Srpski heroji

Poruka
21.521
Sloba i Seselj.

Istinski junaci.

Rame uz rame sa Cica Drazom, Zivojinom Misicem, Karadjordjem, Milosem Obilicem.

Braco Srbi budite ponosni sto su srpske majke rodile ovakve sinove!

A tu je i Radovan Karadzic takodje srpski junak.

Istorija polako daje svoj sud. Sve dolazi na svoje.

U najtezim vremenima kada srpski narod nije imao nijednog saveznika u svetu (ne nasom krivicom) Srbi su prosli sa minimalnim ljudskim i materijalnim zrtvama.

Izvojevana je prva srpska republika zapadno od Drine na polovini teritorije BiH. Kosovo je de jure ostalo srpsko. U Crnoj Gori se probudio srpski identitet u dobroj meri. Vojvodina i Sandzak su ostali nasi.

Koliko je pokojni predsednik uspesno vodio ekonomiju za vreme sankcija ce se tek izucavati na fakultetima sirom sveta. Njemu nije padalo na pamet da rasprodaje resurse i privredne kapacitete bud zasto kao ovi izdajnici posle njega.

Mnogi koji se bave ovim pitanjima ne uspevaju da primete da su te 90-e kad tad nas cekale. Da se posle Prvog svetskog rata odbila Jugoslavija, da smo rekli hocemo Veliku Srbiju, pa nama bi se 90-e desile 20-ih. A to bi bio jos nepovoljniji trenutak po nas.

Zato je od izuzetne vaznosti sto smo imali ovako dobro vodjstvo i lidere 90-ih godina. Dobrog predsednika, dobrog opozicionara i nesto kasnije jos boljeg potpredsednika vlade zaduzenog za finansije i nista manje vaznog prvog predsednika Srba zapadno od Drine.

Ako ukljucimo emocije onda smo besni i trazimo vise, vece rezultate, ali ako hladne glave promislimo o celokupnoj situaciji onda nije tesko doci do zakljucka da su 90-e pobeda za Srbiju i srpski narod.

Mladji istoricari koji dolaze ce dati svoj sud koji je i najvazniji. Oni nisu bili savremenici, oni su neutralni i njihov sud ce biti presudan.

Zivela Srbija i Slava srpskom narodu!

Seselj i Sloba-2.jpg

slobaa.jpg

Vojislav_Šešelj.jpg

Poslednja izmena:
Slobodan Milošević nije nikakav heroj, zapravo sve je kontra toga...

- - - - - - - - - -

A, može i ovako..
1. Prodana je srpska republika krajina preko drine, pzštena niz vodu i sabotirana.
2. Potpuna nezainteresovanost za dogadaje u Bosni i ocajno pregovaranje umalo su koštali Srbe još jednog pogroma.
3. Najveće zlo koje je zadesilo srpski narod još od Turaka, komunisti, a Sloba je bio njihova perjanica.
4. Pre komunista 90+ ljudi u Crnoj Gori je imalo srpski indentitet.
5.Rođeni brat Slobodana Miloševića se izjašnjavao kao Crnpgorac.

Itd...

Jadan je narod u kojem je ovo uspeh.

Sad ćemo isto tako da slavimo Vučića pod parolom odbranjena je Medveđa, ostala je naša! :lol:

E, baš tako...
Ono kad napraviš državu i 5 godina je braniš i onda te taj " srpski heroj" proda za šaku srebrenjaka, pritom on nije ni priznao niti jednu srpsku tvorevinu preko drine. Garantujem da nije bio svestan da bi mu za izdaju i Rs letela glava i to bi on izdao. Čovek 5puta vraćao Bihać muslimanima, naravno za keš.

- - - - - - - - - -

Komunisti su barem znali kako tako da ratuju , vidite ovi danas neoliberalni , sve na izvolite , kompromisi... Dijalog [emoji23]

Ovi naši nisu..Ideologija na stranu, nemam protiv t9ga mišta. Međutim, pokazalo se da su najveći izdajnici i lopovi ovi koji su bili na vlasti komunisti, a "Srbi"..

Komunisti su barem znali kako tako da ratuju , vidite ovi danas neoliberalni , sve na izvolite , kompromisi... Dijalog [emoji23]
Ovo je možda i najveći problem u Srba u novijoj istoriji. Rat je uvjek jedina opcija koja je vrijedna poštovanja. S druge strane, Miloš Obrenović je više diplomatijom postigao nego Karađorđe puškom.

Zanimljiva tema, ali si je odmah na startu u***o Sotire.

Kada govoriš o junacima onda govori o onima kojima se divi cela nacija, a ne o onima koji svađaju narod i koji na svojim plećima nose desetine hiljada ubijenih i stotine hiljada proteranih.

Po meni jedan od junaka koji je u potpunosti, nepravedno izostavljen i zaboravljen u srpskoj istoriografiji je Mihailo Petrović, unuk kralja Nikole Petroviće.
Njemu su naime Italijani i Nemci više puta nudili crnogorski, pa čak i albanski presto što je on odbijao, jer se zakleo na vernost kraljevini Jugoslaviji i dinastiji Karađorđević.
Kruna mu je nuđena i za vreme Drugog svetskog rata koju je on ponovo odbio, jer nije želeo da rasparčava srpski narod i žestoko se protivio stvaranju nove, crnogorske nacije koja se razvijala u to vreme.
Zbog svojih stavova zajedno sa svojom porodicom je više puta zatvaran u toku Rata.
Posle rata vraća se u novu Jugoslaviju na poziv Tita i dobija posao u vladi. Međutim ubrzo se razočarava u ideologiju i politiku koje su se tada vodile u državi, te napušta istu i u dijaspori postaje jedan od lidera srpskih nacionalista koji su želeli da sruše komunistički režim.

Mihailo_Petrovich_Negosh.jpg

Kada govoriš o junacima onda govori o onima kojima se divi cela nacija, a ne o onima koji svađaju narod i koji na svojim plećima nose desetine hiljada ubijenih i stotine hiljada proteranih.

Po meni jedan od junaka koji je u potpunosti, nepravedno izostavljen i zaboravljen u srpskoj istoriografiji je Mihailo Petrović, unuk kralja Nikole Petroviće.
Njemu su naime Italijani i Nemci više puta nudili crnogorski, pa čak i albanski presto što je on odbijao, jer se zakleo na vernost kraljevini Jugoslaviji i dinastiji Karađorđević.
Kruna mu je nuđena i za vreme Drugog svetskog rata koju je on ponovo odbio, jer nije želeo da rasparčava srpski narod i žestoko se protivio stvaranju nove, crnogorske nacije koja se razvijala u to vreme.
Zbog svojih stavova zajedno sa svojom porodicom je više puta zatvaran u toku Rata.
Posle rata vraća se u novu Jugoslaviju na poziv Tita i dobija posao u vladi. Međutim ubrzo se razočarava u ideologiju i politiku koje su se tada vodile u državi, te napušta istu i u dijaspori postaje jedan od lidera srpskih nacionalista koji su želeli da sruše komunistički režim.

I po cemu je on heroj? Sta je toliko znacajno uradio za srpski narod?

Šešelj je vrlo živa i aktuelna politička ličnost i Srbiji. Ne može se o njemu dati ocena kao o nekakvoj istorijskoj ličnosti, a dok je on verovatno obezbedio sebi nekoliko stranica u knjizi srpske istorije, nešto malčice sumnjam da će on biti čovek koga ćemo tako idealizovati.

Poslednja izmena:

Онолико колико је Титу било потребно да Стаљину каже не толико па још више Мохајлу Петровићу да каже нацистима не! Мало ко је тада имао муда да тако нешто уради укључујући нашег краља Павла Карађорђевића који се поклонио Хрватима да би сачувао Србе али јок. Крешо Хакија пресудила им чакија не разуме то друг судија.

Мало ко је тада имао муда да тако нешто уради укључујући нашег краља Павла Карађорђевића који се поклонио Хрватима да би сачувао Србе али јок

E moj Najs frik.
Pavlek je obezbjedio infrastrukturu zlocina 1941. Da sacuva Srbe? Majko moja.... Nije pavlic donio drzavu i ZLO u dzepu, ono ga je docekalo - sve spremno, samo ajde!
A Srbi u kuru.

- - - - - - - - - -

Mislio sam da je ovo pdf istorija kad ono komedija...

I to strasno losa, groteskna komedija.

Poslednja izmena:

Jesi pročitao post? Čovek se suprotstavio Italijanima, Nemcima i crnogorskim separatistima. Svesno je žrtvovao svoju slobodu i slobodu svoje porodice odbijajući crnogorsku i albansku krunu, jer nije želeo da rasparčava srpski narod , niti da učestvuje u stvaranju crnogorske nacije.

Mogao je da dobije sve, ali je zbog svojih pro srpskih ideala izgubio i ono što je imao.

Ako ti misliš da je junak samo onaj koji nosi titulu vojvode, generala ili pukovnika i onaj koji je držao pušku u ruke, onda se tvoje i moje viđenje junaštva podosta razlikuje.

E moj Sotire,ti u isti koš trpaš Živojina Mišića,Obilića,Karađorđa ....sa najvećim kukavicama .SRAMOTA!

Ima još nade za tebe,mlad si.
Ali je zabrinjavajuće da nam omladina ovako razmišlja.

Ovo shto je Ovde postavljeno jeste Carmina Burana i zasluzhuje da se nadje na pod forumu Smehotresna Istorija...Historija....ili kako Vech...ako takvo neshto uopshte postoji...

Svaka cast!

- - - - - - - - - -

Jesi pročitao post? Čovek se suprotstavio Italijanima, Nemcima i crnogorskim separatistima. Svesno je žrtvovao svoju slobodu i slobodu svoje porodice odbijajući crnogorsku i albansku krunu, jer nije želeo da rasparčava srpski narod , niti da učestvuje u stvaranju crnogorske nacije.

Mogao je da dobije sve, ali je zbog svojih pro srpskih ideala izgubio i ono što je imao.

Ako ti misliš da je junak samo onaj koji nosi titulu vojvode, generala ili pukovnika i onaj koji je držao pušku u ruke, onda se tvoje i moje viđenje junaštva podosta razlikuje.

Budimo realni nije ni Sloba držao pušku..
Da je držao možda ne bi izdao sve što se moglo, al' čisto sumnjam .

U Crnoj Gori se probudio srpski identitet u dobroj meri.

I nije baš. Sam je pao stari komunistički režim. To je bila prirodna posledica toga koja nema doslovno nikakve, ni direktne ni indirektne veze sa Miloševićem, koji Crnogorce nikada nije smatrao Srbima.

No, ljudi su počeli masovno izjašnjavati se Srbima tek od 2001. godine, odnosno posle njegovog odlaska.

I nije baš. Sam je pao stari komunistički režim. To je bila prirodna posledica toga koja nema doslovno nikakve, ni direktne ni indirektne veze sa Miloševićem, koji Crnogorce nikada nije smatrao Srbima.

No, ljudi su počeli masovno izjašnjavati se Srbima tek od 2001. godine, odnosno posle njegovog odlaska.

Slavene znas sta primecujem kod tebe. Ti stalno nesto pricas on nije smatrao sebe Srbinom, on nije smatrao crnogorce Srbima, itd...... Da li ti razumes da ja njega ne vrednujem na osnovu toga sta je on smatrao nego kako je delao! Pa nije on bio neki pisac ili teoreticar, bas me briga sta je smatrao, ja gledam njegova dela.

Poslednja izmena:
Slavene znas sta primecujem kod tebe. Ti stalno nesto pricas on nije smatrao sebe Srbinom, on nije smatrao crnogorce Srbima, itd...... Da li ti razumes da ja njega ne vrednujem na osnovu toga sta je on smatrao nego kako je delao! Pa nije on bio neki pisac ili teoreticar, bas me briga sta je smatrao, ja gledam njegova dela.

Ne znam kakve veze odgovor ima sa citiranim. Srpska renesansa u Crnoj Gori, da se tako izrazim, dolazi tek kasnije; ne znam s kojim njegovim delima dovodiš to u vezu.

Back