdu o nekaznjavanju i licencu. I da li to mora da se prevede?

Poštovani dragi,kako su Nemci krenuli,nećemo uskoro ni da prigvirimo tamo više,blago onima koji su otišli,sigurno su se namučili,ali nama neće ni šansu da pruže,bilo je ovako samo požite B2 i čeka vas posao,eto došao i taj dan položio B2,a onda odgovor od Nemaca da li možda imate aprobaciju,ako imate ok možete da radite,pa baba kad bi imala onu stvar bila bi deda,da sam znao da će ovako da me bukvalno zezaju ne bih B2 ni učio,baš je bilo lako naučiti nisam video Boga dve godine jer sam sedeo i učio,i onda veliko NIŠTA,pa kakvo je ovo zamajavanje sa Nemačkom,da li možda treba da kleknemo i molimo da nas tamo zaposle?Ne,ni to ne bi pomoglo jer njih samo pravila i pravila interesuju,briga njih za nas,popunili mesta azilantima šta ćemo im mi sada više,iz mog posta vidi se da sam razocaran i ocajan,sve novine objavljuju Nemci traze na hiljade lekara,ma da bas je tacno,nikome Srbi nisu potrebni,ako u nekom postu sledećem napišem da sam tamo našao posao demantovaću post,za sada sam jako jako ocajan i razocaran!!!

Kolega, to vam je Njemačka. Htjeli bi gotovog stručnjaka bez da ista uloze. A i moze im se.. Ja sam tražila bilo kakav posao, da radim na kasi u butiku, kazu nista bez Ausbildunga. Tražila posao u njezi staraca i opet fraze Ausbildung bas za to namijenjen, iako ja imam fakultet. Imam more odbijenica samo iz te brane.. Ali eto, nada zadnja umire

Pa draga koleginice jeste tako,vodi me logika da sam dobar lekar,da sam dobar u svom poslu,valjda ce neko i za mene da se zainteresuje,ne zavrsava se medicina u jednom danu a Nemci su stara nacija,trebamo mi njima da ih lecimo,da se povuku svi lekarski strucnjaci iz ex Yu regiona pola Nemacke bi umrlo bez zdravstvene zastite,ovakvom politikom zaposljavanja samo gube na trendu,nije Nemacka jedina Zemlja gde moze da se ode i posteno zaradi novac nasim znanjem,ako im trebam ok,ako pak ne i to pozdravljam.

Dobila sam odobrenje od sefa bolnice da radim 3 meseca Praktikum, pa ce onda razmotriti za ugovor.
Da li treba da predajem neka dokumenta u ambasadu za to vreme, za dozvolu za praksu?
I da li neko zna sta treba od dokumenata.
Imam bewerbung, cv, kopiju pasosa i prevedenu diplomu, dodatak diplomi i drzavni i ovreno kod sudskog tumaca.
Treba jos da dobijem potvrdu o nekaznjavanju i licencu. I da li to mora da se prevede?

Tri meseca mozes sa turistickom dozvolom. Za praksu ne treba radna dozvola. Tako da, opusti se, uzivaj.
Sto se tice prevodjenja, sve moras da prevedes.
Takodje, svaka drzava u Nemackoj ima svoju lekarsku komoru koja ima svoja pravila. Pogledaj na sajtu lekarske komore svoje drzave sta ti tacno treba.
A ako dobijes ugovor nakon prakse (ako budes se trudila, 99% ces dobiti), onda tek apliciras za plavu kartu. Bas za plavu kartu, nemoj za neku drugu vrstu radne dozvole.

Poštovani dragi,kako su Nemci krenuli,nećemo uskoro ni da prigvirimo tamo više,blago onima koji su otišli,sigurno su se namučili,ali nama neće ni šansu da pruže,bilo je ovako samo požite B2 i čeka vas posao,eto došao i taj dan položio B2,a onda odgovor od Nemaca da li možda imate aprobaciju,ako imate ok možete da radite,pa baba kad bi imala onu stvar bila bi deda,da sam znao da će ovako da me bukvalno zezaju ne bih B2 ni učio,baš je bilo lako naučiti nisam video Boga dve godine jer sam sedeo i učio,i onda veliko NIŠTA,pa kakvo je ovo zamajavanje sa Nemačkom,da li možda treba da kleknemo i molimo da nas tamo zaposle?Ne,ni to ne bi pomoglo jer njih samo pravila i pravila interesuju,briga njih za nas,popunili mesta azilantima šta ćemo im mi sada više,iz mog posta vidi se da sam razocaran i ocajan,sve novine objavljuju Nemci traze na hiljade lekara,ma da bas je tacno,nikome Srbi nisu potrebni,ako u nekom postu sledećem napišem da sam tamo našao posao demantovaću post,za sada sam jako jako ocajan i razocaran!!!

Traze ih n hiljade, to je tacno, i prilicno lako se moze dobiti posao, nedostaju im lekari. Ali najvise u ruralnim sredinama.
Ako trazite posao u nekom velikom gradu, nece biti lako, ali u malim mestima, manjim od 30.000 stanovnika, relativno lako cete naci posao. Takodje, znam da svi jure ili Bavarsku ili Berlin, a da Niedersachsen izbegavaju u sirokom luku jer je daleko, na severu.
Medjutim, sada, kada imamo wizz-air letove za Dortmund i Hanover, Niedersachsen je blizu isto kao i bilo koja druga regija.
Uostalom, mnogo je lakse zapoceti novi zivot u nekom manjem mestu nego u nekoj ludnici od grada. Iz iskustva.

Ne kukaj brate ,i onako meu hvatila muka od svega:besna:

Back