Srpski lekari u Nemačkoj

Da li je neko dobio skriptu od Dr.Djepeto za spremanje FSP? I ako moze da mi je proslijedi na zeki_ht@live.com bila bih mnogo zahvalna. :) Spremam FSP za polaganje u Hannoveru i iscitavam dosadasnja iskustva. Ako je jos neko polagao u skorije vrijeme, molim vas napisite kako vam je bilo :uja:
Draga koleginice poslacu vam skriptu u toku dana, ako ste me ranije kontaktirali, nisam bio u mogucnosti iz tehnickih razloga da posaljem, zato sto mi je racunar bio na servisu. Izmedju ostalog i ja se spremam za FSP u Hanoveru, pa bih vam bio zahvalan ako imate neke informacije.

Pozdrav

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

POzdrav..moja sestra je 6-ta godina medicine i interrsuje me ..Sta mislite hoce li biti mesta u Nemackoj i za jedno 2 god za nase lekare?

- - - - - - - - - -

Interesuje me kako kolege koje su vec u De ,procenjuju stanje..Hoce li se promati nasi lekafi i za jedno 2 god..
Pitam.zbog sestre koja je sad 6.ta godi a stufoja

Draga koleginice poslacu vam skriptu u toku dana, ako ste me ranije kontaktirali, nisam bio u mogucnosti iz tehnickih razloga da posaljem, zato sto mi je racunar bio na servisu. Izmedju ostalog i ja se spremam za FSP u Hanoveru, pa bih vam bio zahvalan ako imate neke informacije.

Pozdrav

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Hvala, ali upravo sam dobila skriptu, kolega mi je proslijedio :) Ja sam zaista na pocetku sa svim, cekam da dobijem Zusage, pa cu dalje da se orijentisem gdje i sta, a vidim da me ceka daleki put :D Svakako cu podijeliti svoja iskustva kako budem jedno po jedno rjesavala :) Ako ste vec prijavili ispit, zanima me da li se tek poslije polozenog ispita, salju papiri za BE? I otprilike koliko se ceka za oboje?

Poslednja izmena:
Pozdrav kolege. Pre svega bih se zahvalio na informacijama i savetima koje sam nasao ovde, zaista ste mnogo pomogli.
Uclanio sam se da bih pitao, da li se moze da hospitaciji primati neka plata i ima li zato viza? Supruzi i meni nude neku placenu hospitaciju, a jedan kolega mi kaze da na hospitaciji ne moze da se prima novcana naknada (zarada). Hvala unapred

Pozdrav za sve! Evo i mene opet nakon par mjeseci...Sada jos stresnije i teze nego prosli put ali valjda to tako mora da bi se ovdje uspjelo. Zanima me da li ima neko ko je u NRW polagao Kenntnisprüfung ili kako u drugim pokrajnama kazu Gleichwertigkeitsprüfung ? Ne znam jos uvijek gdje tacno polazem ( Düsseldorf,Köln ili Münster ),jer ce me obavijestiti 20-ak dana prije ispita ali svakako da ce mi svaka informacija vezana za ispit znaciti.

Jedno pitanje za nekog ko zna...u slucaju da se dobije placena hospitacija, koja mi je viza potrebna,da li mi treba radna viza,da li viza za praksu ili strucno usavrsavanje.procitao sam sve postove,ali ovo izgleda da niko ne zna.p.s vidim da se nemacka ambasada trudi da stane na put ovim prevarantskim agencijama,bogu hvala!

Pozdrav kolege. Pre svega bih se zahvalio na informacijama i savetima koje sam nasao ovde, zaista ste mnogo pomogli.
Uclanio sam se da bih pitao, da li se moze da hospitaciji primati neka plata i ima li zato viza? Supruzi i meni nude neku placenu hospitaciju, a jedan kolega mi kaze da na hospitaciji ne moze da se prima novcana naknada (zarada). Hvala unapred

Kolega, iako nemam licnog iskustva sa tim, na hospitaciji (u zavisnosti koliko traje) mozete primati Taschengeld i potrebna je viza. To je po onim grupama u ambasadi izgleda viza za praktikum. Najbolje da ambasadi u kojoj cete aplicirati pisete, pa da vam sa sigurnoscu i potvrde :)

- - - - - - - - - -

Jedno pitanje za nekog ko zna...u slucaju da se dobije placena hospitacija, koja mi je viza potrebna,da li mi treba radna viza,da li viza za praksu ili strucno usavrsavanje.procitao sam sve postove,ali ovo izgleda da niko ne zna.p.s vidim da se nemacka ambasada trudi da stane na put ovim prevarantskim agencijama,bogu hvala!

Kao sto sam odgovorila kolegi iznad, mislim da je u pitanju viza za praktikum. Pisite ambasadi, pa pisite i nama da znamo :)

Da li je neko dobio skriptu od Dr.Djepeto za spremanje FSP? I ako moze da mi je proslijedi na zeki_ht@live.com bila bih mnogo zahvalna. :) Spremam FSP za polaganje u Hannoveru i iscitavam dosadasnja iskustva. Ako je jos neko polagao u skorije vrijeme, molim vas napisite kako vam je bilo :uja:
Molim vas da i meni ako vam nije problem prosledite skriptu za FSP ?HVALA:-) bogdannik91@gmail.com

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoc, jer sve je konfuzno oko papirologije. Nadao sam se da ce sve to oko odlaska u Nemacku biti mnogo lakse. Ali na svakom koraku, neka prepreka.Ovako, ja imam polozen nemacki jezik C1- Göthe institut. Nasao sam i bolnicu u kojoj bih mogao da radim ( navodno) , jer su bili zeljni da me prime samo ako dobijem aprobaciju. Poslali su mi ugovor, ja sam preveo sve potrebne papire da predam za aprobaciju ( naravno u Nemackoj jer za pokrajinu Hessen u koju treba da idem, tako mora). Dobio sam odgovor od te kancelarije da Approbaciju mogu da dobijem samo ako polazem Kenntnisprüfung, a da pre toga mogu da predam za privremenu dozvolu. Ili da se odlucim za Begutachtung ali da ce to sigurno da bude negativno i da prikaze nedostatke , kao to mi ne preporucuje. Kako ta bolnica nema zelju za privremenom dozvolom da li je bolje da ucim i spremam za taj Kenntnisprüfung i da kad polozim to i dobijem Approbation idem da radim. Ili da trazim neku bolnicu koja ce da me prihvati da radim sa ogranicenim Berufserlaubnisom? Da li neko ima iskustva sa polaganjem Kenntnisprüfunga u Hessenu. Kako to uopste izgleda ? I odakle da ucim?

I da pre par dana sam takodje polagao telc C1 Medizin pa sad ocekujem rezultate, nadam se da ce biti pozitivni :) Hvala na savetima.

Ljudi, da li je neko u Sarajevu dobio vizu uz proslijedjen mail da je radna dozvola odobrena? To bi bio valjda taj neki Zustimmung? Po originalnu radnu moram otic licno i personalno :D a i traze mi adresu u Njemackoj (koju nemam) da mi posalju racun :/ Btw., zna li neko koliki je taj racun u Thuringenu?

Ljudi, da li je neko u Sarajevu dobio vizu uz proslijedjen mail da je radna dozvola odobrena? To bi bio valjda taj neki Zustimmung? Po originalnu radnu moram otic licno i personalno :D a i traze mi adresu u Njemackoj (koju nemam) da mi posalju racun :/ Btw., zna li neko koliki je taj racun u Thuringenu?

Kolegice Zustimmung je za medicinske tehničare, Berufserlaubnis je za ljekare. Ako imate ugovor od klinike pošaljete njihovu adresu i nek vam na nju pošalju Berufserlaubnis. A kad dobijete BE imate 2 mjeseca da platite, do tada će vam biti gotova viza. Sretno.

Back