Srpske gazde

1 . Najvažnije je da čovek kroz ovaj život bude sam svoj gazda.
2. Ako već mora da se radi kod drugog, ne gubiti iz vida da tu svako radi za sebe.
3. Emancipate yourself from mental slavery.
Sve to stoji naročito druga stavka u tvom citatu, ali treba preživeti radni dan ako je gazda tu negde pored tebe. I da nisu tu sa daljine te malo plaćaju, zovu, traumiraju svojim ponašanjem... A svakako da svi ne možemo da budemo poslodavci i da neko mora biti i radnik i imati poslodavca.

Sve to stoji naročito druga stavka u tvom citatu, ali treba preživeti radni dan ako je gazda tu negde pored tebe. I da nisu tu sa daljine te malo plaćaju, zovu, traumiraju svojim ponašanjem... A svakako da svi ne možemo da budemo poslodavci i da neko mora biti i radnik i imati poslodavca.
Samo je važno da uvek i svugde ceniš sebe i naplatiš sve što radiš.
Za male plate rade samo oni koji su pred sobom načisto da njihov rad ni ne vredi više.

Mnogi imaju problem sa demokratijom, neki sa samim sobom, a kao što vidimo ima nekih koji plate čistačicu ili kuvaricu i osećaju se kao gazde, pa im smeta svaka država da mogu da upravljaju svojim kmetovima....pored pristojnih "gazda",, arhaični naziv koji obožavaju jadnici nesposobni da budu ljudi, postoje i ovi izmišljeni široko rašireni po Srbiji sa mentalnim problemima.....

Ти наплаћујеш 80 евра по сату а онда нађеш неког преко интернета да ти ради за 25-35 евра и само узмеш разлику што преконтролишеш на крају да ли је све добро. Унам ја добро како систем фунционише. Плус не плаћаш људима порезе и доприносе нити здравствено, они то морају самии да плате од новца којим им ти исплаћујш. Знам ја добро како систем фунционише.
za pocetak, ajd malo drugacije...arbajtujes negde i skupis neku lovu....otvoris firmu i krenes u privatne vode...ovde ne mislim na lopingere, koji muljaju sa drzavnim sluzbama...firma pocne da radi, mozda uspesno ili neuspesno...tada se suocis sa poslovnim problemima, nestabilnost trzista, konkurencijom i slicno....zaposlis radnike, a tu tek pocinje problem...

Ma ne mogu svi da budu poslodavci, to je nemoguće. To se sada propagira zbog rada preko interneta, ali i tu su većinom poslodavci koji iznajmljuju usluge drugih frilensera, retko su to direktni klijenti.
naravno da ne mogu svi biti poslodavci...prosao sam put od omladinske zadruge, radnika i privatnika...propadao, pa arbajtovao..posle opet privatnik, pa propast, pa sad privatnik

Jesi ali si imao nekog uz sebe pa si imao osećaj da si gazda.
Gazda si kad si gazda u glavi.
I kad ideš da sakupljaš puževe i pečurke po šumi.
Najvažnije je da se čovek emancipuje.
Da ne doživljava sebe kao zavisnika od poslodavca nego da vidi i shvati sebe kao firmu koja pruža usluge drugoj firmi dok je to uzajamno korisno.
Nije to lako, niti može svako.

Za 168 sati rada mesecno (21 radni dan × 8 sati) kod mene junior uzme 4200 evra.

Medior uzme oko 5800 evra.

Poredjenja radi, prosecna plata u Nemackoj je 4100.

Nemaju radno vreme, rade kad hoce, odakle hoce, kako se sami organizuju, jedinu obavezu koju imaju je da ako kazu "ovo cu da napravim do srede", da ispostuju i naprave to do srede.

I to je sve!

Toliko sam los gazda da se kolju medjusobno ko ce da radi kod mene 😁

Za 168 sati rada mesecno (21 radni dan × 8 sati) kod mene junior uzme 4200 evra.

Medior uzme oko 5800 evra.

Poredjenja radi, prosecna plata u Nemackoj je 4100.

Nemaju radno vreme, rade kad hoce, odakle hoce, kako se sami organizuju, jedinu obavezu koju imaju je da ako kazu "ovo cu da napravim do srede", da ispostuju i naprave to do srede.

I to je sve!

Toliko sam los gazda da se kolju medjusobno ko ce da radi kod mene 😁
Ovde nisu tema nemačke nego srpske gazde.

Najvažnije je da u glavi osvestiš da si uvek gazda pa i kad tvoj rad prodaješ nekom drugom.
Nekima je to jako teško da shvate, a još teže da primene.
tako je, ali onda moras biti borac...imati znanje, koje se trazi i dobro placa...moze poslodavac biti sposoban, zmija od coveka...medjutim, mora imati dobru ekipu radnika, strucnih i dobro placenih...

Pa cekaj, ako sam ja Srbin i uposljavam samo Srbe, zar nisam ja srpski gazda? 🤔
Ti radiš u Nemačkoj, tamo plaćaš porez, upošljavaš ljude preko interneta, mogao bi i Meksikance da upošljavaš ali to ne znači da si meksički gazda. Ovaj pojam ,,srpske gazde" se odnosi na ove ovde kod nas što im kvadrati niču kao pečurke posle kiše. Ne znam da li su imao dodira sa njima ali dušu čoveku znaju da uzmu.

Back